PDA

View Full Version : K750 Problem z Kablem

parax
17-05-2008, 22:35
Gdy podłaczam telefon do usb nic się nie dzieje. Wczesniej bawiłem się troche farem. Wiec nie wiem czego to wina.

Joga K750i
17-05-2008, 22:38
Może neimasz zainstalowanych sterowników.
Lub wyczyść wejscie w telefonie to gdzie wpinnasz USB/Ładowarke.

krzynio
17-05-2008, 22:41
A jak podłączysz kabel do tel to sprawdź czy w menadzerze urządzeń go wykrywa! Jak tam go widzi to daj tam aktualizuj sterownik, albo wywal obecny i zainstaluj jeszcze raz!

parax
18-05-2008, 10:39
Wogule go nie widzi. Nawet w menadzerze urządzeń. Sprubuje zainstalować nowe sterowniki.

qwerasdf
18-05-2008, 11:48

to sie nazywa piny

pawel44
18-05-2008, 11:56

mało prawdopodobne, ale możliwe. Mogłeś usunąć w Farze coś zainstaluj sterowniki od nowa i powinno być dobrze

parax
18-05-2008, 15:04
Prubowałem zainstalować sterowniki tylko, aby zainstalować sterowniki musze podłączyć kabel USB do komputera i tam ma mi coś wyszkoczyć. Problem w tym że nic się nie dzieje. Dziwne jest to, że gdy podłanczam kabel do komórki ładuje mi się. A przez głośniki słychać dziwięk podłanczania.

A co do czyszczenia wejścia mam sprężone powietrze.

krzynio
18-05-2008, 18:05
parax zrób tak podłącz tel do kabla i wejdź w menedżer urządzeń, następnie rozwiń sobie "kontrolery uniwersalnej magistrali szeregowej" i tam powinno być usb flash odinstaluj, odpepnij tel i podepnij go ponownie! A jak nie to zmień port!

parax
18-05-2008, 18:58
parax zrób tak podłącz tel do kabla i wejdź w menedżer urządzeń, następnie rozwiń sobie "kontrolery uniwersalnej magistrali szeregowej" i tam powinno być usb flash odinstaluj, odpepnij tel i podepnij go ponownie! A jak nie to zmień port!

Rozwinołem kontrolery uniwersalnej magistrali szeregowej i tam jest tak:
-Główny koncentrator USB
-Główny koncentrator USB
-Główny koncentrator USB
-Standardowy kontroler OpenHCD hosta USB
-Standardowy kontroler OpenHCD hosta USB
-Standardowy rozszerzony kontroler hosta PCI to USB
-Urządzenie kompozytowe USB

Ale nie ma nic z USB Flash