PDA

View Full Version : Problem z połączeniem z internetem w telefonie

eMWu4real
13-06-2008, 20:51
Siema,

Więc przejdę do rzeczy. Kupiłem sobie niedawno SE K550i. Telefon był kupiony od pewnego sprzedawcy na allegro, jest bez simlocka, jest sprowadzony z Niemiec, o czym świadczy instrukcja po niemiecku i napis T-mobile na telefonie. Telefon mam w Orange na kartę. I tu mój problem... nie mogę się połączyć z internetem. Ściągnąłem wszystkie ustawienia ze strony orange... a Opera i GG na koma nie działają... pomoże ktoś? Byłbym wdzięczny...

Pozdro

dooniek
13-06-2008, 23:14
Mam dla Ciebie cenna rade , idz do orange niech Ci pomogą :E <------lubie ta emotke :>

eMWu4real
13-06-2008, 23:42
Hmmm... chyba w końcu będę musiał, ale wolałbym to sam zrobić :D

dacio
14-06-2008, 08:18
T-Mobile to jest Era wiec jeśli masz go teraz w Orange to kilka rzeczy może Ci nie działać (np. internet, gadu gadu, itd.) mógłbyś zmienić Soft z Orange ale to też może nie zadziałać, musiał byś iść się zapytać w jakimś komisie telefonów gdzie robią takie rzeczy bo w salonie raczej nie.

zbisz41
15-06-2008, 05:46
wejdź na stronę http://ustaw.orange.pl/ i postępuj zgodnie z instrukcją.(przyjdą sms konfiguracyjne).sprawdź ustawienia połączeń internetowych i java w ustawieniach telefonu.:|

fokusmok
15-06-2008, 15:31
Ja kupiłem k550i w mixie w plusie i też mi nie działa mms, internet, email i wszystko co z tym związane. Kartę sim dostałem razem z telefonem więc cały zestaw powinien działać ładnie a tu nic nie działa oprócz smsów i telefonów :/ Mi też zostaje tylko wycieczka do tego durnego salonu ?

eMWu4real
15-06-2008, 16:23
wejdź na stronę http://ustaw.orange.pl/ i postępuj zgodnie z instrukcją.(przyjdą sms konfiguracyjne).sprawdź ustawienia połączeń internetowych i java w ustawieniach telefonu.:|

Ustawiałem i nic to nie dało

miler94
17-06-2008, 21:47
Musisz pójść do Orange (skoro stamtąd masz kartę) z instrukcją, fonem i powiedzieć im, że net nie działa. Ja mam tak samo, tyle że w Erze. Status jest aktywny, wszystko działa, ale nie łączy. Babka w salonie mi powiedziała, że coś jest nie tak z telefonem i w instrukcje zerknąć i ustawić za jej pomocą, a jak nie dam rady to z instrukcją i fonem do salonu...

lukasz167
19-06-2008, 07:19
Mam dla Ciebie cenna rade , idz do orange niech Ci pomogą :E <------lubie ta emotke :>

:se:najlepsze wyjście :se:

misiek1899
19-06-2008, 08:45
Ustawienia->Lacznosc->Ustawienia Internetowe->Ustawienia Java i Profile Internetowe wybierz profil ktory pobrales ze strony Orange.Tak samo ustaw w Konta Danych -> Transmisja Danych.Jesli masz to ustawione to faktycznie idz do salonu a jesli nie to zmien soft :)

qzer
19-06-2008, 10:09
;D
najlepiej to jak bys kupil telefon z polski ale jak juz kupiles
sprowadzony to powiem tak
serwis ci to bezproblemu zrobi za grosze.... ( ok. 5 zl )
a lepiej sam nic nie kombinuj bo tylko pogorszysz....

pozdro