View Full Version : Kolejny problem z aparatem
A więc problem wygląda tak, gdy chcę zrobić fotkę naciskam przycisk na początku lekko żeby złapał ostrość o potem dociskam żeby zrobić fotkę i nie zawsze łapie mi ostrość a nawet jak złapie to przy dociskaniu przycisku pokazują się wszystkie ikonki i nie mogę zrobić zdjęcia. Mam ten problem już od ponad roku 3 razy oddawałem go do naprawy i dzisiaj 3 raz komórka do mnie wróciła, wszystko pięknie zrobili wgrali nowego softa wymienili Yoysticka obudowę ale problem nadal jest ten sam z robieniem zdjęcia. I tak praktycznie 90% fotek mi nie łapie. Co mam zrobić może lepiej będzie oddać do normalnego komisu i dać parę zł żeby to dobrze zrobili, i jeszcze jedno jeśli ten problem powtarza się już któryś raz to czy nawet jak zapłacę i wymienią mi jakąś część, to ten problem już nie powróci?
wgraj sobie nowe stery aparatu i po sprawie.... wszystko w dziale Tuning
Ale wtedy chyba strace gwarancje, nie?
Oddaj telefon, o ile się nie myle to po 3 oddaniach do serwisu, bez naprawienia usterki możesz ubiegać się o wymiane na nowy fon/zwrot kasy.
Tak ale jak to wygląda poprostu ide do serwisu i biore noiwy telefon czy musze wysylac czekac na decyzje...
Sebekskc
11-05-2008, 12:34
widać jak to ludzie udzielają rad :] Musisz oddać telefon 3 razy na gwarancje, jeżeli problem sie powtórzy możesz się domagać nowego telefonu :]
widać jak to ludzie udzielają rad :] Musisz oddać telefon 3 razy na gwarancje, jeżeli problem sie powtórzy możesz się domagać nowego telefonu :]
Ja właśnie mam taką sytuację, ale będzie duży problem z dostaniem nowego telefonu czy to tylko formalność
mam podobny problem z aparatem... lapie mi ostrosc ale zdjec nie robi... chyba ze za 100 razem nie wiem o co chodzi a na elektronice itp sie nie znam... prosze o pomoc
Konrad27_1991
13-05-2008, 18:01
wgraj sobie nowe stery aparatu i po sprawie.... wszystko w dziale Tuning
Chłopie co mają stery aparatu do FIZYCZNEJ usterki przycisku aparatu?? widać że z k750 to Ty miałeś nie wiele do czynienia :) Pewnie mu przycisk nie kontaktuje ;)
Ja miałem to samo ale zdjałem przedni panel wyciągnąłem płytke klawiatury 'pomęczyłem'(powciskałem) troche przycisk aparatu założyłem wszystko z powrotem i hulało :) a jak to nie pomoże to zostaje jeszcze inna metoda której nie próbowałem ale może działać. Musisz dostać się do przycisku aparatu i nakleić mały kawałek taśmy najlepiej izolacyjnej (bo jest dość gruba) na powierzchnie tego przycisku , złożyć wszystko i może działać ale nie obiecuje bo nie próbowałem osobiście nigdy tej metody. A jak już to nie pomoże to serwis po raz enty albo nowa klawiaturka i wtedy 100% pewności że zadziała :) powodzenia
Chłopie co mają stery aparatu do FIZYCZNEJ usterki przycisku aparatu?? widać że z k750 to Ty miałeś nie wiele do czynienia :) Pewnie mu przycisk nie kontaktuje ;)
Ja miałem to samo ale zdjałem przedni panel wyciągnąłem płytke klawiatury 'pomęczyłem'(powciskałem) troche przycisk aparatu założyłem wszystko z powrotem i hulało :) a jak to nie pomoże to zostaje jeszcze inna metoda której nie próbowałem ale może działać. Musisz dostać się do przycisku aparatu i nakleić mały kawałek taśmy najlepiej izolacyjnej (bo jest dość gruba) na powierzchnie tego przycisku , złożyć wszystko i może działać ale nie obiecuje bo nie próbowałem osobiście nigdy tej metody. A jak już to nie pomoże to serwis po raz enty albo nowa klawiaturka i wtedy 100% pewności że zadziała :) powodzenia
Miałem też taki problem ze sterami camdriver 9.97... po wgraniu Camera Driver v.9.98 wszystko cyka jak talala..... tyle
Konrad27_1991
13-05-2008, 19:47
czyli co, według ciebie ster aparatu działał przez tydzien/miesiąc/rok bez zarzutów i pewnego dnia nagle się 'popsuł' ? o-m-g :|
Nie będę otwierał aparatu bo napisali mi na karcie jak oddawałem telefon do naprawy że została założyna plomba i jej zerwanie jest równoważne z utratą gwarancji a co do tygosofta tez słyszałem że to moze byc to ale ja mam jeszcze rok gwarancji a jak wgram to to ja straca nie?
Pytel007
15-05-2008, 21:49
miałem podobny problem bo po 3 miesiacach aparat robil dokladnie to co twoj, ale oddalem do serwisu i wszystko naprawili.
W jakiej sieci miales telefon co napisales na karcie jak oddawales telefon i co ci napisalei jak oddali
czyli co, według ciebie ster aparatu działał przez tydzien/miesiąc/rok bez zarzutów i pewnego dnia nagle się 'popsuł' ? o-m-g :|
nagle przestało działać... poprostu.... rozumiesz.... mi pomogła zmiana sterownika
Tak konrad po prostu przestało działać.
Miałem tak przed zmianą sterów.....
Po prostu na legalu pewnego dnia (wakacje w Kołobrzegu)
Telefon zaczął średnio łapać ostrość. Później jakoś przeżyłem kilka miesięcy
i wymieniłem stery.
A co do majstra kolegi nie masz się co bawić w serwisy tylko domagaj sie nowego telefonu i już!
Ludzie prosze o odp jak wgram nowe stery to nieodwracalnie strace gwarancje?
jest taki myk że można wgrać z tej strony http://sek750i.pl/content/view/91/365/lang,pl/ lang i pewnie ci uznają gwarancje