PDA

View Full Version : K800 brak dostępu do folderu menu

Tourniquet
10-06-2008, 20:57
Witam,

Mam nietypowy problem Niedawno, chcąc zmienić ikony programem FAR. ten nagle sie zawiesił. Postanowiłem jednak odłaczyc telefon, ponieważ program zakomunikował, że wszystkie pliki zostały przeniesionoe. Po odpaleniu telefonu dostrzegłem, że jednak nie wszystkie ... W menu głownym brakowało kilku ikon. Podłaczyłem telefon ponownie, w celu dogrania tych brakujących. Niestety FAR odmowil dostepu do folderu menu (wszystkie inne foldery otwierają się bezproblemowo) Program się zawiesza i niczego więcej nie można z niego wydusić...

Mam CID'a 51, ale to chyba w niczym nie przeszkadzało, ponieważ każda wcześniejsza operacja kończyła się sukcesem.

Próby nowszymi wersjami FAR'a nie powiodły się ...

Bardzo proszę o pomoc, mam SE dokładnie od roku, ale postanowiłem dopiero teraz nieco go skonfigurować ...

Pozdrawiam

Kuba

Rafaldz14
10-06-2008, 21:05
Zrób to xs++ ale wczesniej zaktualizuj sobie nim CID do 52(z reszta on sam o to zapyta) i wtedy masz wieksze mozliwosciu tuningu, najlepiej wgraj sobie R8BF003

Tourniquet
10-06-2008, 21:11
XS'em próbowałem już 3.2 i 3.1 niestety bez rezultatu - włączam opcje podciągnięcia CIDu do 52, po czym program wyświetla mi komunikat: "Sending db2020_cid01_prodid_p3j.bin..." i dalej nie reaguje

Wotanclient z kolei wymaga ode mnie po wsicnieciu kombinacji klawiszy "2"i"5" podania hasła i loginu ....

Nie wiem co robić już ...

MityK
10-06-2008, 21:45
moze Setoolem wgraj FS od nowa.

Tourniquet
10-06-2008, 21:49
Poprosze o instrukcje dokladna gdzie mam go wgrać w Setoll2 - mam ten program, nie wiem jednak gdzie w nim sie taka opcja znajduje

MityK
10-06-2008, 21:58
w Phone type ustawiasz jaki masz telefon. FS'z ( r rozszezeniem[chyba] *.fbn) dajesz w miejsce Firmware upgrade Pack. I klikasz "Flash". Podpinasz tel z wcisnientym C

Tourniquet
10-06-2008, 22:04
Jeszcze jedno pytanie : skąd mógłbym wziąść taki plik z FS ?

Juz znalazlem, jutro bede wgrywal nowszy soft, podnioslem juz CID do 52 dzieki komputerowi brata. Cos widocznie z nim nie tak bylo

Pozdrawiam