PDA

View Full Version : Pokrowiec - k770i

Fistack
19-05-2008, 21:43
Witajcie,

Mam pytanie. W najbliższym czasie zamierzam zakupić sobie jakiś pokrowiec, jaki polecacie? Chodzi mi o jakiś w którym wybierając klawisze nie trzeba byłoby się "przemęczać"

Pzdr,
Fistack.

Mleq
19-05-2008, 21:45
Ja polecam pokrowiec Crystal Case. Jest bardzo wygodny w uzyciu i nie sprawia zadnych problemow. Jest dosc tani. Najlepiej kupic na www.allegro.pl

creed
19-05-2008, 21:55
jA kupiłem sobie silikonowy, ale nie jestem zadowolony

creed
19-05-2008, 22:02
kup sobie crystl case kruisela na alegro zarąbisty jest nie ługo go kupię

mkobialka
20-05-2008, 23:02
Witam

Do swojego k770i posiadam trzy pokrowce

a) crystal case
b) Krusel dla k770i
c) ICE-25 (pozioma kabura - firmówka SE)

a) uważam za rozwiązanie w miarę optymalne, telefon jest zabezpieczony przed przypadkowymi uszkodzeniami, cały ekran zabezpieczony jest w sposób w zasadzie uniemożliwiający jego uszkodzenie. Elementy obudowy do których powinnyśmy mieć dostęp są odpowiednio odsłonięte, tak iż nnie ma żadnego problemu z wpięciem kabla, odsłonięciem obiektywu, czy też wykorzystaniem klawiszy tel. tych dedykowanych do obsługi aparatu.

b) futerał wykonany w bardzo porządny sposób, idealnie dopasowany do telefonu. Podczas użytkowania zauważyłem bardzo szybkie zbieranie się kurzu w okolicy wycięcia na klawisz sterujący. Z obsługą klawiszy nie ma najmniejszego problemu.
Problemem jest natomiast wpięcie ładowarki czy też zestawu słuchawkowego - podczas tj operacji należy dopasować położenie otworu w pokrowcu do gniazda w telefonie.
Najgorszą cechą tego pokrowca jest fakt iż klapka zasłaniająca obiektyw aparatu jest jednocześnie elementem do którego przymocowany jest "uchwyt" do podpinania rożnego rodzaju klipsów. Otóż wspomniany element skórzany, osłaniający tyła aparatu z obiektywem, zapinany jest na górze pokrowca małym plaskikowym "guziczkiem" - bardzo często podczas użytkowania okazywało się iż guziczek nie wytrzymał i jest odpięty i aparat swobodnie zwisa sobie, dyndając radośnie.

c) kabura wykonana bardzo porządnie, dopasowana idealnie. Nie jest prawdą iż mocowanie dopasa pasuje do wszystkich pasów - do mojego akurat nie (a miałem już kilka kabur i zawsze pasowały). Jak dla mnie mankamentem jest wykorzystanie rzepa jako elementu spinające pokrywę kabury z kaburą zamiast magnesu - rzep odpina się ciężko, ale można się przyzwyczaić.

Aktualnie aparat znajduje się w pokrowcu "crystal case" i daje sie go schować do kabury.

Mam nadzieję iż pomogłem, pozdrawiam.

levus22
04-08-2008, 10:46
ja tez chyba kupie crystal case

4rmata
04-08-2008, 11:40
ja kupilem i jestem baardzo zadowolony... idealnie dopasowany..na allegro 20zeta... mam jeszce fole poliwęglanowa (10zeta) i wyswietlacz totalnie zabezpieczony ;)