View Full Version : Problem z gniazdem w telefonie
Damian696169593
18-05-2008, 13:07
Witam.Chodzi o telefon mojego taty.Spadł mu na podłoge jakieś trzy dni temu a gdy wczoraj telefon chciał podłączyć do ładowania telefon wogule nie reaguje ładowarka jest sprawna.Nawet prubowałem na łądowarce od innego se. ktura pasuje też do k750i a gdy potpiołem suchawki to wykrył je podłaczyłem następnie pod kabel do komputera i na komurce pokazało sie że ładuje ale tylko ikonka chodziła a był potpięty całą noc a i tak się nie ładował tylko spadały procenty a komputer i tak go nie wyszukał... wygłada tak jak by prawa strona gniazda jest zparalizowana... telefon ma jeszcze gwarancje jest z ery... oczywiscie zaniosie go mój tata na gwarancję ale tak z ciekawości założyłem ten temat czy może mieliście coś takiego???
Pozdrawiam...
to wina baterii a nie gniazda skoro słuchawki wykrył normalnie i komputer wykrył jego obecność (stąd ikonka ładowania-pioruna na baterii)
DomInicK!
18-05-2008, 16:32
Ja mam podobny problem, czasami wykrywa ładowarke czasami nie, zalezy od połozenia. Myslalem ze to problem z gniazdem ale podlaczam sluchawki - działają, a gdy zaczynam słuchac muzyki to jest tylko taki bełkot tak jakby było slychac pod wodą. Musze dopiero zaczac "manewrowac" i jak poruszam tym wejsciem od słuchawek tak, ze juz ledwo co sie trzyma, dopiero wtedy słychac normalny głos. Wie ktos moze jak to naprawic??
może przeczyść styki szmatką lub jakąś chusteczką +coś ostrego tak by brud wygrzebać z zakamarków a potem przemyj spirytusem tylko niezbyt mocno by nie naleciało do środka i zostaw do wysuszenia i sprawdz. a i styki od słuchawek też wyczyść ale uważaj na nie