View Full Version : W610 Czcionka
Witam, Mam zamiar przeinstalować softa, ale jest jeden problem. Mianowicie nie pamiętam jaką czcionkę wgrywałem do telefonu, nie pamiętam jaka to była nazwa. Jest jakaś możliwość skopiowania tej czcionki na dysk z telefonu? Farem próbowałem ale jak daje "copy" to kopiuje mi plik który nic nie zajmuje i nic na nim nie ma. Czekam na szybką odpowiedz, Pozdro
Jak zrobić backup:
Backup oryginalnych plików:
Aby mieć oryginalne pliki, potrzebne są dwa programy: main2raw oraz SEFStool4 (download:KLIK) oraz plik FS firmware'u, którego chcemy wypakować [najlepiej jego nazwę jest zmienić na a.fbn]. Te 3 pliki umieszczamy w jednym folderze.
uruchamiamy wiersz poleceń [start uruchom wpisujemy "cmd" (bez cudzysłowia)]. Od razu przenosi nas do
Kod:
C:/Documents and Settings/nazwa_uzytkownika
Jeśli nasze pliki znajdują się na pulpicie w folderze K800, za pomocą wiersza poleceń idziemy tam. Po kolei wpisujemy:
Kod:
cd pulpit
później:
Kod:
cd K800
dla pewności możemy wpisać
Kod:
dir
aby zobaczyć zawartość folderu. Jeśli wszystko się zgadza, wpisujemy po kolei:
Kod:
main2raw a.fbn
teraz program konwertuje z pliku *.fbn na *.raw. Jeśli program zakończy operację pozytywnie, będzie napisane:
Kod:
Task finished! Press ENTER to quit
naciskamy enter. Następnie piszemy:
Kod:
SEFStool4 a.raw
Kiedy program ukończy pracę, pokaże się napis:
Kod:
Task finished! Press ENTER to quit
Zamykamy konsolę. Idziemy do folderu K800 na pulpicie. W nim znajduje się kolejny folder o nazwie _a.raw. W nim znajdują się wszystkie pliki z FS
a ten FS firmware'u, którego chcemy wypakować to skąd ja to mam wziąć ? Ja wgrywałem czcionkę do fona i teraz chce ją wyciągnąć bo zapomniałem skąd ją mam i jak sie nazywa w oryginale ..
Możesz sobie wgrać patcha na dostęp do FS'a z poziomu teleonu...(musisz mieć softa R8(R6 być może jest, ale ja nigdzie jeszcze go nie widziałem)
Wtedy możesz wyciągnąć pliki i One już nie będą miały 0kb...
A jak bedziesz chciał sprawdzić jak się ta czcionka nazywa to wejdź w nią tam pisze...
Już sobie poradziłem.. Znalazłem czcionkę :) Dzięki za pomoc.. Temat do zamknięcia. A tak apropo to jak się nazywa ten patch ? Bo może sie kiedyś przyda jak następnym razem mi sie coś zagubi