View Full Version : Kabel USB
cześć, kupiłem sobie niedawno :w:W580i, i mam z nim problem bo jak podpinam kabel USB do kompa to pokazuje się komunikat że urządzenie nie zostało pomyślnie zainstalowane i w obszarze nośniki pamięci w moim komputerze jest ikonka Dysk wymienny (I: ) jak na nią nacisnę to pojawia sie komunikat włóż dysk:smile3:.......co mam zrobić..?
telemah1
06-06-2008, 15:07
po pierwsze - sprawdź, czy masz dobrze podłączony kabel do telefonu !!
po drugie - są dwa tryby pracy telefonu z kablem USB:
Transmisja plików (tu nie potrzeba nic dodatkowo instalować - komputer wykrywa go jako dysk przenośny)
Tryb telefon (potrzebne jest zainstalowane oprogramowanie PC Suite - dostarczone ne płytce razem z telefonem)
po trzecie czy masz (i jest dobrze włożona karta pamięci MemoryStickMicro2)
nie mam karty pamięci, chce mieć zdjęcia na kompie z telefonu i gry na telefonie
telemah1
06-06-2008, 15:21
nie mam karty pamięci
w trybie [Przesyłanie plików] komputer widzi tylko kartę pamięci, nie widzi pamięci telefonu jak winnych modelach (np. k810i) :( ;((
chce mieć zdjęcia na kompie z telefonu
zainstaluj w takim razie PC Suite z płyty dostarczonej z telefonem (jeżeli nie masz - wrzucę Ci na uploadera) - tylko wtedy komputer widzi pamięć wewnętrzną
chce mieć ... gry na telefonie
po zainstalowaniu PC Suite i podłączeniu tel w trybie [telefon] na pulpicie pojawi się ikona telefonu - gry (pliki*.jar) po prostu z katalogu z grami "przeciągnij" i "upuść" na tę ikonkę (pojedyńczo najlepiej) - od razu będą się instalować
a czy to normalne że w 2/3 instalacji jest długa pauza w poruszaniu sie paska i trzeba długo czekać.....?
nie dało sie zainstalować płyty W580i, wiec zainstalowałem k800i i nadal nie widzi telefonu....co jakiś czas pokazuje mi sie kreator instalowania urządzeń ale po ustawieniu aby szukał na cd'ku, jest napisane nie odnaleziono sterowników a w PC Suit napisane jest nie odnaleziono telefonu (mógłby mi napisać ktoś krok po kroku co mam zrobić, irytuje mnie to strasznie:evil: że to wszystko nie działa)
telemah1
07-06-2008, 07:11
po pierwsze:
usuń to co zainstalowałeś
a czy to normalne że w 2/3 instalacji jest długa pauza w poruszaniu sie paska i trzeba długo czekać.....?to zależy od kompa i oprogramowania (np. AntyVir)
po drugie:
edytuj posty, a nie piszesz jeden pod drugim - to zaśmiecanie forum :| !!
po trzecie:
ściągnij ze strony :se: najnowszą wersję PC suite dla W580i :
http://www.sonyericsson.com/cws/download/1/357/986/1212243819/Sony%20Ericsson%20PC%20Suite_3.209.00_PL.exe
ściągnij i wypakuj sterowniki (są z mojej płyty - u mnie wszystko działa OK :cool:) - waga ok 12,5 MB po spakowaniu
http://www.uploader.pl/?d=F7F1E9001
zainstaluj PC Suite, później podłącz telefon i spróbuj z podanymi sterownikami - powinno zainstalować {Sony Ericsson Device 089 USB Ethernet Emulation (NDIS 5)} :idea:
Może trzeba będzie mu (tzn. komputerowi) pokazać głębiej, bo jest tam kilka folderów - próbuj wtedy z każdym po kolei
jeżeli tak się stanie - powinno już być OK
jeżeli nie, a masz innego SonyEricssona - spróbuj go podłączyć i zobacz, czy jego zainstaluje - może to wtedy coś da
ok, wszystko działa jak powinno dzięki Ci wielkie:)
telemah1
07-06-2008, 20:11
ok, wszystko działa jak powinno dzięki Ci wielkie
cieszę się, że mogłem pomóc :piwo: - miłej zabawy !! !! !!