PDA

View Full Version : Problem z gniazdem w telefonie

Damian696169593
18-05-2008, 13:07
Witam.Chodzi o telefon mojego taty.Spadł mu na podłoge jakieś trzy dni temu a gdy wczoraj telefon chciał podłączyć do ładowania telefon wogule nie reaguje ładowarka jest sprawna.Nawet prubowałem na łądowarce od innego se. ktura pasuje też do k750i a gdy potpiołem suchawki to wykrył je podłaczyłem następnie pod kabel do komputera i na komurce pokazało sie że ładuje ale tylko ikonka chodziła a był potpięty całą noc a i tak się nie ładował tylko spadały procenty a komputer i tak go nie wyszukał... wygłada tak jak by prawa strona gniazda jest zparalizowana... telefon ma jeszcze gwarancje jest z ery... oczywiscie zaniosie go mój tata na gwarancję ale tak z ciekawości założyłem ten temat czy może mieliście coś takiego???
Pozdrawiam...

nati20
18-05-2008, 13:40
to wina baterii a nie gniazda skoro słuchawki wykrył normalnie i komputer wykrył jego obecność (stąd ikonka ładowania-pioruna na baterii)

DomInicK!
18-05-2008, 16:32
Ja mam podobny problem, czasami wykrywa ładowarke czasami nie, zalezy od połozenia. Myslalem ze to problem z gniazdem ale podlaczam sluchawki - działają, a gdy zaczynam słuchac muzyki to jest tylko taki bełkot tak jakby było slychac pod wodą. Musze dopiero zaczac "manewrowac" i jak poruszam tym wejsciem od słuchawek tak, ze juz ledwo co sie trzyma, dopiero wtedy słychac normalny głos. Wie ktos moze jak to naprawic??

nati20
18-05-2008, 16:58
może przeczyść styki szmatką lub jakąś chusteczką +coś ostrego tak by brud wygrzebać z zakamarków a potem przemyj spirytusem tylko niezbyt mocno by nie naleciało do środka i zostaw do wysuszenia i sprawdz. a i styki od słuchawek też wyczyść ale uważaj na nie