View Full Version : klawisze mi rdzewieja
Mam problem od jakiegos czasu klawisze mi rdzewieja (naprawde) :yyk: i nie wiem co robic. czy taka sytuacje przewiduje gwarancja?? jak nie to com mam robic??
qwerasdf
16-05-2008, 12:54
ale klawisze sa plastikowe
viper256
16-05-2008, 12:54
klawisze w k550i przeciez są plastikowe
jeżeli metal to jedynie aluminium (w co wątpie)
Może poprostu Ci się w czymś ubrudziły... Spróbuj wytrzeć/zdrapać.
Raczej to nie możliwe, żeby plastikowe klawisze rdzewiały.:crazy:
Może to jakiś osad albo coś?? :O na pewno nie rdza :D
wiki105l
16-05-2008, 20:23
haha niemozliwe :O
Constantine
16-05-2008, 20:59
Rdza... No pewnie... (chyba, że to jakaś nowa mutacja rdzy -trzymałeś telefon w pobliżu silnego źródła promieniowania radioaktywnego? =); ewentualnie masz bardzo dziwną wersję K550i)...
Klawisze są z plastiku - no ostatecznie może i z aluminium (ono jednak, z tego co wiem, również nie rdzewieje), w co jednak wątpię, więc nie ma szans, by Ci zardzewiały. Zapewne czymś je ubrudziłeś (może czymś trudnym do wyczyszczenia - jakiś smar itp.?)...
KoRnKuba
16-05-2008, 22:49
Ale opisz kolego co sie stało..Co się dzieje w czym przeszkadza itp...
Nic nie rdzewieje.. Na pewno schodzi chromo-podobna farba, a pod nią jest miedziano-podobny materiał... Często sie tak robiło w Motoroli V3 :)
viper256
17-05-2008, 10:14
w pobliżu silnego źródła promieniowania radioaktywnego
ciekawe gdzie jest takie żródło hehe
ksiac po odejsciu tej farby nie ma koloru miedzianego (aluminum/plastik) wiem bo popękały mi klawisze po upadku telefonu. Trudno opisać ten kolor bo przy każdym swietle troszke inny ma odcien ale jest on w desen szarego :)
Jeśli to naprawdę rdza to weź kup cole w sklepie i polej to wodą i zostaw na 24h jutro zajrzyj jeśli jest to nie rdza a jeśli nie ma to rdza i kup oryginalna cole
michusiek
18-05-2008, 15:09
haha plastik rdzewieje xDD coś masz koleżko nie pokolei w głowie xPP
haha plastik rdzewieje D coś masz koleżko nie pokolei w głowie xPP
Widze, że lubisz powtarzać innych i nabijać posty, tak jak w temacie wyżej.
Mastersw
18-05-2008, 16:13
To jest nie możliwe! To jest na 100% jakiś brud albo zdarłeś klawisze. Opisz to może trochę bardziej.
KoRnKuba
19-05-2008, 17:37
To jest nie możliwe! To jest na 100% jakiś brud albo zdarłeś klawisze. Opisz to może trochę bardziej.
O to samo sie go pytałem..Żeby opisał co przeszkadza jak wyglada gdzie..Ale on ani razu od napisania 1 posta nic nei odpisał..Chyba kolega olał ten temat.
kolega tylko walnął ścieme..
A jeśli już mu coś zardzewiało to chyba mózg..:eek:
marcintryb
19-05-2008, 21:01
Hehe zardzewiało dobre heh... mojemu bratu sie zdarła klawiatura i ma kolor rdzy i powierzchnia jest chropowata heh.. xD
a mi sie wydaje ze autor tematu napisał to tak z głupa i teraz smieje sie z tych co myslą jak to sie moglo stac!!!! Plastik nie rdzewieje a jak by sie zabrudziło to od uzytkowania i wkladania do kieszeni by sie to wytarłoPOZDRO
marcintryb wlasnie tak chyba sie stalo
w konia was robie :)
hahahahahahahahahahahahahahaha Ale AS! jak moze plastik rdzewiec xDxDxDxD :D:D:D:D:D:D;D:D:D;D;D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D :D:D hahahahahahaahahah
Miłosz2121
22-05-2008, 10:26
To żeście mnie rozczarowali, nie zwróciłem uwagi na moje guziki ale myślałem że są metalowe:woot: Może guziki są plastikowe ale po kryte medalem, znawcą złomu nie jestem Dawaj fotkę tej twojej Wielkie Rdzy hee
Mi sie wydaje ze jakby to byl plasik to by sie farba scierała mi sie tak nie dzieje ,komuś sie starła?(nie jestem pewien i sie nie znam to tylko przypuszczenie) :D:DxD
MartuSska
23-05-2008, 22:58
zgłoś się do operatora sieci na wymienienie uszkodzonych części albo naprawieniu, przeczyszczeniu lub do komisu (komis płatny)
marcintryb
24-05-2008, 15:45
Mojemu bratu sie zdarła klawiatura i ma kolor rdzy i powierzchnia jest chropowata heh...