View Full Version : Sony Ericsson Media Manager 1.1
Witam, mam taki problem ponieważ gdy zainstalowałem Sony Ericsson Media Manager 1.1 to wyskakuje mi błąd :smile3: ''wystąpił błąd przepraszamy z kłopot. aplikacja zostanie zamknięta '' :smile3: Ten program jest mi potrzebny. Czy wie ktoś jak to naprawić? A może jest jakiś inny program żeby przesyłane piosenki dodawały sie do SensMe™ ??
Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedz ;)
clubrevers
21-06-2008, 11:00
ja mam pdobny problem tez mi sie wylacza:(
A skąd masz ten program?? z płyty?? Na jakim profilu instalujesz go, bo jeśli na inny niż administrator to ci się to nie uda ;)
Mam go z płyty..a jak zrobić żeby zainstalować jako administrator?? nie wiem na jakim profilu mam go zainstalowanego
A masz zainstalowanego pc suite bo bez tego media menager się nie włączy ;)
mam :D ale nie mam Sony Ericsson Update Service, jest to potrzebne??
Update Service jest niepotrzebny, ale jeśli masz PC suite to nie powinno być problemu z media menagerem, więc może spróbuj go przeinstalować :)
to zabieram się do pracy bo mi na tym bardzo zależy :D
a jest jakaś nowsza wersja niż Sony Ericsson Media Manager 1.1?? Sorry za ten post pod postem ale to był przypadek i nie wiem ja usunąć jeden ;););)xD:smile3::|
To teraz taka ciekawostka:
Nie trzeba wgrywać piosenek media menagerem, wystarczy że wykona się tym programem rozpoznawanie piosenek do sensme, a potem można je wrzucić na kartę przez czytnik i oszczędzić w ten sposób trochę czasu ;)
żeby to zrobić musze miec Sony Ericsson Media Manager 1.1 a mi się automatycznie wyłącza
właśnie ściągnolem sobie wersje 1.2 mże będzie lepiej :D
jednak nie :smile3: i tak niechodzi :smile3: ;)
właśnie ściągnolem sobie wersje 1.2 mże będzie lepiej :D
jednak nie :smile3: i tak niechodzi :smile3: ;)
A co dokładnie ci wyskakuje może zapodaj jakiegoś screena :)
okey 5 minut :D
a oto sceen
http://images34.fotosik.pl/293/2aee85d48332e2eem.jpg (http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2aee85d48332e2ee.html)
jak dla mnie to coś nie tak z jakimś plikiem, więc reinstal powinien pomóc :)
reinstal nie pomógł...może coś innego?... a i tak mam fona w naprawie bo mi wyświetlacz pękł :|
ale prosze o pomoc z tym programem ;)
No to teraz to już nie mam pojęcia co to może być, jedyne co mi przychodzi do głowy do format dysku c i ponowne zainstalowanie windowsa ;)
telemah1
25-06-2008, 14:41
a może to problem z AntyVirem lub zaporą - program po uruchomieniu próbuje nawiązać połączenie z internetem i tu może jest błąd ?? ?? ??
ja mam NOD32 i moze tam mam coś ustawić?? a jak tak to co ??
a może to problem z AntyVirem lub zaporą - program po uruchomieniu prubuje nawiązać połączenie z internetem i tu może jest błąd ?? ?? ??
Ale ten program nie potrzebuje do działania internetu więc to raczej nie to
radzilbym wylaczyc wszystkie ochrony kompa i sprubowac , czasem tak musze robic z innymi progsami czy grami , ale z tym progsem nigdy tak nie mialem.
telemah1
25-06-2008, 19:17
Ale ten program nie potrzebuje do działania internetu więc to raczej nie to
nie potrzebuje, ale mi za każdym razem wyskakuje informacja (mam Fsecure) o próbie nawiązania połączenia przez ten program
istnieją też takie możliwości, że program korzysta z QuickTime -> kiedyś miałem problem z tą aplikacją - nic, co korzystało właśnie z QT nie działało i podczas uruchamiania się wywalało. Mam teraz wersję 7.4.5 i działa ok -> sprawdź też tą możliwość
no ja mam QT z płyty SE więc powinno działać ale spróbuje
;/ i tak jak narazie mi wyskakuje błąd ;/
telemah1
01-07-2008, 00:28
no ja mam QT z płyty SE więc powinno działać ale spróbuje
Nie ważne skąd go masz, ważne czy działa !
Też miałem z płyty SE
Sprawdź czy odtwarza Ci np. filmy z QuickTime (*.mov jeżeli dobrze pamiętam) jeżeli nie odtworzy, to musisz z neta ściągnąć sobie wersję co najmniej 7 (najlepiej najnowszą)
I to wtedy powinno pomóc
No niby działa bo odtworzyło mi tą prezentacje 2sekóndowa co już jest przy wgraniu QT.. innych filmów tego typu (*mov.) nie mam...
więc... chyba coś innego
telemah1
01-07-2008, 12:23
więc... chyba coś innego
z chęcią bym Ci pomógł, ale chyba jednak to problem z "Windą" i (jeżeli nie znajdzie się ktoś z innym pomysłem) czeka Cię reinstalacja systemu :(
placzeslaw
27-07-2008, 10:54
Witam!
Też mam problem z tą aplikacją, dokładnie tak jak opisano powyżej. Chyba wiem co jest grane, ale nie wiem jak to naprawić. Chodzi o to, że ta aplikacja mi działała normalnie, aż pewnego razu zaczęła się wywalać. Po reinstalacji działała, ale nie mogłem dodać skrótu do folderu z muzą, do panelu. Sęk w tym, że znalazłem jedną taką mp3 przez którą się wywala, skompresowałem ją jeszcze raz Audacity i teraz ten plik działa. Niestety w folderze z całą muzą mam sporo plików, i szukanie który jeszcze jest zwalony jest bezcelowe. Może program się wysypał w czasie dogrywania informacji sense me do plików i je uszkodził??
U mnie, żeby ten program działał wystarczy stworzyć playlistę *.m3u z plikami, które nie są uszkodzone i dodać do media managera tylko folder z tą playistą. Jest to jedynie doraźne rozwiązanie, mam nadzieję, że niedługo wyjdzie jakaś łatka. Napisałem już do supportu.
pozdrawiam
lampart111
27-07-2008, 11:46
tak będzie szypciej