PDA

View Full Version : W610 Czcionka

xca
08-06-2008, 18:52
Witam, Mam zamiar przeinstalować softa, ale jest jeden problem. Mianowicie nie pamiętam jaką czcionkę wgrywałem do telefonu, nie pamiętam jaka to była nazwa. Jest jakaś możliwość skopiowania tej czcionki na dysk z telefonu? Farem próbowałem ale jak daje "copy" to kopiuje mi plik który nic nie zajmuje i nic na nim nie ma. Czekam na szybką odpowiedz, Pozdro

Alex580
08-06-2008, 19:09
Jak zrobić backup:

Backup oryginalnych plików:

Aby mieć oryginalne pliki, potrzebne są dwa programy: main2raw oraz SEFStool4 (download:KLIK) oraz plik FS firmware'u, którego chcemy wypakować [najlepiej jego nazwę jest zmienić na a.fbn]. Te 3 pliki umieszczamy w jednym folderze.

uruchamiamy wiersz poleceń [start uruchom wpisujemy "cmd" (bez cudzysłowia)]. Od razu przenosi nas do
Kod:
C:/Documents and Settings/nazwa_uzytkownika
Jeśli nasze pliki znajdują się na pulpicie w folderze K800, za pomocą wiersza poleceń idziemy tam. Po kolei wpisujemy:

Kod:
cd pulpit
później:

Kod:
cd K800
dla pewności możemy wpisać

Kod:
dir
aby zobaczyć zawartość folderu. Jeśli wszystko się zgadza, wpisujemy po kolei:

Kod:
main2raw a.fbn
teraz program konwertuje z pliku *.fbn na *.raw. Jeśli program zakończy operację pozytywnie, będzie napisane:
Kod:
Task finished! Press ENTER to quit
naciskamy enter. Następnie piszemy:
Kod:
SEFStool4 a.raw
Kiedy program ukończy pracę, pokaże się napis:
Kod:
Task finished! Press ENTER to quit
Zamykamy konsolę. Idziemy do folderu K800 na pulpicie. W nim znajduje się kolejny folder o nazwie _a.raw. W nim znajdują się wszystkie pliki z FS

xca
08-06-2008, 19:51
a ten FS firmware'u, którego chcemy wypakować to skąd ja to mam wziąć ? Ja wgrywałem czcionkę do fona i teraz chce ją wyciągnąć bo zapomniałem skąd ją mam i jak sie nazywa w oryginale ..

Alex580
08-06-2008, 20:11
Możesz sobie wgrać patcha na dostęp do FS'a z poziomu teleonu...(musisz mieć softa R8(R6 być może jest, ale ja nigdzie jeszcze go nie widziałem)
Wtedy możesz wyciągnąć pliki i One już nie będą miały 0kb...
A jak bedziesz chciał sprawdzić jak się ta czcionka nazywa to wejdź w nią tam pisze...

xca
08-06-2008, 20:16
Już sobie poradziłem.. Znalazłem czcionkę :) Dzięki za pomoc.. Temat do zamknięcia. A tak apropo to jak się nazywa ten patch ? Bo może sie kiedyś przyda jak następnym razem mi sie coś zagubi