View Full Version : Problem z
Mam problem z ww. modelem ;/ MIesiąc temu zalałem telefon cieczą, dałem do serwisu SE i odesłali mi go z odp ze telefon jest zalany i nie naprawia mi go. W protokole jest napisane " Ślady cieczy na płytce PCB i okolicy folii klawiatury."
Co mogę teraz zrobić ? :(
patrulo90
07-05-2008, 17:45
moze wymienic tylko bedzie trzeba te czesci co były zalane ale nie jestem pewien czy dobrze mówie ;)
Napisz dokładniej co się dzieje.. Co nie działa...
nie wlancza sie, nie reaguje na ladowarke.
Czy telefon jest wykrywany przez komputer po podłączeniu kabla?? Jaką cieczą zalałeś telefon?? (woda,piwo, itp.)
A tak w ogole.. Jeśli gwarancji juz nie ma.. Pasowało by rozkręcić telefon..Wyjąć płytę główną i ją wypłukać w jakimś alkoholu.. (Może być denaturat)...Potem dobrze wysuszyć można delikatnie pomóc szuszarką... Spróbowac uruchomić telefon na innej baterii możliwe że ta padła całkowicie po zalaniu... To na początek..
jak wloze USB pokazuje sie komunikat zeby zainstalowac " Kontroler uniwersalnej magistrali szeregowej (USB ) ", zalalem go wodka, mam go na gwarancji jeszcze rok ( kupilem go rok temu w Media Markt ) i dalem go na gwarancji i napisali ze telefon zalany ciecza z odmowa naprawy.
gucio.mrk88
26-05-2008, 20:04
rozkręć i wyczyść ;)
dużo już telefonów zalałem i to wystarczyło :)
ale nie wiem czy to u Ciebie wystarczy.... poszukaj na płytce sladów rdzy i tam go dokładnie wytrzyj, tylko nie zdrapuj bo możesz uszkodzić którąś ze ścierzek.