View Full Version : Polskie znaki w sms
siemaneczko! mam takie pytanie: czy to że mam polskie znaki w sms-ach to jest zależne od tego, że mam taki akurat wgrany soft? czy można tego sie jakoś pozbyć? np ten usunąc a inny wgrac? ja pisze akurat w t9 i gdyby nie te polskie znaki to było by naprawde ok, mam nadzieję ze ktoś mi pomoże :)
Najpierw sprawdź, bo być może że są wyłączone...
Podczas pisania SMS'a kliknij Więcej -> Opcje pisania -> Znaki narodowe
tak po pierwsze naucz się czytać bo mi chodzi o to żeby nie było polskich znaków a po dwa w tym telefonie nie ma takiej opcji...
tak po pierwsze naucz się czytać bo mi chodzi o to żeby nie było polskich znaków a po dwa w tym telefonie nie ma takiej opcji...
Oj, sorki. Mój błąd...:yyk:
Nie musisz się tak od razu irytować...
A poza tym umiem czytać.
nie irytuje się ale poprostu jak się nie wie to sie nie odp :) mi chodzi czy np wgranie innego softu rozwiązało by problem, w innych se W i K ktore miałem lub miałem w dłoniach by się pobawić sprawdzałem i nie było polskich znaków a mój jak na złość ma, w ustawieniach szukałem i niema opcji żeby to wyłączyć,
bartoszstce
26-05-2008, 00:08
hmm jest taka aplikacja jak T99 która ponoć przy wysyłaniu sms polskie znaki zamienia na zwykłe ale nie wiem czy działa poprawnie bo sam nie testowałem :P
a żeby od razu pisać bez polskich znaków to zapomnij o słowniku :P bo tylko jak wklepujesz wyrazy ze słownika to one się wcinają zawsze a jak wklepujesz z klawiatury ekranowej czy z klawiszy bez słownika przecież możesz pisać bez polskich znaków :P
co do aplikacji to nie słyszałem o takiej i ciekaw jestem czy działa, a jeśli chodzi o pisanie w słowniku to miałem telefon np w580i i tam pisałem w słowniku tak samo jak i w tym co mam obecnie i tam nie bylo poslkich znaków :) pisałem np. szczęśliwy a powstawało słowo szczesliwy :) i w k770i w którym też miałem okazje pisać sms też były słowa w słowniku bez polskich znaków, a więc czy ktoś wie może czy to jest zależne od softu??
bartoszstce
26-05-2008, 14:56
to nie jest zależne od wersji softu w uiq3 poprostu tak już jest :P