View Full Version : logo ery przy wyłączaniu tel
witam
czy da się w jakiś sposób usunąć logo ery, które zawsze włącza mi się gdy wyłączam kome?
plik (ten który widze gdy wyłączam telefon) mam w folderze zdjęcia jednak jest to plik chroniony (nie da się go usunąć moby explorerem[wogóle go nie pokazuje])
Mam se550i zakupiłem go w erze w wrześniu 2007 roku...
Prszę o pomoc.
kuba4525
27-05-2008, 16:25
Te logo pojawia się po logu SE? Można zmienić ten obrazek z poziomu telefonu w ustawieniach ekran startowy i wybrać obrazek. Lub FARem zmienić animacje = utrata gwarancji. Zainteresowany??
mi sie wydaje ze nie mozna bo tezmam k550i w erze wczoraj kupilem
Można napewno ale jeżeli on go kupił w sieci ERA we wrzesniu to ma gwarancje a usunąć loga da sie ale traci się gwarancje ;/
to źle...kurde a takie wkurzające...
Miłosz2121
04-06-2008, 16:16
jedyne wyjście to chyba zmiana softa,
CZESIO_1_xD
06-06-2008, 10:28
Można. Wystarczy znaleść animacje startową i końcową ( musi byc z rozszerzeniem gif ) i animacje startową nazywasz STARTUP_IMAGE_SEMC (nie może być rozszerzenia ) a animacje końcową nazywasz SHUTDOWN_IMAGE_SEMC ( też bez rozszerzenia ). Teraz podłączasz tel pod far i wchodziz w fs\tpa\preset\system\settings i tam usuwasz SHUTDOWN_IMAGE_SEMC i STARTUP_IMAGE_SEMC a na ich miejsce kopiujesz twoje animacje a na sam koniec odłącząsz tel od fara. Mam nadzieję że masz juz doświadczenia z farem, a jak nie to poczytaj coś na ten temat. Ps: sprawdź czy masz też animacje w fs\tpa\preset\custom jak tak te je usuń ;-)
rozwijajac temat: fs\tpa\preset\system\settings -tam znajduja sie:
SHUTDOWN_IMAGE_SEMC, SPLASH , STARTUP_IMAGE_SEMC, STARTUP_SOUND_SEMC.mid czyli obrazki poczatkowe i koncowe dzialania telefonu oraz dzwiek startowy, natomiast w erze (patrz CDA ery: K550_CDA102743_30_R8A_Era_Poland) zmieniony jest plik customize.xml - w efekcie logo o ktorym mowa jest zapisane w FS\TPA\PRESET\DEFAULT\IMAGE , a chodzi o plik Shutdown.gif (jest tam tez m.in. Startup.gif ale po jego usunieciu bez edycji customize.xml telefon sie nie wlacza). Nalezy go usunac (tracac gwarancje - choc mozna potem w zasadzie wszystko przywrocic) -zacznie sie wyswietlac obrazek ze standardowej lokalizacji.
*Do opcjonalnej edycji customize.xml tworzymy plik customize_upgrade.xml i umieszczamy w tpa/preset/custom.
Do powyzszych czynnosci potrzebne sa zwykly kabel dcu , ktory dostalismy z telefonem, sterowniki flashusb, najlepiej program xs++ 3.2 (dla mnie prostszy niz far) -> nalezy nim wykonac kopie gdfs zeby nic nie popsuc na stale, no i zapoznanie sie z chocby jednym poradnikiem na temat flashowania sonych... -> szukaj poradnikow na roznych forum.
Brzmi to strasznie ale jest szybkie i banalne tylko trzeba sie przygotowac:>
Edytuje poniewaz ktos moze bedzie chcial usunac customize.xml - TEGO NIE ROBIMY!!! :)