View Full Version : K550 Problem z pierwszym krokiem
Mam problem...
Podczas pierwszego kroku czyli podpinanie kabla do telefonu z naciśniętym klawiszem C telefon nie powinien się uruchomić... A właśnie mi po 30 sek. się włącza do transmisji plików (Karta pamięci i sim jest wyciągnięta) czy macie jakieś rady na ten problem by telefon się nie włączał
jezeli nic nie robisz w trybie flash to on po pewnym czasie sie wlaczy. tez tak mialem wiec to raczej normalne.
Mr.Coolio
31-05-2008, 16:20
jezeli nic nie robisz w trybie flash to on po pewnym czasie sie wlaczy.
guzik prawda... W trybie flash telefon nie ma prawa się uruchomić.
Moje telefony w tym trybie leżały po kilka godzin niekiedy, bo zapomniałem odłączyć :D
A co do pytania to klasyczny objaw braku sterowników usb.
Sterowniki mam zainstalowane dokładnie to FLASH USB
Komputer wykrywa telefon nie jako urządzenie masowe lecz jako tryb flash tylko po 30 sek się włącza:/
Odinstaluj i zainstaluj ponownie sterowniki flash...
U mnie podziałało...
Dokładnie Alex580, też tak miałem, potem mi się już tak nie robiło ale i tak je wgrałem jeszcze raz dla pewności ;)
Tylko jak je zainstalować ponownie??
ale ja tak i teraz mam i wszsytko dziala. softy itd patche wszystko ok sie wgrywa wiec uwazam ze to nie przeszkadza przynajmniej mi
tomek93x
31-05-2008, 17:12
Ja też tak miałem. Wtedy zainstalowałem SEUSa i on wraz z instalacją dodaje nowe urządzenia i sterowniki do systemu. Wtedy wszystkie Sony Ericssony działały od razu. Robiłem tak nie raz ;)
kuba4525
02-06-2008, 14:06
Zainstaluj SEUSa i tyle. Jak ci wyskakuje urządzenie masowe to masz źle wgrane stery flash usb. Nic nie powinno wyskakiwać.