View Full Version : Jaki telefon wybrać?
Joga K750i
21-06-2008, 18:06
Witam. Musze podjąć decyzje jaki telefon wybrać jakis bardo dobry.
Cena nie ma znaczenia, może być i najdroszy.
Ale chodzi mi oto aby miał dobry aparat i głośnik. Zastanawiam sie nad K850i.
Musi byc SE ? Pomysl o N95 8GB. A e90 tez ma bardzo dobry glosnik :E
Grosik18
21-06-2008, 18:35
Cena nie ma znaczenia, może być i najdroszy.
może C905? :rotfl:
hmmm... zastanawiasz się nad k850, teraz słyszałem, że wyszedł nowy soft i jest szybszy od poprzednika, oczywiście mnie "zamula".
a co byś powiedział o w960?
bardzo fajny telefon, który posiada walkmana 3,0, symbiana, dotykowy wyświetlacz, jedynym minusem tego telefonu to aparat, ale myślę, że i tak powinien dobrze się spisywać. w końcu ma 3.2mpx, a także lampę błyskową. nie jest to ksenonowa lampa, co bym chyba nawet bardziej wolał, ponieważ na ksenonowych, zdjęcia makro są bardzo jasne, ale to tylko moje spostrzeżenie.
no i ta pamięć telefonu... 8GB wbudowanej pamięci, bez możliwości rozszerzenia.
telefon na pewno będzie szybki, ponieważ posiada 128MB pamięci RAM.
i jeszcze wyświetlacz... rozdzielczość 240 x 320 i 2.6" cal... ;)
Joga K750i
21-06-2008, 19:40
Musi byc SE ? Pomysl o N95 8GB. A e90 tez ma bardzo dobry glosnik :E
Mam N95 8Gb także odpada.
Grosik18 W960 też opada a oto, że niema kseonowego Flesha. Jak narazie wygrywa :se: K850
Ale dawajcie propozycje dalej.
A i jeszcze ten C905 jest bardzo ciekawy ale czy jest lepszy?
A i jeszcze ten C905 jest bardzo ciekawy ale czy jest lepszy?
To jest dobre pytanie. Masz tu test http://www.pocket-lint.co.uk/reviews/review.phtml/3229/4253/sony-ericsson-c905-mobile-phone.phtml niestety po angliesku. Jest to pierwszy telefon typu slider i zapowiada sie ciekawie. Ale nadal nie wiadomo kiedy pjawi sie w Polsce.Zobacz C902 bo on pewnie wyjdzie wczesniej a jest dosc fajny. Speceyfikajce tych modeli znajdziesz TUTAJ (http://se-center.pl/telefony.php?seria=C) A danych C905 nie ma jescze oficjalnie od SE.
Grosik18
21-06-2008, 20:05
A danych C905 nie ma jescze oficjalnie od SE.
Ja coś tutaj (http://www.mgsm.pl/katalog/sonyericsson/c905/) znalazłem ;)
premiera w Polsce z tego co tam dobrze wyczytałem to październik 2008. mi także ten fon przypadł do gustu, fotki mają być rewelacyjne, z tego co czytałem [w temacie Gonzka], tylko jestem ciekawy ceny...
Ja coś tutaj znalazłem
Ale te dane nie sa potwierdzone przez SE i takze dlatego nie ma ich na naszym prtalu ;).A C902 ma byc w wakacje i sczerze mowiac bardziej mi przypadl do gustu niz C905. A co powiesz na Iphon'a ? Bede sie mogl na przelomie lipca i czerwca podzielic opinia bo wtedy go kupuje. Prawdopobodnie aby dzialal w Polsce nie bedzie trzeba go odlokowywac i bedzie dostepny w Erze i Orange.
Grosik18
21-06-2008, 20:21
A co powiesz na Iphon'a ? Bede sie mogl na przelomie lipca i czerwca podzielic opinia bo wtedy go kupuje.
trochę lepszy od iphon'a jest Samsung i900 OMNIA bardzo fajny telefon, z aparatem 5 mpx... ;)
więcej informacji o nim znajdziesz tutaj (http://www.se-center.info/showthread.php?t=75736)
trochę lepszy od iphon'a jest Samsung i900 OMNIA bardzo fajny telefon, z aparatem 5 mpx...
Jedyna fajna rzecza w tym Samsungu jest aparat. Z tego filmiku widac ze latwiej poruszac sie po menu Iphone'a. Super jest np. Kilka pulpitow , czy to ze mozna naciskac w kilku miejscach. A do tego Iphone ma lesszy system ;). Zaraz napuszce kolego to on tu wyczerpie temat Iphone'a
greggScutum
21-06-2008, 20:59
Witam,
Jeżeli chodzi o iPhona to jest on absolutnie bezkonkurencyjny. W porównaniu do inny fonów ma on z pewnością najstabilniejszy soft poniewaz jest to tylko lekko zmodyfikowany na potrzeby telefonu i wolniejszego procesora MacOS X. Jeżeli chodzi o głośnik to w zupdatowanej wersji iPhona dostajemy głośniejszy głośnik niż w pierwszej edycji, tak samo jest z baterią, w nowej wersji możemy rozmawiac przez 10 godzin w standardzie 2G i 5 godzin w standardzie 3G, czas gotowości wynosi 300godzin, z neta możemy kożystać przez 6 godzin a muzyke możemy odtwarzać przez 24 godziny. Więc jak na tak "mocny" telefon są to dane bardzo przyzwoite. Następnie no oczywiście design który jest absolutnie powalający tak jak każdego produktu Appla. W nowym iPhonie dostajemy dostęp do AppStora w którym znajdziemy naprawdę genialne aplikacje wykorzystujące w 100% możliwości tego telefonu, oczywiście GG z funkcją powiadamiania o wiadomości (w menu przy ikonce GG pojawi się oznaczenie). Oczywiście 3G oraz GPS. No ludzie czego wy więcej chcecie od telefonu. Aparacik 2Mpiks. Jak coś to moge jeszcze wiecej dopisać :P
Joga K750i
21-06-2008, 22:27
Narobiliście mi apetytu na iphona.
Mojm zdaniem C905 odpada teraz :)
K850 vs iPhon :)
greggScutum niezła lekturka wielkie dzięki.
Co do samsunga odpada nieche mieć samsunga mi sie nie podoba.
Dawajcie dalej.
greggScutum niezła lekturka wielkie dzięki.
Wiesz mi on moze gadac o tym bez konca ;). A kiedy musisz miec tene tefefon ? Ja na przelomie lipca i sierpnia bede mial ten telefon i na pewno jakas recke napisze.
Joga K750i
21-06-2008, 23:59
Gdzies połowa wakacji może wcześniej. A ty bierzesz iphona?
Ja biore na pewno . A tez ze starszym mialem dosc sporo do czynienia... I cena za 300$ jest 16 GB . 300 dolcow to jakies 600 zl
madeineu
22-06-2008, 11:28
K850 vs iPhon :)
Jak chcesz mieć dobry aparat to nie polecam k850. Mi tez zalezy na jakosci zdjęć i jego zbyt jasna lampa mnie strasznie irytowala. Choć nie wiem jak jest z aparatem iPhona, ale ona ma chyba 2.0.
Choć nie wiem jak jest z aparatem iPhona, ale ona ma chyba 2.0.
Tak ma 2.0 Mpix ale zdjecia robi naprawde dobre i ma bardzo fajne porgramy do edycji :P A poza tym ma niezla optyke.
Joga K750i
22-06-2008, 12:14
Mojm zdaniem K850i robi bardzo ładne zdjęcia miałem go przez 3dni i się ciągle bawiłem.
Grosik18
22-06-2008, 12:23
Mojm zdaniem K850i robi bardzo ładne zdjęcia miałem go przez 3dni i się ciągle bawiłem.
a moim zdaniem, robi on prawię identyczne zdjęcia do k800, nie kiedy nawet i ze starszego modelu z serii "K" zrobimy ładniejszą fotkę. zdjęcia w k850 wychodzą ładne, ale na dworze...
makro zrobimy nawet bardzo dobre tym telefonem, pod jednym względem, że będzie to zdjęcie bez lampy, która jak powiedziała madeineu jest za mocna i zdjęcia są po prostu za jasne. ;)
Joga K750i
27-06-2008, 21:09
Dawać jeszcze propozycje
Aparat minimum 5mpx dobry wyświetlacz głośniki.
Co byście wybrali K850i vs N95??
Mam N95 8gb ale 8gb to za dużo pamięci mam znajomego któremu straszne sie przyda i ją sprzedaje kupuje nowy jaki byście wzieli?
ja bym brał N95. K850 chce opchnac.
Mam N95 8gb
ja bym brał N95. K850 chce opchnac.
Ona ma juz taki telefon. A ja mimo wsyztsko polecam Iphon'a. Jak chcesz to zaraz przyjdzie Gregg_scutum i bedzie Cie dalej namawial :D
wiem, ze ma, ale sie spytal: "co byscie brali? K850 vs N95?" to ja mu odpowiedzialem, zebym wolał N95. I na dodatek 8GB ;)
Joga K750i
27-06-2008, 23:39
Ona ma juz taki telefon. A ja mimo wsyztsko polecam Iphon'a. Jak chcesz to zaraz przyjdzie Gregg_scutum i bedzie Cie dalej namawial :D
Sorry ale jestem ON wiem mój nick jest troszke dziwny :)
Hehe znowu napisze lekture na temat iPhona.
Mi chodziło o to, że mam N95 8GB ale mnie wogóle niepotrzebna jest taka ilość pamięci dlatego opchne go a kupie taniej N95 albo k850 i tu się waham...
Ja bym wybrał K850i.Moja siostra go ma i ten telefon jest zajefajny:)Aparat 5MPixel i ten jego wygląd...A szczególnie z niebieskimi "jostickiem"...Cudo.Ma też duży wyświetlacz,ponieważ to taka "cegła":))Głośnik też niczego sobie i ten aparat...Matryca 5MPixeli.Robi piekielnie dobre zdjęcia:)PZDR
szyman234
08-07-2008, 09:44
5 MPx? To ja mam taką cyfrówkę ;) a jaki telefon ma najlepszy aparat?