PDA

View Full Version : gry i ciep³y telefon

Owner
08-06-2008, 14:55
nie wiem czy mam powody do zmartwienia wiec chce siê zapytaæ....:D po 15 minutach grania telefon robi sie do¶æ ciep³y nie gor±cy ale odczuwalnie ciep³y( po 2 godzinach grania na telefonie bateria jest pusta), i podczas grania czasami na 2 sec gra chodzi wolniej np w Assassins Creed....wiec co mam powody do zmartwienia.....? (nie jestem maniakiem gier ale jedna mnie strasznie wci±gnê³a :D)

telemah1
08-06-2008, 16:22
po 15 minutach grania telefon robi sie do¶æ ciep³y nie gor±cy ale odczuwalnie ciep³y
nie masz siê czym martwiæ - ka¿dy procesor (telefon te¿ go ma) siê grzeje, a ciep³o musi uj¶æ na zewn±trz, poza tym zamiana enerii chemicznej na elektryczn± wi±¿e sie z lekkim podgrzaniem samego akumulatora

po 2 godzinach grania na telefonie bateria jest pusta
niestety - wy¶wietlacz, diody pod¶wietlenia, procesor - zu¿ywaj± b.du¿o energii i nie wa¿ne jaki masz telefon - ci±g³a praca bardzo szybko zu¿ywa bateriê
z reszt± zerknij w specyfikacji na "czas czuwania" (max czas pracy telefonu, bez wykonywaniu na nim ¿adnych czynno¶ci) i na "czas rozmów" (który i tak mniej zu¿ywa energii ni¿ granie, ogl±danie filmów itp.) - jest ró¿nica - nie ;)

Owner
08-06-2008, 17:05
dziêki uspokoi³e¶ mnie, ale co z tym spowolnieniem sie gry na chwile na pocz±tku
tego nie mia³em dopiero od dzisiaj tak mis ie dzieje :( ( mam 9 MB pamiêci ) a przy okazji czy istnieje je adapter z Micro SD do M2

damian@komes
08-06-2008, 17:29
Przycinanie jest normalne,czêsto jest spowodowane s³abym procesorem

Owner
08-06-2008, 17:36
dzienks :D

telemah1
08-06-2008, 18:20
Przycinanie jest normalne,czêsto jest spowodowane s³abym procesorem

nie tak znowu s³abym - je¿eli dobrze pamiêtam, to ma taki sam jak K800i, ale mo¿e siê mylê ... ??

ale co z tym spowolnieniem sie gry na chwile na pocz±tku
tego nie mia³em dopiero od dzisiaj tak mis ie dzieje
spróbuj wy³±czyæ i w³±czyæ ponownie (najlepiej po chwili) telefon - jest to reset pamiêci telefonu (nie tej z plikami, chocia¿ i z niej korzysta podczas normalnej pracy) - mo¿e masz "zawalon±" pamiêæ. Warto raz na kilka dni w³±czyæ i wy³±czyæ telefon - poprawia to jego pracê !!

czy istnieje je adapter z Micro SD do M2
ciê¿ko by³o by to wykonaæ, ze wzglêdu na rozmiary obu kart pamiêci -> ja osobi¶cie nie widzia³em

damian@komes
08-06-2008, 18:52
No s³aby nie jest,ale te¿ gry siê zacinaj± z powodu grafiki(¿e fon ma za s³ab±)a tak po za tym to k800i ma procesor 210mhz,a w580 188mhz

Wensli
08-06-2008, 23:00
seria Kxxx jest to seria uniwersalna a wszystko co uniwersalne jest do d*** wiêc nie chwalcie ciagle tego k800i bo walkmany i tak sa lepsze !!

Owner
09-06-2008, 14:41
dziêki wielkie za odpowiedz ch³opaki :D