View Full Version : Problem z grami i aplikacjami
Tak więc zacznę od początku.
Mam kartę 2GB SanDisk. Niedawno zauważyłem że na karcie zrobiły się duplikaty gier i aplikacji (tylko). Chciałem je usunąć lecz podczas operacji został wyświetlony błąd "Operacja nie powiodła się". Komputer także wykrył wirusa (komputerowego). Sformatowałem kartę i zostały jakby "wpisy" że aplikacja jest zainstalowana, ale nie można jej uruchomić. Przy każdej z aplikacji widnieje także przekreślona ikona pliku z kluczykiem.
Wie ktoś może jak to załatwić. Aby folder a aplikacjami/grami był czysty?
Pozdro :)
Spróbuj zrobić reseta ustawień.... ;)
Wejdź w:
- Menu
- Ustawienia
- Ustawienia początk.
- Resetuj wszystko
Jak nie zadziała, to raczej pozostaje zmiana softa(tracisz gwrancję)
Gwarancji i tak już nie mam. Pozostaje chyba tylko zmiana softu.. Będzie trzeba o tym poczytać trochę.. Dzięki :)
W naszych K550i proces zmiany softu nie jest taki skomplikowany, więc nie powinienes mieć problemu z wgraniem softa...Aha.. I wgraj od razu od W610i ;)
Tak wiem. Już dawno chciałem zainstalować soft od w610 bo obsługuje Flash Lite :D ale nie wiem czy sobie do konca poradze. Te wszystkie CID'y nie wiadomo ktory jest najepszy i o co w ogóle w tym chodzi i co daje :P ..
Ale z se-center.info damy rade :D
btw. Temat do zamknięcia :P
I jak? Wgrałeś softa i działa?
hyh, mam ten sam problem, w grach i aplikacjach pojawia sie "operacja nie powiodla sie" probowalem seusem, myslalem, ze cos zdziala, ale nic, a gwarki nie chce tracic, a tela nie chce mi sie do serwisu zanosic, macie jakis inny pomysl?
KoRnKuba
17-06-2008, 17:28
Ja mam podwojone gry..Wiecie zbytnio isę tym nie przejołem nawet karty nie formatowałem poprostu jest i tyle.Przyzywczaiłem się i wogóle nei zwracam na to uwagi.
I jak? Wgrałeś softa i działa?
Chodzi o to ze nie mogą zainstalować sterowników FLASH USB. Windows pokazuje komunikat że sterownik nie jest do tego sprzętu. Później już w ogóle nie chciała żadna chmurka wyskakiwać i odtwarzany był dźwięk nieprawidłowego urządzenia. Na razie nie będę kombinował bo jak na złość jeszcze dysk twardy mi padł. Czyli jak a razie nici ze zmiany softa. Napisze jak już zrobię. Aaa... I jeszcze się zastanawiam nad tą zmianą bo nie orientuję się w tych CID'ach itp. Poczytam jeszcze troszkę.
Edit
Wgrałem softa od W610i :D wszystko poszło prawie sprawnie :D Musiałem jeszcze spathować żeby nie było simlocka :D Wgrałem już sterowniki akustyki i aparatu :D teraz muszę się tylko pobawić w tunning :D
Zresetuj zawartość fona .. A jak nie masz gwarancji to Softa zmień
Jest pare poradników jak to zrobić :E
Brachmanek
02-07-2008, 18:00
Jeśli masz gry na karcie i na telefonie zapisane to po wyciągnięciu karty w pamięci telefonu bedzie nazwa gry a obok tego przekreślony kluczyk.
Może karta się zepsuła... :(
Mój kolega miał równo 101 gier i pewnego razu włącza gry a tam 303 gier, gry i aplikacje mu się potroiły... :) Potem wszystko usunął i więcej nie miał tego problemu.
michal24s
04-07-2008, 16:23
To nic nieda, że sformatujesz karte, bo wpisy gier są w pamięci telefonu i można sie do nich dostać FAR'em tylko nie pamiętam ścieżki :P
gwidon997
05-07-2008, 08:19
Też spotkałem się z tym problemem. Swoją drogą ciekawe dlaczego tak się dzieje czyżby jakiś wirus??? Można próbować je usunąć przenosząc pliki z telefonu na kartę lub odwrotnie i próbować je usunąć czasem pomaga. Ja jakoś powoli po jednym pliku pozbyłem się tego ustrojstwa.
michal24s
05-07-2008, 11:59
czyżby jakiś wirus?
niema wirusów na telefony bez OS
Pewnie są jakieś błędy w oprogramowanieu :)
Spróbuj tego:
1. ściągnij sony ericsson pc suite do k550i stąd http://www.sonyericsson.com/cws/download/1/357/986/1212243819/Sony%20Ericsson%20PC%20Suite_3.209.00_PL.exe
2. zainstaluj i włącz program
3. podłącz fona za pomocą kabla usb
4.wejdź w
-memory stick > system > ams
tam masz wszystkie gry i programy i możesz je usunąć
Miałem ten sam problem i właśnie doszedłem do tego jak to zrobić
usunełem wszystkie pliki z telefonu widoczne z eksploratora windows i pozostały mi ikomki z kluczykiem które są przekreślone, ale zauważyłem, że co każde uruchomienie telefonu można taki wpis usunąć:P
Troche czasochłonne no ale jak sie nudzi... :P
blizzard
07-11-2008, 10:08
pozbylem sie tego problemu poprzez aktualizacje softu poprzez Update Service. Gwara sie przez to ponoć nie traci:)