View Full Version : Obudowa i klawiatura
grzesieks5
08-06-2008, 18:00
Mam pytanie. Czy jest mozliwość wymienic obudowe z klawiatura w k550i? Niestety spadla na moj telefon rurka metalowa i troche uszkodzila mi klawiature i porysowala obudowe. Prosze o odpowiedz.
jasne ze tak
ale w k550i jest to nieco utrudnione
poniewaz trzeba odkrecic 2 srobki ( chyba 2 )
ktore maja nietypowy kształt (*) inna gwiazdka taka
ale da sie zmienic ;D
a co do klawiatur to tez sie da zmienic lecz odrazu mowie zebyc kupowałorginalna klawiature bo te podrobki szybko sie zcieraja ! xD
pozdro
CZESIO_1_xD
08-06-2008, 19:41
Jeśli chcesz sobie odkręcić te śrubki bez ich uszkodzenia to kup sobie śrubnet o torx 6. A osłonę głośnika można zdjąć podwadzając ją ( np. nożem ) tuż nad suwakami.
lukasz167
09-06-2008, 13:40
przy zdejmowaniu osłony głośnika uważaj z tym nożem bo możesz se palca odkroić lub zniszczyć fon lub zniszczyć osłonę na głośnik
baczek92
09-06-2008, 15:06
czyli jak z ta osloną na glosnik?
jak sie otwiera aparat t nad nim?? o nie czaje
Polecam zajrzec do tego watku http://www.se-center.info/showthread.php?t=71246
I na przyszlosc korzystac z opcji szukaj...
rufian1920
20-08-2008, 16:41
no z klawiatura to ja mam problem, bo kupilem sobie tanioche za 7 zł i na drugi dzien odpadł nawigacyjny klawisz, zamowilem sobie w sklepie za 25 zł i czekam zobaczymy co mi przywioza...takze nie ma co oszczedzac na podróbkach, tylko sie wkurw...wkurzyc idzie:(
No więc sama obudowa jest trochę skrzypiąca, plusem według mnie takie a nie inne mocowanie klapki osłaniającej baterię, a klawiatura jest super, odealna do SMS-ów