PDA

View Full Version : Problem z

eddie90
07-05-2008, 17:43
Mam problem z ww. modelem ;/ MIesiąc temu zalałem telefon cieczą, dałem do serwisu SE i odesłali mi go z odp ze telefon jest zalany i nie naprawia mi go. W protokole jest napisane " Ślady cieczy na płytce PCB i okolicy folii klawiatury."

Co mogę teraz zrobić ? :(

patrulo90
07-05-2008, 17:45
moze wymienic tylko bedzie trzeba te czesci co były zalane ale nie jestem pewien czy dobrze mówie ;)

ksiac
07-05-2008, 18:23
Napisz dokładniej co się dzieje.. Co nie działa...

eddie90
07-05-2008, 19:12
nie wlancza sie, nie reaguje na ladowarke.

ksiac
08-05-2008, 00:06
Czy telefon jest wykrywany przez komputer po podłączeniu kabla?? Jaką cieczą zalałeś telefon?? (woda,piwo, itp.)
A tak w ogole.. Jeśli gwarancji juz nie ma.. Pasowało by rozkręcić telefon..Wyjąć płytę główną i ją wypłukać w jakimś alkoholu.. (Może być denaturat)...Potem dobrze wysuszyć można delikatnie pomóc szuszarką... Spróbowac uruchomić telefon na innej baterii możliwe że ta padła całkowicie po zalaniu... To na początek..

eddie90
08-05-2008, 14:26
jak wloze USB pokazuje sie komunikat zeby zainstalowac " Kontroler uniwersalnej magistrali szeregowej (USB ) ", zalalem go wodka, mam go na gwarancji jeszcze rok ( kupilem go rok temu w Media Markt ) i dalem go na gwarancji i napisali ze telefon zalany ciecza z odmowa naprawy.

gucio.mrk88
26-05-2008, 20:04
rozkręć i wyczyść ;)
dużo już telefonów zalałem i to wystarczyło :)
ale nie wiem czy to u Ciebie wystarczy.... poszukaj na płytce sladów rdzy i tam go dokładnie wytrzyj, tylko nie zdrapuj bo możesz uszkodzić którąś ze ścierzek.