View Full Version : który lepszy?
zastanawiam się nad kupnem k850i, lecz kilku "ekspertów" (jeśli można ich tak nazwać)odradza mi ten pomysł i radzi kupić k800i, i tu zaczyna się moje pytanie do was, jaki fon lepszy? k800i czy k850i?? teoretycznie wiadomo że k850i bo jest nowszy lecz czy opłaca wydawać 2x więcej tylko dla aparatu 5 MgPix??
Pabloooo
11-05-2008, 23:09
No ale te 2x tyle nie wydajesz na samo 5Mpix, do tego masz Shake Control, moim zdaniem ciekawszy design, Walkaman 3.0 i dużo dużo innych bajerów i funkcji których K800i nie ma albo ma je gorsze. Polecam K850i chociaż to zależy na czym ci najbardziej w telefonie zależy ! ;)
wielkie dzięki, nie wiedziałem że k850i ma walkmana ;], a co to jest "Shake Control" ?
jak potrzasniesz komorka to naprzyklad zmienia c sie obrazek n tapecie itakie tam;p fajny bajer ale nie praktyczne.
Kilka razy sie tym tylko bawilem ale fajne;p
Telefon tez polecam, w dloni ladnie lezy i dobrze sie go obsluguje;p
hehe, a ja wrecz przeciwnie ;p jesli mialbym okazje zmienic K850 na k800 - zrobiłbym to. Moze bym sie zastanowil nad k810 czy k770, ale k850 mi sie znudził.
mi tez sie powoli nudzi:E:E dlatego ze nie mozna nic wgrywac naprzyklad flash menu xD za tym najbardziej tesknie, bo stery dzwieku ma dobre xD
No ale coz trzeba poczekac moze niedlugo bedzie monz pogrzebac w nim w domowym zaciszu za free;p
A ja wziąłem k850i bo zależało mi na lepszej jakosci filmików (320x240 30fps) i dobrym aparacie.Wg. mnie k850i jest lepszy pod względem paru rzeczy jednakże k800i jest równie ciekawy.:)
A ja wziąłem k850i bo zależało mi na lepszej jakosci filmików (320x240 30fps) i dobrym aparacie.
dla przykladu N95 ma 640x480 i rownież 5.0mpx.
mi tez sie powoli nudzi dlatego ze nie mozna nic wgrywac naprzyklad flash menu
kupiles K850 tylko dla flash menu? Mogles sobie kupic W200 za drobne pieniadze, W200 flash menu obsluguje. I ponoc pod koniec maja ma wyjsc soft, ze z motywu bedzie czytał flash menu a nie z tpa/preset/system/desktop/flash ;)
Wiem ze nokia n95 ma 640x480 ale np. lg wievty ma 640x480 z tym ze przy 120fps i w dodatku do fomatu avi wiec nokia chyba zdeka odstaje od tego lg-ika
kupiles K850 tylko dla flash menu? Mogles sobie kupic W200 za drobne pieniadze, W200 flash menu obsluguje. I ponoc pod koniec maja ma wyjsc soft, ze z motywu bedzie czytał flash menu a nie z tpa/preset/system/desktop/flash ;)
Nie kupilem tylko dlatgo ze ma flash menu, ale tylko tak mowie ze fajnie jak by mozna bylo grzebac prez Fara,Xs++ itp;p.
A telefon kupilem dla muzyki,aparatu,wygladu,i funkcjonalnosci:D
Nie bralem n95 bo za drogi byl xD
Nie... ja odradzam k800i... Mój kolega go ma i ja mu przerabiałem na fulll no i ... niesety dla mnie to jest lepsza wersja k750i... (Wyświetlacz mniejszy niż w k850i co mnie zdziwiło ! tzn ta sama rozdziałka ale wyświetlacz jest mniejszy... :/ podobnie jak w950i ma 320x240 a jest jeszcze wiekszy niz w k850i xD) Muzyka w k800i to totalny shit... Nie ma bassu! co jest po prostu porażką... jedynie syczy głośno jak k610i... no i brak walkmana... :-/ brak obsługi flash. Aparat nawet niezły :) ale filmy 3gp nadal :/ i w dodatku 176... Jakie plusy>?< że szybko chodzi... jest Tuning od dawna, podczerwień xD ale jak dla mnie nie potrzebne :P i guziki od zdjec nad wyswietlaczem... pozatym k800i jakoś mi sie nie podoba ... no ale to tylkko gust...
Wiec Jak chcesz cos wybrac to przetestuj na real-a :)
maggie137
24-07-2008, 21:21
A ja mam pytanie k850i czy W910i?? sorry że wybiegam z tematu..:(
Jeśli chodzi o muzyke to W910 tylko pod tym względem jest on lepszy od K850i
W910i telefon z praktycznie takimi samymi opcjami jak k850i tylko że on ma aparat 2.0 bez xenona :/ A k850i nie ma dopełnionego Walkmana co da się dorobić pewnie przez Tuning...
K850i wiadomo bardziej ale W910 dla osób którym nie zalezy na aparacie i lubią slidery oraz Muzykę ;)