View Full Version : Jedyna i najwieksza wada k850i
Nie wiem czy to prawda ale takie chodza pogloski, ze najwieksza wada tego telka sa dotykowe klawisze. Czesto dostaje sie tam kurz i przestaja one reagowac. Na allegro dos duzo ludzie sprzedaje te fony a nie wiem dalczego jak lepszego telefonu nie ma na rynku ( chodzi o multimedialnosc). Powiedzcie czy to prawda z tym kurzem bo chce kupic k850i.
Do ADMINA: mysle ze to dobry temat , poniewaz duzo ludzi sie pyta o to przed zakupem telefonu
Pabloooo
20-06-2008, 19:48
Nie wiem kto ci tak powiedział, ale to według mnie pic na wode, mi wszystko elegancko śmiga bez problemu i nigdy mi sie żaden klawisz nie zaciął ;)
Jak pod te klawisze możne się kurz dostać?? jak one przylegają równo z klawiatura i nie ma tam żadnej szparki??
właśnie te dotykowe klawisze są wygodne niż się wam zdaje(do tych co się nie bawili k850 :P) jak się do nich tak przyzwyczaiłem ze jak biorę do reki k800 to naciskam na LCD xD
szczerze polecam ten telefon bardzo ładny wygodny i praktyczny ;);)
Telefonu osobiście nie mam (mam zamiar kupić na początku lutego), ale już się nim bawiłem. Klawisze dotykowe działają... tak jak klawisze dotykowe :P Jeżeli ktoś nie potrafi ich obsługiwać i zwala winę na telefon to jego problem, ale niszczy opinię o k850i. Wystarczy dotknąć kciukiem pewnie i odpowiednio długo, a telefon na pewno zareaguje. Kurz dostać się może jeśli ktoś już grzebał w telefonie (wymieniał płytkę klawiatury, a może z ciekawości :P).
BTW. Głośnik zasługuje nawet na miano :w:, to jest moja subiektywna opinia.
PoSSStro sioSSStro :* xD
Mowicie ze miedzy tymi klawiszami dotykowymi a ekranem nie ma zadnej szpaki zeby mogl sie dostac kurz tak? Moze zrobicie fotke k850i makro tych dotykowych klaiszy bo jakos nie umiem sobie wyobrazic ze caly przedni panel (czyli klawiatura i ekran) sa caloscia i sa zrobione z jednej ''plytki'' Moj kolega cos gadal ze mu sie tam brud dostal....
jest ale tak mala ze woda by sie jedynie dostala..
po 2 jak ktos nie dba o telefon to tego sa skuti ze potem nie dzialaja.
ja moj telefon wycieram codziennie bawelniana szmatka a raz na tydzien czyszcze spirytusem zeby nie bylo ani brudu ani niczego ma byc lsniacy.
jakos telefon mam od jakis 3-4 miechow i nie bylo zadnego problemu z klawiszami dzialaja jak nalezy ledwo co dotykam i sie naciska , i o to chodzi w dotykowych klawiszach.
nie tak jak niektorzy naciskaja jak by to byl normalny przycisc przyklad akurat wziolem z youtube gdzie wdzialem z 3 takie filmiki gdzie ludzie mowia ze nie dzialaja poprawnie te przyciski:|:| bo jak sie nie umie obslugiwac telefonu to nie beda dzialaly proste chyba:|
Pabloooo
21-06-2008, 09:24
Dokładnie, o telefon trzeba dbać i wszystko będzie ok, ja np. noszę swój na smyczy i dzięki temu nie jest ani porysowany ani usyfiony tymi wszystkimi prezencikami z dna kieszeni. Protector na ekraniku mam i wszystko po przetarciu szmatką do okularów, wygląda i działa świetnie ;)
madeineu
21-06-2008, 12:06
szczerze polecam ten telefon bardzo ładny wygodny i praktyczny
Czy taki wygodny to nie wiem... Idzie się przyzwyczaić. Praktyczny? Jak kazdy dostepny dzis telefon. Ja osobiscie, po uzytkowaniu przez jakis czas k850, nie polecam kupna.
Moze zrobicie fotke k850i makro tych dotykowych klaiszy bo jakos nie umiem sobie wyobrazic ze caly przedni panel (czyli klawiatura i ekran) sa caloscia i sa zrobione z jednej ''plytki''
http://se-center.info/showthread.php?t=60325
Tu masz wiele zdjęć k850i.
mbeliver
21-06-2008, 13:13
Telefo jest super, na poczatku tudno sie było przyzwyczaic ale teraz jak juz ktos powiedzial, gdy mam w reku innego soniaka dotykam ekranu :]
Pabloooo
21-06-2008, 14:08
madeineu, skoro już chcesz zniechęcać do zakupu telefonu to podaj chociaż jakąś konkretną przyczynę, co ci sie w nim nie podoba i co jest nie tak, a nie napisałeś że nie polecasz kupna i tyle o.O A tak wgl to gratuluje pomysłu zerżnięcia sygnaturki od kaviora ^^
A mi się zepsuly dotykowe guziki :P i musialem oddac tel do serwisu :P
a co sadzicie o noki N81 ??
madeineu
23-06-2008, 20:46
madeineu, skoro już chcesz zniechęcać do zakupu telefonu to podaj chociaż jakąś konkretną przyczynę, co ci sie w nim nie podoba i co jest nie tak, a nie napisałeś że nie polecasz kupna i tyle o.O
Nie polecam kupna poniewaz uwazam, ze jest za drogi jak na to, co posiada. Wiele funkcji jest dostepnych w innych telefonach, a to co ma dodatkowo- zyroskop na przyklad- nie jest niezbędne. Ponadto 5.0 mpx aparat wcale nie jest taki dobry przez swoją lampę, która jest zbyt jasna.
A tak wgl to gratuluje pomysłu zerżnięcia sygnaturki od kaviora ^^
W moim podpisie sygnaturka pojawila się pierwsza. Kavior zrobil sobie podobną. Nie jest identyczna, jesli nie zauwazyles.
A tak wgl to gratuluje pomysłu zerżnięcia sygnaturki od kaviora ^^
W moim podpisie sygnaturka pojawila się pierwsza. Kavior zrobil sobie podobną. Nie jest identyczna, jesli nie zauwazyles.
omg... gdy Ola sobie zrobiła swoim K800 foto mojego K850 i W880 kolegi, pomyślałem, że fajnie będzie wygladać, jak jej K800 zrobie sobie foto mojego K850 i dam podobną sygnę na forum do podpisu. Być może fajnie by to wyglądało, bo, jakby nie patrzał, jesteśmy rodzeństwem (ave Ola!). Najwidoczniej nie każdy się domyśla. :)
pawellll
23-06-2008, 22:21
moim zdaniem jedyną wada telefonu jest to ze w standardowych sterownikach do telefonu od apartu z lampą naswitla fotki np teksu niewiem jak to zmienic :/ pomocy. Ale klawisz doykowe faktycznie sa wygodne w tym telfonie i jeszcze nie miałem problemu z nimi
Tak to juz jest :PP nic nie zmienisz jak narazie;pp trzeba czekac az cos poprawia;p
Kurde dalej sie boje o te przyciski dotykowe i o ten kurz ....
telefon jest super !!
mowie ci nie ma sie co bac te dotykowe przyciski sa jednym z najleppszych co wymyslili w telefonie jak dla mnie.a co do kurzu to jezeli bedziesz o telefon dbal to nie ma szans zeby cos sie popsulo;)
Pabloooo
25-06-2008, 09:12
Aaaaa to sorka kavior, sorka madeineu xD Myślałem że to na innej zasadzie z sygnaturką ;-)
Klawisze są ok, mi sie nic nie zacina i raczej to tylko pogłoski.
W@g mnie jedyną wadą tego fona jest to, ze widac na nim każdy dotyk, każby brud, dosłownie wszysrko xP
Ale poza tym tel SUUUPER!!!!!!!
No to mnie przekonaliscie. Jak przyjade z Grecji to sobie go kupie czylina poczatki sierpna :D I napisze wam jak i co :D
A jeszcze mam pytanie. Czy k850i ma flash menu? czy musze zdebrandowac telefon itd? Czy od razy moge przeniesc do theme plik?
A jeszcze mam pytanie. Czy k850i ma flash menu? czy musze zdebrandowac telefon itd? Czy od razy moge przeniesc do theme plik?
telefon ma flash menu, ale jak na dzień dzisiejszy nie wgrasz fm domowym sposobem.
wg mnie jedyna wada tego telu to brak symbiana ja K850i kupuje we wrześniu za 700zl nowego ;]
hubert32091
01-07-2008, 15:43
Tylko w pierwszej seri te panele sie psuły ale w nowszych naprawiono ten błąd
Martysia
02-07-2008, 00:16
Niekoniecznie ja miałam dwa telefony kupione w tym samym czasie i jeden sie popsuł dwa dni później niż pierwszy tzn. pierwszemu przyciski dotykowe "wariowały" a w drugim zupełnie przestały działać, ponoć to jest taka wada tych pierwszych k850 i ogólnie pan z serwisu powiedział że 70% tych telefonów wraca własnie z tą usterką lecz nie jest to spowodowane żadnym kurzem tylko jakąs wadą ale to niestety tak juz jest z tymi telefonami co tak dużo w sobie mają... Im więcej rzeczy napakowanych tym więcej może wystąpić usterek
Wg mnie po paru miesiącach użytkowania k850i ma takie wady:
-ciągle jest brudny i nikt nie powie ze tak nie jest chyba ze nosi białe rękawiczki
-podczas słuchania muzyki wolniej działają inne funkcje (ale to chyba normalne)
Mimo tego jak dla mnie jest to najlepszy obecnie oferowany na rynku polskim telefon, a na dodatek przy konfrontacji w realu z N95 NOKIA jako konkurent SE wypada dość blado...
Oczywiście to moja subiektywna ocena
Blaugrana27
06-07-2008, 08:22
podłącze się do tematu..
Przez noc zeszło mi z baterii około 20%.. oczywiście nie użytkowałem fona.. wydaje mi się że to za dużo?
Owszem jest to dużo,ale w koncu jest to telefon multimedialny:)to ich podstawowa wada:1,5/2 dni i do ładowary:///A sformatowales baterie,nie miales wlaczonego bluetootha,irdy itp??
Tomek_NH
06-07-2008, 10:50
Bawiłem sie troche tym SE i według mnie najwieksza wada telefonu sa zle usytuowane klawisze dotykowe tuz pod ekranem