PDA

View Full Version : Pył i brud pod szybką lcd

21Ryba
13-05-2008, 17:32
Witam!!!

Jak już wcześniej wspomniałem mam problem z szybką a mianowicie szybka lcd jak tylko tel. kupiłem byla juz luźna tylko prwostronnie byla umocowana na warstwie plastra klejacego ,zdjałem ja całkowicie i lewa strone podklejałem róznymi klejami ale jak widac dotychczas cały czas zbiera sie pełno pyłu i brudu pod szybką a najwiecej własnie z lewej strony co moge zrobic zeby zapobiec dalszemu zbieraniu sie pyłu.Kupno samej szybki nic nie załatwi tak samo dalsze podklejanie ,własciwie kupno przedniego panelu by załatwilo sprawe ale nie chce kupywac z tego wzgledu ze panel jest prawie jak nowy a zreszta bym musial jescze kupic ten specjalny srubokrecik.A moze w komisie by mi Coś doradzili :(??????

nati20
13-05-2008, 17:37
nie pomoże ci żadne podklejanie. ja mam szybke normalną, nieuszkodzoną i mam troche brudu a co dopiero jak tobie sie odkleja ta szybka. idz do komisu i kup najlepiej nowy panel.

kijanek13
13-05-2008, 17:39
nowy panel CI polecam

21Ryba
13-05-2008, 17:39
No tak najlepiej ale pewnie drogo.A jest taka mozliwosc w komisie kupienia i zamontowania na miejscu

kasidy
13-05-2008, 18:04
No tak najlepiej ale pewnie drogo.A jest taka mozliwosc w komisie kupienia i zamontowania na miejscu

Jak pójdziesz do jakiegoś sprawdzonego komisu to powinni bez problemu zrobić:)

15Matiz02
14-05-2008, 19:18
może i drogo ale zależy... jak będziesz kupował nowy panel to sprawdź czy jest orginalny bo inne to tylko popsujesz sprawe... na allegro orginalne za ok 50zł chodzą

nati20
14-05-2008, 20:38
tak kup orginalny panel. ja kiedyś kupiłam za 15 zł nieorginalny do k500i i tył nie pasował mi do reszty, odstawał na górze i miałam przód nieorginalny i tył orginalny mimo zarysowań. lepiej wydać więcej i mieć pewność że będzie pasował idealnie. a w komisie jjak poprosisz to ci zamontują. mi gościu proponował ale nie miałam go przy sobie i sama zakładałam a szkoda bo bym go nie kupiła

Mastersw
14-05-2008, 20:46
Na początek trzeba było iść i złożyć reklamacje i nie było by problemu. No ale jak jest już rozlane mleko to jak pójdziesz do komisu i będziesz wyglądał jak mały, załamany człowieczek to może ci dadzą za darmo. Ale tak na serio to drogo to dla ciebie ile?

21Ryba
15-05-2008, 08:50
Reklamacji bym nie złożył bo on nie mial gwarancji kupiłem go na allegro w takim stanie.A mam pytanie ile kupno przedniego panelu i zamontowanie go do tel mogłoby kosztowac bo probowalem przedni panel zdjąć to jakos nie mogłem a nie chciałem sam cudowac bo jeszcze bym pogorszył sprawe.

Pytel007
15-05-2008, 21:52
myslę ze okolo 50 - 80 zl kupisz