View Full Version : K530i a karty pamięci
SwistakS
14-05-2008, 20:51
Mam K530i od paru dni, niestety w paczce nie było karty pamięci. Chciałem kupić 2GB, ale w sklepie dowiedziałem się, że przy takiej karcie fon się tnie, lepiej kupić 1 GB. W związku z tym mam pytanie: czy to prawda, czy po prostu chwyt? (Facet nie miał w sklepie kart 2GB) Prosiłbym o szybką odpowiedź.
Jackal PL
14-05-2008, 21:00
Nie to nie jest chwyt... Gość ma rację, widać, że się zna bo 2GB to maksymalna pojemność jaką może udźwignąć ten telefon i przy niej może się zdarzyć tak, że telefon będzie zwalniał lub zacinał (szczególnie przy pełnej). Optymalnie 1GB to najlepsze rozwiązanie ;)
SwistakS
14-05-2008, 21:08
Dzięki za szybką odpowiedź. Jeszcze jedno pytanie: jaka prędkość odczytu/zapisu jest wystarczająca, a jaka naprawdę dobra?
Tak naprawde przy telefonach to nie ma znaczenia dla dzialania w telefonie. Przy przegrywania jest to wygodne ale kabel do SE K530i korzysta z USB1.1. Wiec sie nie oplaca kupowac bardzo szybkcih kart.
No to mnie trochę zmartwiliście.. bo zamierzałem sobie kupić jakąś większą kartę, od 1GB , np. 2, albo 4 GB ,a tu się okazuję że 1 gb to max. ;/
Szkoda, bo dla mnie 1 GB to trochę mało - ledwie mi starcza na muzykę a i tak muszę wybierać kawałki, bo wszystkie te co bym chciał nie wejdą, a co dopiero foty czy filmiki itp..
..
2GB moze chodzic na telefonie ale bedzie chodzil mniej plynnie niz 1 GB.
Wiadomo że im bardziej zapełniona jest większa pamięć tym wolniej telefon przetwarza informacje..
Lukaso84
05-06-2008, 20:55
Witam. Mam karte 2Gb i tel smiga. Choc jeszcze nie mialem jej calej zapelnionej; rekord to ~200mb wolnej pamieci.
Ja mam SE K530i i 2 GB W telefonie i mi sie nietnie to był hwyt reklamowy napewno xD Pozdro dla wszystkich
cziterus
09-08-2008, 21:44
Mam kartę 2GB Sandisc'a wolnego miejsca od samego początku na niej 200-300 MB i nie narzekam. Telefon działa jak powinien.