View Full Version : [Path] W810i W statusie pojawia się Temperatura
monteiro
11-05-2008, 20:05
Patch dotyczy telefonu W810i soft: R4EA031
Jeśli ktoś nie wie jak się wgrywa patche, odsyłam do google lub innych tematów na forum. Wgranie tej modyfikacji wiąże się oczywiście z utratą gwarancji, jednk nie wpływa w żaden sposób na prawidłowe działanie telefonu
Sam przetwornik temperatury znajduje się wewnątrz telefonu, słyszałem że pokazuje temperaturę baterii, jednak w większości przypadków jest ona bardzo zbliżona (różnica rzędu 1-2 stopni C) a w wielu przypadkach taka sama jak temperatura otoczenia
Plik *.VKP do pobrania - www.free.of.pl/s/student/Battery, Temperature, Alarm, Memory status in status W810 R4EA031.vkp
http://img293.imageshack.us/img293/4802/temptp8.gif
kijanek13
11-05-2008, 20:43
ładny screean :)
patrulo90
11-05-2008, 20:48
a moze jest taki patch na w800i R1BC002??
to już chyba lepjej sobie elfy "sprawić" xD
a mam takie pytanie: po co wgrywac ten patch? przeciez to nie jest potrzebne wogole no chyba ze ktos widzi taka potrzebe
[zwolus]: Gratuluję inteligencji! Pytasz i samodzielnie od razu odpowiadasz. Po co nam takie posty?
Pomyśl zanim coś napiszesz, bo pośmiewisko z siebie robisz, a kolejny taki post zostanie odpowiednio "wynagrodzony".
Hehe lol wgrałem tego patcha to mi sie zmienił status na krótszy, ale rzeczywiście temperatura sie różni 2 stopnie xD
a mam takie pytanie: po co wgrywac ten patch? przeciez to nie jest potrzebne wogole no chyba ze ktos widzi taka potrzebe
komuś może akurat być to przydatne więc nie wiem w czym widzisz problem, nie chcesz nie ściągasz proste...
Hmm :) To niech go ktoś zacznie ochładzać i niech pokaże screen :):P Oczywiście na własną odpowiedzialność xD w sumie dobra rzecz :)
już padło takie pytanie ale widze że nikt nie odpowiedzial czy jest ten patch do w800 pod R1BC002 ??
jednak w większości przypadków jest ona bardzo zbliżona (różnica rzędu 1-2 stopni C)
A co jeżeli temperatura otoczenia jest niższa 0? Wychodze z mieszkania mróz 10 stopni. Bateria zamienia sie w kostke lodu?
No xD właśnie ja też sie nad tym zastanawiałem w tamtym poście xD... To chyba w lato może działa :P
pacucman
18-05-2008, 16:08
nie, bo trzymasz telefon załóżmy w kieszeni, a jak go zamrozisz to wątpię aby działał :)
przydatny bajer, ale też się zapytam, czy to zadziała na w800i ? ta konstrukcja telefonu też ma 2 termometry, jeden w bateri a drugi gdzieś chowany w telefonie.
monteiro
18-05-2008, 20:38
nie, bo trzymasz telefon załóżmy w kieszeni, a jak go zamrozisz to wątpię aby działał
przydatny bajer, ale też się zapytam, czy to zadziała na w800i ? ta konstrukcja telefonu też ma 2 termometry, jeden w bateri a drugi gdzieś chowany w telefonie.
Właśnie sprawdziłem, i okazuje się że ten patch nie podaje temperatury baterii - nie wiem gdzie znajduje się przetwornik, ale na pewno gdzieś w środku
Przeprowadziłem test [UWAGA: Nie próbujcie robić tego w domu]
Wsadziłem telefon do chłodziarko-zamrażarki, przeprowadziłem próbę w czasie 20 minut. Po pewnym czasie telefon pokazywał 3 stopnie
http://www.free.of.pl/s/student/temp2.gif
Potem był 1 stopień a przy dalszym chłodzeniu, nastąpiła jakaś zmiana jednostek (wydaje mi się że na kelwiny) zamiast stopni ujemnych zobaczyłem na ekranie wielkość o 3 rzędy większą
http://www.free.of.pl/s/student/temp1.gif
W czasie powrotu do normalnej temperatury wróciło wskazanie w stopniach celsjusza