View Full Version : Far + problem
Witam. Przed chwilą próbowałem wgrać sobie nowy ster do aparatu. Far normalnie mi chodzi, kasuje stary ster z telefonu. I próbuje wgrać nowy i tu pojawia się problem. Gdy daje copy przelatuje pasek a na telefon nic się nie wgrywa. Wgrałem resta i włączyłem i aparat mi nie działa tera. Może miał ktoś ten problem? Proszę o szybką pomoc. Z góry dziękuję
Ps. Chcę jeszcze dodać, że ściągałem nowego fara i dupa. Zastanawiam sie nad zmianą softa , ale jak wgram softa to jak far dalej mi będzie świrował to nie wgram przecież plików custom.
qwerasdf
08-05-2008, 22:28
a jaki fon
Wgrałem resta
Rozumiem że CID 49 ;) Zrób to Se-toolem :)
qwerasdf
08-05-2008, 22:47
jak kolega wyzej se tool ;)
i dupa dalej nie działa;/ próbowałem se toolem
tzn? Opisz dokładniej co się dzieje...
jesli chodzi o custom, to nie musisz wrzucac FARem na pamiec fona :P ja mam custom na karcie pamieci ;]
opis jest na górze. gdy chce wrzucić farem camdrive to przelatuje ten pasek ale nic się nie wgrywa. próbowałem se tool, na pasku obok pisało że skopiowało. próbowałem xs++ i to samo. może to być wina styków w telefonie?
Bora mógłbyś mi napisać o co chodzi z plikami custom na karcie pamięci? wiem że jest patch ale jak sie potem te pliki wgrywa?
Podam Ci poradnik z ktorego ja korzystalem gdy wgrywalem softa z plikami custom na karcie pamieci :mrgreen: ale to na PW ;)
Ehh.. to prawdopodobnie wina kabla/telefonu/gniazda USB... Popróbuj u kogo innego... ;P Jeżeli nadal nic, to pewnie coś nie tak ze złączem Fast port.
ok dzięki bora za poradnik. Usiu zrobię tak jak mówisz, pójdę do kumpla sprawdzić. Ty a przeczyszczenie styków dało by coś? Jak tak to w jaki sposób mam to zrobić?
Ps. A jest jakiś patch który przerzuca stery na kartę pamięci?
patrulo90
09-05-2008, 15:05
przeczyszczanie styków daje duzo mozesz wyczyscic za pomoca patyczka do uszu.
taki patch istnieje wystarczy poszukac ;)
ok ale wtedy jak się wrzuca te stery? tworzy się jakieś foldery czy co?
patrulo90
09-05-2008, 15:28
poprostu przenosi folder ze sterami na karte pamieci i tam usuwasz lub wgrywasz stery
ok spoko. a byłbyś tak dobry i podałbyś mi tego patcha:P
patrulo90
09-05-2008, 15:41
http://se-center.pl/download.php?id=001001 poszukaj tutaj
jest tylko że nie działa. gdy klikam na tego patcha "Przenosi akustyke, camdriver, display, custom, menu, layout do o" to wyskakuje file not found.