View Full Version : k800i nie włącza się ;/ setool2lt ;\ co jest nie tak ?
cinass15
08-05-2008, 15:00
Więc tak najpierw włączyłem sobie setool2lt żeby wgrać maina... wgrałem go dokładnie tak jak było w instrukcji razem z patchem quick acces....
później dałem jeszcze 2 patche elf i lib... tego drugiego chyba nie zainstalowało bo w przedostatniej linijce pisało error... memory 0000000 cos w tym stylu...
no to włączam telefon i co ? włoż właściwą kartę sim ? co jest ??
u kumpla w k750i jeszcze plik fs trza było sflashować to tak zrobiłem i mam trupa... nie działa... ;/ nawet nie chce się połączyć z se update service bo jakis błąd... ;/ błagam pomocy... jutro mam kilkudniowy wyjazd i go potrzebuje... Chyba, że nic sie nie da zrobić... ;/ ?
a jak go probojesz wlaczyc to swieci sie czerwona dioda irda?? zrobiles backup gdfs?? skad brales pliki i jakie to byly pliki. sprawdzales jakiego masz maina??
cinass15
08-05-2008, 15:09
nie świeci sie... ;/ a co to jest to backup gdfs i jak to sie robi i co jest potrzebne zeby to zrobić... ?
jezeli tuningujesz telefon musisz sioe odpowiednio zabezpieczyc. ponawiam pytanie jakie masz pliki i skad je brales
cinass15
08-05-2008, 15:19
jakiego mam maina czyli ? pliki brałem z innego forum ale były sprawdzone... tylko ten plik quick... to ściągnęło mi wraz z setool2lt był taki osobny folder... aha i czy źle zrobiłem, ze wgrałem plik Fs i dałem flash... potem tel padł... ? można cos z nim zrobić ?
w nazwie maina masz jego typ np R8BA024. jezeli miales taki to musiales siciagnac odpowiednie pliki do niego. quick access patc takze. podasz mi te nazwy? i czy sprawdziles jakiego miales maina wczesniej czy wgrywales na pale jak to sie mowi. wogole wiedziales co robisz?
cinass15
08-05-2008, 15:27
mam tego maina co napisałeś miałem do niego pliki bo ściągałem z linka gdzie był opisR8BA024 i quick'a też takiego miałem.. po tym włączam tel i włóż odpowiednią kartę sim ;/ to tak samo wgrałem plik fs... ;/ i tel padł
i telefon wgole nic nie reaguje, nie swieci sie wyświetlacz na bialo, komp go nie wykrywa??
SzaMAN_PL
08-05-2008, 18:46
heheh, musiales mniec wczesniej wgranego patcha na zdjecie simlocka
teraz jak wgrales nowego softa to tamtewgo patch anie ma i jest simlock
wgraj patcha na simlock w Twojej wersji softa i powinno pomoc
p.s ja tez mialem taki problem, kupilem k800 w vodafone ;]]
nie. nie wiesz co sie stalo. padl gdfs calkowicie
maniek-07
08-05-2008, 19:29
Nie koniecznie jeszcze. Czyta go jakiś program? Spróbuj wgrać jeszcze raz soft, ale weź rzeczy potrzebne z naszego forum i z naszym poradnikiem... Pamiętaj że CID musi być taki sam...
mowie wam ze tak pisalem z nim na gg. gdfs error itd