View Full Version : K550 Problem z vista design
Debowy_Mocny
17-06-2008, 15:09
Witam
Chciałem wprowadzić ekran startowy i dźwięki końcowe i startowe stąd http://www.se-center.info/showthread.php?t=37716&highlight=vista+design
Udało mi się wgrać dzwięk startowy i końcowy, ale nie mogę ustawic ekranu startowego, bo zamiast upragnionego ekranu nadal zamiast niego jest logo sony erricsona (chyba wiecie o co mi chodzi)
Używałem setoola ale też się nauczyłem kasować pliki z telefonu farem
Jak mam ustawić ten ekran startowy?
Tomek_NH
17-06-2008, 15:24
To logo na poczatku SE to nie jest ekran startowy dopiero ekran ktory pokazuje sie po wpisaniu kodu pin to ekran startowy
Menu -> Ustawienia -> Wyświetlacz -> Ekran Startowy i tam wybierz obrazek i wybierz to co chcesz miec jako ekran startowy
Ta animacja Ci nie działa?
Bo jak wgrasz tą animację(w paczce jest Ona bez rozszerzenia) to nie zmieni Ci się logo tylko ten ekran co pojawia się po wpisaniu kodu PIN.
Grosik18
17-06-2008, 16:45
nie, koledze chodzi zapewne o SPLASH.
ten plik znajduje się razem z dźwiękiem startowym i końcowy, a dokładnie FS/TPA\PRESET\SYSTEM\SETTINGS
możesz sobie zmienić podmieniając ten plik swoim, czyli np chcesz. herb Widzewa to zapisujesz go w nazwie SPLASH i wgrywasz far'em.
No mu chodzi o SPLASH, alw tej paczce go nie ma...
Są tylko dzwięki, i ekran startowy(pomijam motyw i tapetki)
Debowy_Mocny
17-06-2008, 20:35
nie, koledze chodzi zapewne o SPLASH.
ten plik znajduje się razem z dźwiękiem startowym i końcowy, a dokładnie FS/TPA\PRESET\SYSTEM\SETTINGS
możesz sobie zmienić podmieniając ten plik swoim, czyli np chcesz. herb Widzewa to zapisujesz go w nazwie SPLASH i wgrywasz far'em.
Ok już to zrobiłem ale jest jeszcze jeden problem, co zrobi by to było animowane bo jak się włącza to tylko jest logo z windows wista i się nie rusza
A o którym obrazku teraz piszesz?
Bo SPLASH to jest obrazek, który pojawia się przed wpisaniem kodu PIN, a ekran startowy pojawia się po wpisaniu kodu PIN i On jest animowany.