View Full Version : Ikony w P1
Witam, mam (dla niektórych) idiotyczne pytanie. Z góry przepraszam, jeśli ktoś poczuje się urażony moją głupotą.
Gdzie i jak zainstalować ikony lub czcionki w P1? Gdzieś na forum uiq3 znalazłem info, ze w katalogui c:system\"cośtam"\apps. Ja u siebie nie widzę dysku C. Więc instalowałem na karcie, dalej, jak wyżej... i nic.
Na temat czcionki pisałem tu: http://se-center.info/showthread.php?t=72286&page=2
Dysk "C" to telefon ("D" karta). Możesz go zobaczyć np po zainstalowaniu w telefonie programu X-plore (podobnie jak "Z" - napęd ROM ). Ale i tak nie będziesz mógł w niego ingerować, chyba że odblokujesz w telefonie dostęp do folderów systemowych, a to trochę skomplikowane...
A ikonki... Które ikonki chcesz zmienić? Te z pulpitu? Z paska?
Właśnie przejrzałem tego posta o czcionkach- w sumie logiczne :-). A co do ikon- to przede wszystkim te z paska nadole, a jeśli to możłiwe, to resztę w menu też, bo takie "zwyczajne" i nudne. Przydałby się powiew świeżości.
Z paska NA DOLE? Przecież tam są tylko napisy/przyciski: "Połącz"; "Wybierz"; "Więcej". Co tu zmieniać? Kolorystyka zmienia się w zależności od motywu, a przecież czcionkę można zmienić...
A ikonki menu? Trzeba sobie znależć odpowiednie (najlepiej 48x48) wrzucić do jakiegokolwiek folderu. Potem najeżdzasz na ikonkę (którą chcesz zmienić), dajesz "Więcej"=> "Edytuj", rozwijasz "Ikona skrótu" z "Bieżaca" na "Przeglądaj" i szukasz odpowiedniej z tych wcześniej wrzuconych...
Np w tym temacie http://se-center.info/showthread.php?t=76303 pokazałem jak wygląda aktualnie mój ekran ;)
No, dokładnie o to mi chodziło. Wielkie dzięki. Hula OK!
Mam jeszcze pytanko dpt. forum. MAm kłopot z logowaniem. Praktycznie za każdym razem, muszę 2 razy powtarzać procedurę logowania. DOpiero wtedy sie udaje. Ale jak wejdę na jakiś post i chcę zobaczyć więcej, albo dodać cośdo posta i chcę sie wtedy logować, to nie ma bata- nie da rady. Nawet jeśłi 20 razy będę próbował. Wina przeglądarki, czy coś na forum?
Mam podobnie jednak nie przeszkadza mi to bo robię to sporadycznie (zaznaczam "Zapamiętaj hasło")
Jeżeli problem Ci tak doskwiera to zwróć się do działu "O nas" może Gonzek coś poradzi.
Możliwe jednak że masz w haśle numerki i za szybko je wklepujesz i ucina, np masz 5566 i wklepujesz z taką szybkością ze okienko złapało tylko 56.