PDA

View Full Version : K800 PROBLEM Z KAMERĄ / jak wgrać sterowniki do aparatu?

Gebus55
08-06-2008, 12:28
WITAM! :)

Mam taki problem: otóż kamera w moim SE k800i ma strasznie lipny obraz... :/ Tzn kwadraty kolą w oczy a jak gwałtownie ruszam to ekran zacina i jakość wideo jest OKROPNA !! :( Jakość zdjęć jest super a wideo nie... :/ A np u kolegi w k550i jest jakość wideo o niebo lepsza! ;(

Co zrobić ? Powiedziano mi żebym przeinstalował sterowniki aparatu a ja znalazłem takie: kopritis_v3[1].0 , i te chce wgrać.

Ale tu nasuwa się drugie pytanie: jak je wgrać na kom? Oczywiście szukałem na forum i znalazłem poradnik ale po kliknięciu w link wyskakuje komunikat że temat został usunięty z powodu zmiany platformy. Więc poproszę o info!!

Z GÓRY DZIĘKUJĘ ZA POMOC !!! :)

goszka
08-06-2008, 12:35
XS++ najlepiej nowsza wersja :) i.. potem wybierz zakładkę "FSX"

i podmień sterowniki aparatu.

ścieżka pliku:
/ifs/settings/camera/

k00nrad
08-06-2008, 12:52
a camdrivera wgraj tego (najlepszy): http://www.4shared.com/file/47693350/a6dad69f/WithanCameraDriverV3_Rev1SEK790K800K810byJoma.html

Gebus55
08-06-2008, 13:24
Hmm... Dzięki wielkie :) Tylko mi jeszcze powiedzcie jak się obsługuje tego XS++ :P Mam versje 3.2 i po włączeniu telefonu do USB pojawia mi sie to:

13:20:58| XS++ v3.2 Dev1 (Crystal) Ready !
13:20:58| Executed on Microsoft Windows XP
13:21:02|
13:21:02| Attempting to open the interface...
13:21:02| TURN OFF PHONE!
13:21:02| Hold 'C' button on phone and connect phone NOW.
13:21:02| You have 30 seconds...
13:21:32| Error: Cannot open phone communication port
13:21:34| Disconnected... Unplug the phone

Później włączyłem opcję SMARTPHONE CONNECT i takie coś:

13:21:37| Executing SEMC Smartphone Operations!
13:21:37| Please hold boot key ('@' or 'C') and connect device...

I stoi :P I nie wiem co dalej ^^ x_X PLIS O POMOC !! :*

P.S. Aha... A jak chce tam przytrzymać C to w telefonie jest napisane że podczas połączenia USB funkcje telefonu są niedostępne... o.o

MityK
08-06-2008, 13:29
musisz wylaczyc telefon:PP i zanim podepniesz kabel USB (Do wylaczonego telefonu oczywiscie) musisz trzymac C

Gebus55
08-06-2008, 13:58
Hmm... To powiem tak... Nie mam sterowników do USB FLASH a chyba na XP nie zainstalują się prawda ? :( ;( Ściągnąłem te sterowniki i daję z określonej lokalizacji daję ten folder USB FALSH i jest napisane że nie znalazło odpowiedniego oprogramowania... :( CO ROBIĆ?!

MityK
08-06-2008, 14:03
zainstaluj SEUSa. Tylko nie aktualizuj softa! zainstaluj go, walcz i wylacz. Juz bedziesz mial stery USB falsh:))

Gebus55
08-06-2008, 14:22
Ty mi mówisz jakbym ja był w tym obeznany :P
Do mnie jak do downa ^^ Od poczatku i krok po kroku :D

MityK
08-06-2008, 14:23
sciagasz program o nazwie SEUS(jest na forum, poszukaj) normalnie go instalujesz... jak skonczy instalowac to wlacz go i wylacz.

Gebus55
08-06-2008, 14:31
DObra dzieki :)

A jak chce sobie czcionke zmienic to co robie ? :) Wiem jest poradnik http://se-center.info/showthread.php?t=46005 ale ja tam nie za bardzo to kapuje ^^ Chcialbym zmienic czcionke na comic sans... Prosze pomoz :P

P.S. Daje zeby mi uploadowalo ten camdriver ale wyskakuje mi:

14:59:53| Send a CS_LOADER to phone first!

Co robic ?? :(

MityK
08-06-2008, 14:38
kopiujesz wybrana czcianke 2 razy i podpisujesz jeden plik *.ttf jako "Sans-Serif_Europe_Reg" a drugi "Sans-Serif_Europe_Bd" najlepiej robic to farem:)

aaaa fara musisz miec z wytczka do DB2020. Pytaj innych. Ja juz zbijam z pc. Pozdro

Gebus55
08-06-2008, 15:32
Więc tak:

1) Jakbyście mogli mi powiedzieć co to jest ten CS LOADER i jak go mam dać na tel.

2) Jak krok po kroku zmienić czcionkę w tel na COMIC SANS.

BARDZO BYM WAS PROSIŁ !! :)

Z GÓRY DZIĘKUJĘ !! :*

Vhaniss
13-06-2008, 23:40
Hej. Też mam to samo z kamerką. ściągnąłem XS++. Podłączam fona i wyskakuje, żebym zaktualizował CID z 49 na 52 więc to zrobiłem. Teraz chce się zabrać za zmianę softa w kamercę. Wchodzę w FSX i mam tylko do wybrou "start FSX" nic więcej. Jak mam zamienić tego softa w końcu ?

@Ok już wgrałem camera0.dat do FSX'a dałem shutdwon, yes odłączyłem fona, włączam i co ? jajco dalej taka sama biedna jakość.... to jest odpowiednik 1,3 VGA, a nie 3,2 mpx Cyber Shot'a..... jakiś wał ehh

Seba2b7
14-06-2008, 09:39
A popróbujcie to wgrać FAR + SEFP, jest łatwiej.. Ścieżki plików są w tym temacie:
http://www.se-center.info/showthread.php?t=50829&highlight=%B6cie%BFki+plik%F3w
W FAR po jednej stronie masz pliki na kompie a po drugiej te z telefonu i tylko je kopiujesz z kompa na tel, przedtem usuwając te z komy ;)

mnich1211
28-06-2008, 15:01
WITAM! :)

Mam taki problem: otóż kamera w moim SE k800i ma strasznie lipny obraz... :/ Tzn kwadraty kolą w oczy a jak gwałtownie ruszam to ekran zacina i jakość wideo jest OKROPNA !! :( Jakość zdjęć jest super a wideo nie... :/ A np u kolegi w k550i jest jakość wideo o niebo lepsza! ;(

Co zrobić ? Powiedziano mi żebym przeinstalował sterowniki aparatu a ja znalazłem takie: kopritis_v3[1].0 , i te chce wgrać.

Ale tu nasuwa się drugie pytanie: jak je wgrać na kom? Oczywiście szukałem na forum i znalazłem poradnik ale po kliknięciu w link wyskakuje komunikat że temat został usunięty z powodu zmiany platformy. Więc poproszę o info!!

Z GÓRY DZIĘKUJĘ ZA POMOC !!! :)
zmien sterowniki camery na nowsze np takie camara_driver_v.9.89 sam takich uzywam i jestem bardzo zadowolony :)

Jesli niewiesz jak sie wgrywa sterowniki to ci moge pomuc jak cos to napisz

a jak w grales sterowniki napisz bo moze popelniles blad to razem sie zastanowimy i napewno bedzie oki

Hej. Też mam to samo z kamerką. ściągnąłem XS++. Podłączam fona i wyskakuje, żebym zaktualizował CID z 49 na 52 więc to zrobiłem. Teraz chce się zabrać za zmianę softa w kamercę. Wchodzę w FSX i mam tylko do wybrou "start FSX" nic więcej. Jak mam zamienić tego softa w końcu ?

@Ok już wgrałem camera0.dat do FSX'a dałem shutdwon, yes odłączyłem fona, włączam i co ? jajco dalej taka sama biedna jakość.... to jest odpowiednik 1,3 VGA, a nie 3,2 mpx Cyber Shot'a..... jakiś wał ehh
a jak w grales sterowniki napisz bo moze popelniles blad to razem sie zastanowimy i napewno bedzie oki

acha i jeszcze jakie wgrales stery bo jesli wgrales oryginalne to sie ni nie zmieni

masterucho
04-07-2008, 20:55
aby wgrac te sterowniki trzeba miec kabel serwisowy czy wystarczy zwykle usb ?? umnie kamera robi filmy strasznie slabej jakosc :/ jesli wystarczy usb czy moze mi ktos napisac krok o kroku jak to wgrac ??

Sychie
05-07-2008, 16:13
tak wystarczy ci zwykly kabelek dcu. a jak to zrobiz znajdziesz w tuningu od a do z