PDA

View Full Version : Zlany fon

raf92
16-06-2008, 18:20
Witam, mam problem, telefon został zalany wodą. Pozostał do wyschnięcia i teraz jak wkładam memorke to się resetuje, no i nie działa przycisk aparatu, ustala ostrosc i jak dociskam to znika zielony kolor ostrości, w czym problem, powiedzcie co będzie musiał wymienić serwis, bo jak będzie za drogo będe miał zafundowanego :se:K800i :DxD

steffi_
17-06-2008, 10:59
weź sobie nowy fon.
mój też był zalany (k770i).
wytrzyma jeszcze góra miesiąc.

raf92
17-06-2008, 17:54
Tak, chyba zrobię, ale nawet jak naprawi, a sypnął dziś, że jesli się uda to 40 zł- sprzedaje, co lepiej wziąć k550i, czy k800i ? Dodam, żę aparat i tak mam kompaktowy(bdb) a chodzi mi żeby był poręczny?

Damian696169593
17-06-2008, 19:08
osobiscie polecam k550i jestem bardzo z niego zadowolony mam go 3 miesiace bez awaryjny telefon a co do k800i on ma yoya a k550i niema czyli oznacza to ze nie bedzioe sie psul yoy tak jak w innych modelach z yoyem a co do zalania to nawet jesli bys dal do serwisu by wymienili mcos tam to i tak juz ten telefon NIGDY nie bedzie sprawny w 100% moze na poczatku ale bedzie sie coraz bardziej meczyle ten fona az padnie... bo plytka telefonu byla zalana ktore powoduje zawsze minimalne spiecie i juz nigdy nie bedzie sprawny stawiam jakis gora 1 miesiac ze podziala przez ten miesiac bez zazutu chyba ze od poczatku bedzie juz cos nie tak w twoiej sytuacji bym go sprzedal na czesci... dal do komisu zeby ci dali kase a powyjmuja sobbie z niego czesci ( co dla innych beda mieli do np. do naprawy innych telefonow) mowie ci to jest najlepsze wyjscie wiemz e sie trudno rozstac z telefonem ale to bedzie najrozsadniejsze rozwiazanie...No chyba że masz gwarancje a w erze jest niezle bo np. mojemu tacie dali calkowicie nowiutki telefon chodz mial go 1.5 roku a umowa na 2 lata to i tak niedlugo moze se wziac nowy xD(mowa o SE K750i)
Pozdrawiam...

raf92
17-06-2008, 19:17
No w sumie też wole k550i, poręczniejszy, a fotki i tak pstrykam Lumixem DMC-TZ4(sorka za offtop), a na d750i znalazłem kupca:D 200 zł:]