View Full Version : W850 telefon zablokowany
zalozylem sie ze "szwagrem" czy da sie zlamac blokade telefonu(ustawienia--->zabezpieczenia--->blokady---> ochrona telefonu) oczywiscie nie wchodzi w gre wylaczenie tej blokady. Jak to zrobic??
Damian696169593
09-06-2008, 17:58
ale że jak twój "swagier" poprostu sam wymyślił jakiś kod a ty masz go rozszyfrowac czy on np. niewie jaki kod i myli je ty tyo rozwiazesz bo jesli tak to raczej bedzie to kod 0000
a jesli nie to osobiscie nie widzialem programu ktory by w tym pomógł ale wiem że robią to w serwisie jakies 10 złoty niewiem za ile u ciebie... wiedz możesz po kryjomu wziac telefon i zaniesc do serwisu a oni ci rozkoduja XD stracisz jakies 10zł ale jesli za zaklad dostaniesz wiecej to ci sie opłaci :)
Pozdrawiam...
Raczej chodzi o to, że oby dwoje znają ten kod, ale próbują złamać tę blokadę...(mogliby wyłączyć ją normalnie, ale o to chyba chodzi w tym zakładzie)
No jakby wytłumaczył to bardziej to pomyślimy :P chociaż może być tak że szwagier zaszyfrował a on ma złamać :) ja bym się założył o 20 zł. i walił z tym do serwisu na złamanie kodu :D dycha do przodu ;)
znam ten kod. Tylko chce go jakos zlamac:/ ale wiecie o jaki kod mi chodzi? Ustawienia->zabezpieczenia->blokady->ochrona telefonu
Hmm... nie wiem czy na tej platformie też bd działało, ale jest program do rozszyfrowania kodu, nazywa się on "Phonelockcode" lub poprostu w SeToolu klikasz Unlock/Repair - Ustawia ci standardowy kod 0000. Nie wiem czy o to ci chodziło... ;P Napisałem co wiem ;)
ps. w obydwu przypadkach chyba tracisz gwarancję...
hmmm...obaczymy...sprujuje w niedziele dopiero:/ o rezultacie rzecz jasna poinformuje
heh i bez ory. Piwko wygrane:) zrobilem setoolem ajk radziliscie:)
arek_matrix
18-06-2008, 15:35
tak unlock/repair tracisz gwarke. se tool wchodzi w tel i wszystko zapisuje sie w pilku logu. w serwisie moga tego nie zobaczyc, ale jak zobacza to bedzie buba, bo za sciaganie smoka z tel na abonament jest kara. w umowie jest napisana jaka ;)
o gware sie nie balem i tak jej nie bylo:P
w XS++ 3.2 gdy odczytuje dane telefonu pisze UserCode czy jakoś tak. Bynajmniej z moim M600 tak jest