View Full Version : k850i coś lata w obudowie
lisek171
26-05-2008, 07:27
Witam!
jak myslicie czy serwis zorientuje się czy telefonik był rozkręcany, tzn. czy spoglądają szczegółowo na śróbki i tp telefonik kupiłem od znajomego w i coś jakby lata w środku. Nie wiem jak wygląda sprawa z nowym bo takiego nie widziałem abym sprawdził. Wolałbym to usunąć (wiadomo jak bym oddał na gwarancję by pewnie stwierdzili że telefon był niewłaściwie użytkowany) a moze to co sobie tam lata jest zwiazane z shake control? Wiem ze raz spadł kumplowi stawiałbym na jakiś oberwany plastik ale co wy na to?
Pozdrawiam
W moim, ani znajomego nic nie lata więc coś się musiało tam dostać/ułamać w K500i miałem masę jakiś paprochów pod szybką od wyświetlacza
jak slabo to slyszysz, i dopiero przy przylozeniu telefonu do ucha, to moze byc żyroskop.
moze cos ci z zwenatrz wpadlo rozkrec go i wyczysc];
nie wiem czy wiecie ale potrzebne do rozebrania sa 3 srubokrety- zobacz instrukcja. jak ich nie masz to nawet nie bierz sie za rozbieranie!! i bym zapomnial-nie jest on tak sobie prosto zlozony-trzeba sie nagimnastykowac troche
moze cos ci z zwenatrz wpadlo rozkrec go i wyczysc];
jak widze takie posty to mi sie odechciewa :woot:
k***a na kazdy problem: rozkrecanie albo zmiana softa....typu nie dziala mi przycisk "5" zaraz porada "zmien softa" ... eh :smile3:
lisek171
27-05-2008, 20:21
Witam!
Paprochy to raczej nie wydają odgłosów :P , jednak chyba się coś oderwało, czasami grzechocze a czasami się zblokuje gdzieś w środku i jest git, żyroskop działa więc sie nie rozsypał.
Nadal nie uzyskałem odpowiedzi na główne pytanie, czy serwis może się zorientować że telefon był rozkręcany, czy spoglądają na sróbki, (są one czarne więc łatwo zerknąć na krawędzie czy nie są lekko zjechane) może już ktoś z forumowiczów oddawał rozkręcanego, chodzi mi tylko o to czy czasami zbyt nadgorliwie nie wykonują swojej pracy :P
Niestety muszę oddać na gwarancję telefon bo się rozłącza przy połączeniu z kompem oraz bateria słabo trzyma(2dni) i właśnie mam dylemat z wyzej wymienionym problemem czy mi nie cofna przez to gw.
Pozdrawiam
ps.
1 czy tak zaawansowany telefon nie posiada zadnych plomb typu stickery?
2posiadam torxy i wiem jak się rozkręca telefony, kilkanaście rozkręcałem i kazdy działa więc z góry dziękuję za porady aby nie rozkręcać go krzyżakiem ani płaskimxD
IMO jesli oddajesz na gwarancje to popros zeby tez spawdzili bo masz dodatkowo taki problem, obakają co tam stuka w fonie ;)
Pabloooo
27-05-2008, 23:32
Najprościej będzie jechać z nim do serwisu, skoro cały czas będziesz się bał go oddać bo stracisz gwarancje to w końcu ją stracisz nie oddając telefonu do naprawy, bo minie ci okres gwarancyjny ;) A nawet jak ci ktoś napisze że oddawał rozkręcanego do serwisu i nic mu nie zrobili to przecież co serwis to inni mechanicy xD Ja bym na twoim miejscu dał go w ręce serwisantów, a gdyby się czepiali to jakoś trzeba by udawać że używany i być może był już kiedyś rozkręcany przez serwisantów i stąd te ślady ;D
Rozwieje te wszystkie głupie wątpliwości...
Nie k850i nie posiada Stckerów i plomb ! (otwierałem kilka razy)
Oddawałem na gware i sie nie kapneli. Po prostu jak jacyś llenie sie trafią to powiedzą ze grzebałeś.
Odrazu mówie ze przy kompie sie rozłącza przez soft :/ tez tak mam i na to nie zaradzisz (mają to chyba r1ea031 i r1ea037)
A bateria trzyma ci normalnie 2 dni coś jak mi.
A to co ci lata w fonie to prawdopodobnie zaczep od korpusu xD (ułamie sie łatwo) albo od guzika aparatu tka blaszka tam jest;P...
W sumie nie masz co oddawać na gwarancje... bo ja nie widze wad. ;) (Rozkrec jak cie wkurza brzeczenie:P)
lisek171
29-05-2008, 12:43
Wreszcie jakaś porządna odpowiedź
Mam soft R1CA037 wiec powinien działać wg. mnie jeśli telefon kupiony za pieniądze... i do tego niemałe 1500zł (początek roku sklep rtv euro agd) to powinien być wolny od jakichkolwiek wad, z baterią to może i się zgodzę że wszystkie bajery robią swoje i się szybko rozładowuje ale przy połączeniu z komputerem... już troszkę inna sprawa;/
telefon jest wkońcu multimedialny i pierdoły typu mp3 czy tapety jakoś trzeba wgrać... gdybym chciał telefon do dzwonienia pozostałbym przy k750i bądz noki 3310
ciągłe wyciąganie karty pamięci denerwuje, oddam na gwarancję niech się martwią jak to naprawić
dzięki i pozdro
bartoszwozniak
01-06-2008, 17:08
przepraszam ale chce sobie kupic telefon chyba k850i. ale nie jestem pewien co mi radzicie????....
lisek171
20-06-2008, 10:22
Witam fona oddałem na gwarancję już został zwrócony wgrali mi soft R1EA037 i wymienili jakąś część Key FPC(compete) wszystko śmiga aż miło, łaczy się bezproblemowo z kompem:D o dziwo nic nie lata w obudowie pozdro