PDA

View Full Version : Male pytanie odnosnie aparatu

quest666
10-06-2008, 22:11
Mam takie male pytanko, czy macie tez tak jak ja (do uzytkownikow k850i) gdy robicie zdjecie i przesuniecie aparat albo gdy robicie zdjecie w ruchu to czy macie je zamazane czy jest normalne, bo np w k800i wiem ze jest normalnie.

Pytam bo nie wiem czy to ja mam cos z aparatem czy to po prostu ten telefon tak ma.

Prosze o odpowiedz.

TheVirus
11-06-2008, 00:39
Ujmę to tak, stabilizator działa średnio...
czasami potrafi ładne ostre zdjęcie uchwycić, a czasami najlżejsze poruszenie potrafi je rozmazać... sam nie wiem od czego to zależy

wg mojego wstępnego rozeznania zależy głownie od doświetlenia/wybranej scenerii, najgorzej oczywiście w nocy

w załączniku jest miniaturka a tu pełny >> KLIK << (http://www.wrzuta.pl/obraz/nNZS6ezqnV/)
Zdjecie zrobione z samochodu jadącego ok 110 km/h

I żeby nie zaczynać nowego tematu:
Czy wam też się tak zdarza, że lampa błyskowa nie wyrabia z ładowaniem??
Tzn chodzi mi o to że w nocy tak 2-5 razy odpali
z pełnym błyskiem, a potem raczej mrugnie niż strzeli (niezależnie ile odczekać miedzy zdjęciami i przy pełnej baterii)??
Najczęściej pomaga na to wyłączenie i ponowne włączenie aparatu... ale też nie całkiem

Pabloooo
11-06-2008, 09:02
Mi też się czasami rozmazuje jak się lekko ruszy ręką przy robieniu zdjęcia ;)

TheVirus, mi normalnie lampa działa, czasami wieczorem jak mi się nudzi to siedze i cykam sobię fotki z fleszem i działa elegancko

quest666
11-06-2008, 15:48
Dzieki za odpowiedzi :)

Odnosnie tej lampy:
Ja zawsze (gdy uzywam lampy) mam wlaczona funkcje redukcji czerwonych oczu wtedy lampa blyska 3 razy i nigdy nie mialem tak ze mi nie blysnela lub blysk byl slaby, zawsze jest tak samo czyli dobrze.

LYPA85
12-06-2008, 15:41
A u mnie lampa trochę szwankuje robiąc zdjęcia w nocy czasami zrobi jasne zdjęcie ( czyli że widać dobrze na nim ) a czasami robi tak zdjęcia jak bym miał przymkniętą przysłonę ( czyli ciemność widać ciemność :D )

TheVirus
12-06-2008, 17:18
@LYPA85:
a lampa błyśnie "na całego"??
bo takie coś zdarza się czasami, bo soft nie zdąży spamiętać z czujnika nim światło zgaśnie
a jak nie to możesz mieć to samo co ja... (co pewnie zresztą skończy niedługo na gwarancji)

LYPA85
12-06-2008, 17:34
Lampa błyska normalnie ani słabiej ani mocniej

TheVirus
12-06-2008, 17:46
no to raczej soft, u mnie czasem też sie i tak zdarzy (chociaż od aktualizacji to rzadko)
Spróbuj SEUSem go

pawellll
23-06-2008, 22:32
A ja mam zaś ten prblem ze przy robieniu zdjecia testu czy rzeczy białcy naświtla mi fotke czy wiecie jak to zmienic ?? mówie o zdjeciu z flashem