PDA

View Full Version : inny Jas³o i okolice

Cooooller
25-06-2008, 12:57
mam taki problem chcialem sobie zmienic certyfikat z brown na red i bylem w kazdym serwisie/komisie i za kazdym razem slyszalem cos takiego:
1.nie zajmujemy sie tym:woot:
2.robilem juz kiedys cos takiego ale mi nie wyszloo i nie chce ci nic popsuc:woot:
3.nie potrafie:woot:
4.nie zrobie ci tego:woot:
5.takich rzeczy nie robimy:woot:
i tak bylo za kazdym razem i tu moje pytanie wie moze ktos gdzie mozna to zrobic w miare nie daleko:smile3:??

tomek93x
25-06-2008, 13:08
Mia³em kiedy¶ taki sam problem. Poszed³em do serwisu i poprosi³em o pomoc. Powiedzieli, ¿e nie mog± tego zrobiæ. Wiêc w domu sam spoóbowa³em (nie pamietam juz jakim programem, ale wiem ze byla taka mozliwosc w jednym) i zepsulem telefon ;P k300 dokladnie. 2 dni pozniej poszedlem do tego samego serwisu, naprawili mi telefon, wgrali nowe oprogramowanie i mialem juz RED ;)

P.S. Spróbuj poszukaæ pomocy w serwisach np. nieautoryzowanych sony ericsson'a, od groma takich. ;)

Cooooller
27-06-2008, 09:17
heh chyba zadnego takiego serwisu nie znam ;) a jakbym im powiedzial zeby mi wgrali od nowa soft tylko zeby ten nowy mial certfikat red to jak myslicie podjeliby sie?????????

Alex580
27-06-2008, 09:22
Jak miasz telefon i CID?

Tam poczytaj:
http://se-center.info/showthread.php?t=41174

Cooooller
27-06-2008, 09:25
ja mam cid 49 chyba nie dam rady zwyklym kablem tego zrobic;) no a co myslicie z tym wgraniem softa od nowa i powiedziec im zeby wgrali REDA??????

Usiu007
27-06-2008, 09:41
no a co myslicie z tym wgraniem softa od nowa i powiedziec im zeby wgrali REDA??????

Je¿eli im powiesz ¿eby ci wgrali softa, wgraj± ci lecz BOWN bêdziesz mia³ nadal... poniewa¿ w serwisie bez problemu mog± wgraæ softa na browna... ;)

Cooooller
27-06-2008, 09:50
czyli moja prosba zeby mi wgrali reda przy zmianie soofta nic by nie dala??:(

Usiu007
27-06-2008, 10:20
Raczej nie, to jest to samo... oni poprostu wgraj± ci softa pó¼niej zmieni± na reda (o ile zmieni±...) Albo na odwrót... ale je¿eli mówisz ¿e nikt u ciebie nie chce zmieniæ to nic z tego nie bêdzie ¿eby przy sofcie zmienili...

tomek93x
27-06-2008, 10:30
Oni to robi±za pomoc± specjalnych programów. Ja kiedy¶ te¿ taki mia³em i sam w domu zmieni³em k700 z brown na red. Pó¿niej wgralem softa i wszystko smiga³o. Tylko teraz nie moge tego programu u siebie znalezc :( nie wiem jak moge Ci jeszcze pomoc. Albo serwis albo znajdziesz w necie jakis progeam do zrobienia tego samodzielnie ;)

Usiu007
27-06-2008, 10:56
Oni to robi±za pomoc± specjalnych programów. Ja kiedy¶ te¿ taki mia³em i sam w domu zmieni³em k700 z brown na red. Pó¿niej wgralem softa i wszystko smiga³o. Tylko teraz nie moge tego programu u siebie znalezc :( nie wiem jak moge Ci jeszcze pomoc. Albo serwis albo znajdziesz w necie jakis progeam do zrobienia tego samodzielnie ;)

Nie da siê CIDu 49 Samodzielnie zmieniæ na RED! To siê robi za pomoc± kabla serwisowego lub Boxa...

tomek93x
27-06-2008, 11:01
Do k700i mia³em kabel serwisowy i mialem cid36. I Udalo mi sie to zrobic. A w k610i tez nie uwazam, ze mozliwe by to bylo w warunkach domowych ;) To jest w³a¶nie minus certyfikatu BROWN.