View Full Version : K800i vs W880i
Obecnie jestem użytkownikiem SE j210i i co tu dużo mówić - nie jestem z niego zbytnio zadowolony Planuję wymianę telefonu i mam mały dylemat. Wybrać K800i, czy W880i? Który z nich ma lepsze parametry? Na papierku lepiej prezentuje się chyba K800i, ale jak jest w rzeczywistości? Jak sprawa ma się z joystickiem - w moim modelu powoli nawala. Wiem, że jest to telefon z najniższej półki (tzn. j210i), ale lepiej się upewnić, czy nie jest to stała przypadłość Sony Ericssonów. Dlaczego W880i jest droższy? Czy płacimy jedynie za opcję Walkman, czy ma więcej funkcji niż K800i?
<pytanie dałem już w wątku powitalnym, ale tutaj prawdopodobnie zagląda więcej ludzi>
Wiec tak K800jest lepszy z kilku powodow, takich jak lepsze brzmienie lepszy aparat 3.2mpix. moja mama ma w880 i nie polecilbym go, gra zrombanie na glosniku sam sopran ero basu . na sluchawkach fajnie sie slucha ale to tylko sluchawki;p w k800 mozesz zmienic soft na k810 zyskujac 2 opcje takie jak retusz fotek i trackid. i k800 jest tanszy:))
wiec ja bym oczywiscie polecil k800;););)
płacimy jedynie za opcję Walkman
Hmmm...można powiedzieĆ, że w W880i płacisz za Walkman a w K800i za aparat :P .Ja mam SE W880i i jestem z nigo jak najbardziej zadowolony nie gra tak źle (to też zależy od ustawień w korektorze...) właściwie to gra super...ale niezbyt głośno i dlatego sobie chcę kupiĆ głośniki przenośne ;P .W W880i jest TraCkID a w K800i nie ma, za to możnawgrać softa jak to poprzedni kolega już powiedział .Funkcje tych telefonów są raczej podobne...OsobiśCiE mimo ,że ja posiadam W880i to poleCiłbym Ci K800i .Mój kolega go ma i niezbyt różnią się pod względem odtwarzania.A zważając na to ,że 2MPX rożnią się od 3.2MPX to kolejny argument stawiający na K800i ...
madeineu
23-06-2008, 20:57
Na papierku lepiej prezentuje się chyba K800i, ale jak jest w rzeczywistości? Jak sprawa ma się z joystickiem - w moim modelu powoli nawala.
Tak jak na papierku, tak i w rzeczywistości ;) moj joystick w k800 jest ok i w tylu telefonach co widzialam tez nie zawiodl. Sony Ericsson j210 ma straszny joystick- tez mialam kiedys ten telefon i w ogole nie moglam z niego korzystać.
moja mama ma w880 i nie polecilbym go
wcale nie brzmią tak źle, ale polecam k800. Ma lepszy aparat, jest tanszy i nie sprawia problemow.
Joga K750i
23-06-2008, 21:37
Bardzo krótko i jasno
Jeśli zależy Ci na zdjęciach wybierz :cs:K800i
Jeśli na muzyce :w:880i
Grosik18
23-06-2008, 22:42
moim zdaniem w880 nie ma szans z k800...
nawet jeśli zależało by Ci na muzyce to wcale nie poleciłbym Ci właśnie w880, którym moim zdaniem nie jest za bardzo głośny, oby dwa głośniki w tych telefonach są podobne. nie chce nawet porównywać zdjęć, tutaj to w880 nawet nie "raczkuje", jest to bardzo spowodowane grubością telefonu.
jedynym plusem w880 jest jego wygląd.
Dokladnie :P i tutaj sie zgadzam , porywnywajac k800 ze sterownikami od w880 i w880 nie masz szans bynajmniej dla mnie;p nie dosc ze bardzo cicho slychac to jeszcze uszy bola.co do wygladu to sie zgadzam bardzo zgrabny i sie pisze nawet nawet;p.
zdecydowanie k800i
lepszy aparat
głośnik trochę gorszy-wgraj sterownik od dźwięku i nie poczujesz różnicy ;]
Pomimo, że nie lubię k800i to jest lepszy od w880i. Ale według mnie oba telefony to nic ciekawego.
Ja mam obydwa te telefony czyli (se k800i i se w880i ) i jestem z obu nich bardzo zadowolony !!!!!
Jeżeli naprawde lubisz słuchać muzyke to napewno nie będziesz słuchał jej na głosniku. Mój kumpel ma k800 i to poprostu szajs