View Full Version : Co sądzicie o SE k610i ??
maniek123321
23-05-2008, 20:33
:) Witam szanowne grono !!!
Chciałbym się dowiedziec co sądzicie o se k610i, wady zalety, na co należy zwrócic uwagę przy użytkowaniu itp .
Pozdrawiam :)
Mastersw
23-05-2008, 21:12
Ja sądze że jest to wspaniały fonik. Nic dodać nic ująć.
mOnIkA006
24-05-2008, 17:04
Jak na taką cene cóż chcieć więcej :P Ja go użytkuje ok. 1,5 miesiąca i jak dla mnie jest spoko :) Jedyny mały minus to brak AF i lampy...
sterydziarz132
26-05-2008, 23:54
Bardzo fajny telefon jak na za te pieniadze.
Ciekawa alternatywa dla K750i. Nie ma joya, i ma 2 kamery (wideo-rozmowy). Ale za to nie ma lapmy blyskowej, radia i podczerwieni).
spookie88
27-05-2008, 15:50
Ogólnie telefon jest super. Bateria długo trzyma. Mam go od 8 miesięcy. Jedyne wady to:
obudowa szybko się ściera, szczególnie rogi i itp.
aparat trochę lipne zdjęcia robi wieczorem, ale da się przeżyć. W sumie telefon ma być do dzwonienia ;)
I jest moim zadnie dużo lepszy niż K750i
zapek426
27-05-2008, 20:55
A jak będą z nim współpracowac HPM-70 ??
skatebob
23-06-2008, 16:25
tez mam ten fon ijestem zadowolony
sterydziarz132
25-06-2008, 00:53
zapek426 - normalnie wspolpracuja, bez problemow ;)
Henderlu
06-07-2008, 23:12
Mam jedno ważne pytanko: nie orientuję się w sprawach kart pamięci. Czy w K610i obsługiwana jest karta M2 ?
to świetny telefon, a jego podstawowa zaleta to brak joystick'a :) i to że jest klasycznym batonikowatym se :) ma w zasadzie wszystko co człowiekowi do szczęścia potrzebne. dla mnie najważniejsze - to szybka i w zasadzie nowiutka java. dobrze radzi sobie z grafą. wyświetlacz dobrze oddaje kolory. klawiatura właściwie bez zarzutu.
bardzo polecam ten telefon - jest w zasadzie idealny, pod jednym warunkiem - czytaj poniżej.
podstawowa wada to aparat i bardzo mnie zeźlił wiec opiszę sobie :devil:
nie znalazłem żadnych sterowników, a to co robi standardowy soft to poprostu żenada. nie wiem jaką ma fizyczną matrycę, ale 2mpix to bajka o żelaznym wilku. co więcej - vga to bujda na resorach. a wszystko przez idiotyczny filtr którym jest obrabiane zdjęcie po zrobieniu - w każdej rozdzielczości. efekt - kompletny brak ostrości. z odległości 3-4 metrów choinka wygląda jak drzewo liściaste. poza tym fotki są spoko - szczególnie ładnie łapie kolory. ale ten filtr rozmywający to zgroza - ktoś kto go napisał powinien stracić pracę.
akurat mam możliwość porównania. zdjęcia z 6 letniego olympusa o identycznych parametrach obiektywu i rozdzielczości. w tych samych warunkach - w dobrym słonecznym oświetleniu (czyli, że olympus nie używa lampy) - mają gorsze kolory ale i tak używam aparatu, bo różnica jest taka, jakby olympus miał nie 2mpix a chyba z 5. mówiąc szczerze telefon żony - samsung sgh e380 czy 60 niepamiętam z vga robi lepsze zdjęcia podbijając programowo rozdzielczość. jedynie kolory ma gorsze.
nadaje się do robienia że tak powiem fotek ku pamięci, ale napewno nie Zdjęć.
sterydziarz132
09-07-2008, 23:37
Henderlu - tak, M2. mialem w swoim telefonie 2gb i bylo OK
ten model ma też nieco szybszy procesor niż k800i chciałem go kiedyś sprawdzić i włączyłem odtwarzacz muzyki + 19 gier i grałem na przemian po trochu w każdą, w międzyczasie przyszedł mi sms i nie było problemu z odczytaniem. kumpel który ma w800i nie może otworzyć więcej niż 4 aplikacje (gry) java, ponieważ telefon wysyła komunikat że spowolni to jego działanie