PDA

View Full Version : konfiguracja-konto e-mail

czachus
12-06-2008, 11:39
Witam,
w sobotę nabyłem w Orange nowe P1i. Od soboty:evil::evil:próbuję dociec jak skonfigurowac skrzynkę e-mail do wysyłania i odbioru wiadomości poczty elektronicznej....
Non stop wyświetla, że przekroczono limit czasu połączenia. Próbowałem na różnych serwerach na których mam pocztę-onet, home.pl, o2 i to samo.
Wiecie co może by tego przyczyną? Wysyłałem sobie nawet konfigurację konta poczty elektronicznej ze strony SE i nic to nie dało.
Proszę o pomoc :(:yyk:

the bill
12-06-2008, 13:36
z jakiego połączenia korzystasz - WAP czy GPRS? może tu jest przyczyna problemu?

czachus
12-06-2008, 14:57
Kurcze-nie pojawia mi się ikona GPRS, wyświetla tylko przy próbie połączenia, czy chcę się łączyc przez Orange internet....
Gdzie to sprawdzic, ewentualnie zmienic na GPRS?
Łącząc się przez Wi-Fi w pracy, ściąga pocztę bez problemu.....

the bill
12-06-2008, 15:04
blisko, coraz bliżej ;)

ściągnięte ustawienia GPRS to jedno, ale jest jeszcze drugie. zadzwoń do konsultanta i niech aktywują ci usługę internet GPRS - stawiam, że skoro jesteś nowym abonentem, to nie masz jej jeszcze aktywowanej. możesz też zadzwonić do konsultanta i z góry zadać pytanie, czy masz to aktywowane.

ekaso
12-06-2008, 15:36
odwiedź salon orange powiedz o co chodzi wtedy ustawia ci odpowiednie parametry na twoim koncie

czachus
12-06-2008, 17:05
Już mam:)
Pomogła konfiguracja wysłana ze strony Orange a tycząca się Internet GPRS :)

Dzięki :)xD