View Full Version : K800 layout
Grosik18
08-06-2008, 12:29
Witam!
szukałem trochę na forum ale nie mogłem nic dokładnie znaleźć... chodzi mi o layout i co to dokładnie jest:woot: znalazłem że chodzi o logo operatora, jednak usunąłem logo a mam w farze w ścieżce gdzie jest layout jeszcze chyba ze 4 pliki.
może chodzi o to logo SE jak się pojawia przy włączaniu fona?
no i właśnie mogę to logo edytować? np. wgrać jakąś swoją animacyjke?
Bardzo proszę o odpowiedź;)
chodzi Ci o splash /i / lub animację startową ?
da sie to zrobić :)
Edytując layouta możesz np. usunąć logo operatora, scrolbary, zmniejszyć czcionkę itp.
może chodzi o to logo SE jak się pojawia przy włączaniu fona? no i właśnie mogę to logo edytować? np. wgrać jakąś swoją animacyjke?
To jest SPLASH. Ścieżka do niego /fs/tpa/preset/system/settings. Skopiuj na komputer i go edytuj w paincie lub innym programie graficznym jak już to zrobisz zapisujesz w formacie .png o nazwie SPLASH. Następnie wchodzisz w Mój komputer u góry klikasz na narzedzia, opcje folderow, zakładka widok i szukasz opcji ukryj rozszerzenia znanych typów plików. Odznacz tą opcję, a następnie usuń z SPLASH rozszerzenie *.png
Grosik18
08-06-2008, 12:59
Edytując layouta możesz np. usunąć logo operatora, scrolbary, zmniejszyć czcionkę itp.
czyli chodzi żeby w notatniku podmienić tak?
To jest SPLASH. Ścieżka do niego /fs/tpa/preset/system/settings. Skopiuj na komputer i go edytuj w paincie lub innym programie graficznym jak już to zrobisz zapisujesz w formacie .png o nazwie SPLASH. Następnie wchodzisz w Mój komputer u góry klikasz na narzedzia, opcje folderow, zakładka widok i szukasz opcji ukryj rozszerzenia znanych typów plików. Odznacz tą opcję, a następnie usuń z SPLASH rozszerzenie *.png
tylko jak robie kopie przez far'a to plik przecież ma 0 bajtów...
tylko jak robie kopie przez far'a to plik przecież ma 0 bajtów...
Gdzieś na forum jest jak zrobić kopię plików w DB2020... Kavior to opisał...
Ale ja bardziej polecam ściągnąć z neta jakieś obrazki...
Grosik18
08-06-2008, 13:36
Gdzieś na forum jest jak zrobić kopię plików w DB2020... Kavior to opisał...
Ale ja bardziej polecam ściągnąć z neta jakieś obrazki...
wiem gdzie to Kav opisał, no tak zrobię backup oryginalnych plików;)
EDIT: jest udało się^^ wielkie dzięki. zrobiłem backup plików, skopiowałem sobie SPLASH i edytowałem nazwę .png wtedy można było w paincie edytować;) jak skończyłem zapisałem po staremu pod nazwą SPLASH i wgrałem no fona;)