View Full Version : Problem z k300i
Witam, mam problem z moim K300i. Otóż śmigałem na biku i złapała mnie ulewa wróciłem do domu, telefon był wilgotny tylko z wierzchu po otwarciu sucho. Działał normalnie zrobiłem nawet on/off dla sprawdzenia (było i tak bardzo mało baterii). Gdy bateria siadła i telefon sam się wyłączył następnego dnia chciałem go podładować. No to lus myślę sobie włączam ładowarkę a tu nic tylko czerwona dioda ciągle się świeci, telefon zero reakcji. Wiecie co mogło się stać i jak to naprawić, ew ile taka naprawa może kosztować ? Pozdr.
Trudna sprawa. A gwarancja jest? jeżeli tak to mozesz isc do komisu z telefonem (jak co to sam sie wyłłaczył a nie zalało go) i powinni na gwarancji naprawic, Jeżeli nie to tez idz i sie zapytaj.
jest kilka możliwości bateria wyładowałą się całkiem i może dopiero po kilkunastu minutach zacząć się łądować
bateria mogła zamoknąć
stykibaterii+bateria+h20= możliwe spięcie baterii
styki ładowarki/słuchwek zalane i dlatego nie chce się ładować. pztrzyłeś czy telefon po podłączeniu do kompa jest wykrywany?????
Telek już dawno po gwarancji... Po tej ulewie wytarłem go poleżał potem wyjąłem całkowicie baterie włożyłem i normalnie się włączał i działał do tego momentu aż padła. Teraz go właczę w ładowanie może jakoś ożyje i mam nadzieję, że to tylko ta bateria się rozładowała na maxa
Mastersw
20-05-2008, 14:48
No a spróbuj jeszcze raz. Mi się też tak czasami dzieje ale wtedy wyciągam i wsadzam jeszcze raz (nawet musze to zrobić kilka razy).
MICKEY97
09-06-2008, 14:53
Tak, dobrze mowisz w instrukcji roznych se pisze ze calkowicie rozladowana bateria zaczyna ladowac sie dopiero po 30 min
Ziomal922
09-07-2008, 23:02
Najlepiej idz do serwisu i sie zapytaj czy ci to zrobia i za ile