View Full Version : mulenie
witam
kupilem dzis w plusie w610i
telefon troche muli jak np wejde do folderu ze zdjeciami i wroce to tak przycina i taka animacja ikonki nie jest plynna.
tak samo jak jestem w :w: i jak dam ustawienia to te wszytkie opcje ktore sie pojawiaja, pojawiaja sie nie plynnie, tną i po 1 sekundzie jest nawet dobrze.
macie tez tak?
aha i jak sformatowac karte z poziomu telefonu?
moze to przez nia (standard 512 z zestawu, jak sie domyslacie nie formatowana)
Jackal PL
23-06-2008, 14:52
Może masz przepełnioną pamięć w telefonie? :> Często tak się dzieje przy tym...
aha i jak sformatowac karte z poziomu telefonu?
Co prawda mam w810i ale powinno to iść podobnie:
Menu -> Menadżer Plików -> Więcej -> Sformatuj MS
Kod to standardowo 0000.
nie, ponad 120 mb wolne
aha i teraz wyciagnalem karte, wlaczylem bez karty i tak samo muli :/
Jackal PL
23-06-2008, 15:11
Chodziło mi o pamięć wewnętrzną telefonu, a nie o kartę... :>
wolne 68 mb :)
nie da sie ak sformatowac
kurw.... muli niemilosiernie :/ cos jest nie tak:smile3:
ma ktos jaki pomysl?
patrze filmiki na youtubie i nawet z tymi flash menu i jakimis patchami chodza plynnie...
oddac na gware?
daniel0406
24-06-2008, 21:33
MAM w610 i chodzi jak przecinak. Nic sie nie zacina. Może to od motywu, ale raczej nie. Nie wiem czy na gwarancje by wzieli bo najlepiej wgrać nowego softa
no nie wiem ja mam w610i działa bez zarzutów mi >PRAWDA ZE TO PIĘKNY TELEFON :D
wogule jak pisze sms to literki z opoznieniem pojawiaja sie na 'kartce'
patrzalem kumpla k610i i jemu jescze bardziej muli, brata 6300 tez bardziej
no w kazdym razie przezyje to
aha ile Wam trzyma bateria?
Jackal PL
25-06-2008, 14:07
no w kazdym razie przezyje to
Nie... Oddaj na gwarancję jak masz. Tak nie powinien chodzić. Może jakaś wada fabryczna?
aha ile Wam trzyma bateria?
Ciężko powiedzieć - zależy od rodzaju używania ;)
kuirde na dodatek za 2 dni jade na wakacje :/
no tak posluchac dziennie ze 2 godz muzy na glosniku chwile pograc cos przez bt wyslac
Jackal PL
25-06-2008, 14:13
no tak posluchac dziennie ze 2 godz muzy na glosniku chwile pograc cos przez bt wyslac
Jak zaczynasz przy baterii naładowanej na 100% to powinien ci długo trzymać (litowo-jonowe też same się podładują). Myślę, że przy takim używaniu (codzinnie) będzie trzymać co najmniej 4-5 dni ;)
phi to mi jak narazie trzyma jeden dzien....
aha i jescze jedna rzecz co zauwyzalem.
gdy mam wlaczony :w: i wchodze w aparat i robie zdjecie to zdjecie sie zapisze a ten taki PST od aparatu ten dzwiek jest dopiero po zapisani, tak jakby wsadzony zostal procesor od np. k500i :/
jestem mega wkurwiony, na dodatek za 2 dni jade na wakacje, takze dopiero po wakacjach moge isc na gware :/
pech kur.............................
:evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::e vil::evil::evil:
po wakacjach oddaje na gware
prosze o komentarze czy Wy tez takmacie z tym opuznionym dzwiekiem jakmiacie Walkmen wlaczony, i czy wogule wam opoznia literki na sms bo nie chce wyjsc na debile ze kazdy tak ma...
Bateria na początku trzymała mi mniej niż 24 godziny, teraz spokojnie 3-4 dni wytrzymuje (muzyki słucham dość często, piszę SMSy, czasem w coś zagram i zrobię kilka zdjęć).
Przy robieniu zdjęć z włączonym Walkmanem mam tak samo.
Przy pisaniu SMSów nawet z Walkmanem nic nie muli.
Przy wychodzeniu/wchodzeniu do/z folderu z większą ilością plików zawiesza się na 1-2 sekundy, a potem wszystko działa.
kurde. teraz juz nie wiem czy to normalne czy nie
ja jak pisze sms nawe bez walkmana to jak chce zrobic literke D, i klikam 4 razy na klawisz dwa, to zamiast pojawic si A po chwili b po chwili c i d to jest A a nagle D i to jescze z pozniemiem.
macie tak samo?
dzieki pozdrawiam
aga Raba sprawdz jescze czy jakmasz wlaczonego W, i dasz kursor do góry zeby przejsc na liste mp3 to jak ten odtwazracz sie chowa to gory to plynnie, czy tnie się?
DZIEKI CZEAKM
Walkman działa płynnie. Pisząc smsy bez T9 mam tak samo, ale przecież wybraną literę masz podświetloną na pasku u góry. U mnie po jej wybraniu (z paska) i puszczeniu klawisza pojawia się ona praktycznie natychmiast zamiast pierwszej (a/e/g/j itp.).
dzieki
zobacze czy na t9 tez bedzie mulil
boczek783
26-06-2008, 18:54
miałem to samo ale wgrałem softa i odrazu inaczej,chociaż gdy usuwam sms to sie czasem tnie,ale to moim zdaniem wina softa
dzieki po wakacjach zaniose na gwara i powiem zeby zmienili nowy soft
DZIEKI CHOPY pomogliscie mi bardzo
3mcie sie
jutro na mazury :)
Garrappachc
27-06-2008, 15:07
Mi podobnie.
Co do mulenia, mam kartę 2 GB, zapłenione 1,90 GB, pamięć telefonu - pełna, dwie aplikacje w tle, muza na słuchawkach i chodzi płynnie takie cacko...
jakos sie dotarl przez wakacje i nie muli
mam jescze jedno pytanie czy jkak macie wlaczona wizualizacje w walkmanie to tez jak daje np więcej to sie nie plynnie otwiera?
jak tak mam a jak mam wylaczone wizualzicje to wszytsko plynnie
antoszczyk
21-08-2008, 13:49
nawet jezeli slucham muzuki, pisac sms, przy wlaczonym BT , majac zapelniona karte i pamiec telefonu to i tak wszystko chodzi plynnie, a bateryjka przy bardzo duzym obciazeniu trzyma 2-3 dni. Trafil ci sie "zonk" a wsrod znajomkow podobne problemy wystepuja w modelach wzietych na abonament. Moze salony dostaja kaszane do opchniecia, a pozniej czlowiek walczy z serwisem , ktory i tak sie wymiguje.
mateusz193
21-08-2008, 19:11
to razczej musi byc wina telefonu bo ja mam w610i z karta 2GB i mi nic nie muli, a na tel mam wolne z 10MB a na karcie z 50MB wiec raczej musisz go zreklamowac;]
czasem zależy to od softu