PDA

View Full Version : k810i

koplej
15-05-2008, 17:44
Witam. Od niedawna jestem posiadaczem ww telefonu i mam kilka pytań.

1. Czy jak odłączam telefon od komputera ( po wcześniejszym usunięciu go ) to normalne jest,że tak jakby się na chwilę resetuje?

2. Czy da się ustawić aby w smsach nie było tych buziek ?

3. Czy da się zrobić aby pokazwało w głownym menu wiadomości ile jest np odebranych itd?

4. Czy da się w smsa wstawić numer z książki adresowej ( mam numery zapisane na sim )

5. Czy da się zapisywać gdzieś np urodziny tak aby co roku mi o tym pzrypominało czy po prostu muszę to zrobić w kalendarzu jako zwykła notatka o cyklu rocznym?

6. Czy da się aby na bieżąco pokazywało mi ilość znaków użytych w sms?

7. R6BC002 czy ten soft jest w miarę stabilny czy powinienem wgrać coś nowszego?

8.Czy da się wywalić ikonki blueconnect i era omnix bez pomocy komputera? Czy muszę to robić jakimś FARem i czy mogę wgrać po prostu menu z ikonkami czy cały soft?

9 Czy jest sens wgrywać stery do aparatu, obecnie mam jakieś 2.5, czy różnica jest na tyle duża ?

10. Czy mogę wgrać ikonki menu za pomocą XS1.2? Jak sprawdzić jaki mam CID?

na razie to chyba tyle

jeśli ktoś będzie miał ochotę mi trochę pomóc to wielkie dzięki
pozdrawiam

Mastersw
15-05-2008, 21:00
1.Chyba tak.
2.Raczje nie.
3.Nie (ale nie wiem czy jak coś z softem pokombinujesz to wtedy).
4.Nie rozumie.
5.Jedynie notka w kalendarku (chyba że jest na forum taki program ale nie spotkałem się z owym).
6.Nie rozumie.
7.Ja osobiście wole trzymać się starego a nie kombinować.
8.Nie mam pojęcia.
9.Moim zdaniem nie ma sensu.
10.Chyba tak, nie wiem.

k00nrad
16-05-2008, 18:59
1.Chyba tak.
2.Raczje nie.
8.Nie mam pojęcia.
10.Chyba tak, nie wiem.

To się dużo dowiedział... :P

1. To jest jak najbardziej normalne.
2. Nie da się.
3. Tego również nie da się zrobić.
4. Wchodzisz w Kontakty -> Opcje -> Kontakty z SIM, następnie wybierasz kontakt, klikasz na pole edycji numeru, klikasz prawym soft key'em i wybierasz kopiuj. następnie wchodzisz w wiadomość i klikasz wklej (chyba o to Ci chodziło).
5. Wchodzisz w kalendarz i ustawiasz przypomnienie ręcznie, a następnie kiedy telefon przypomni o danym wydarzeniu, wchodzisz w edycję jego w Przypomnienie, a następnie Inne przypomnienie i ustawiasz za rok.
6. Niestety nie da się.
7. Sam używam i polecam R8BA024 - jest nowszy.
8. Wgraj niebrandowany soft, jest na se-center.pl. Wtedy ikony operatora znikną.
9. Tak, przy sterownikach takich jak Withan™ Camera Driver V3/S3 (do tej pory najlepszy jaki spotkałem) różnica jakościowa już jest.
10. Wątpię żeby wersja XS++1.2 obsłużyła K810i, ale na se-center.pl jest już wersja 3.2 przez którą wgrasz nowe ikony menu do tego modelu. K810i jest produkowany już teraz na dwa CID-y 52 i 53. Podłącz telefon pod XS++3.2 i odczytaj EROM CID.

koplej
16-05-2008, 19:31
dzięki wielkie za pomoc

myślałem,że się da z poziomu smsa wziać coś jak wstaw numer , no ale co zrobić. Nie ma telefonów idealnych