View Full Version : Nie moze wlaczyc telefonu
bigdaddy
28-06-2008, 15:07
nie moge wlaczyc tel pojawia sie tyko bialy ekran i to wszytsko co zrobic pomozcie
A może tak trochę więcej info?? Czym jest spowodowane że jest tylko biały ekran?? Modyfikowałeś softa??
bigdaddy
28-06-2008, 15:22
nie modyfikowalem softa wylaczylem tyko tel bo chialem zmienic tryb na normalny wlaczam a tu mi sie pojawia bialy ekran i tel dalej nie rusza czytalem ze to moze byc spowodowane tym,ze mialem slaba baterie i pamiec zawalona a w serwisie mowili zebym odswiezyl oprogramowanie i nic to nie daje bo komputer nie widzi mojego tel
Jeśli komp nie wykrywa to sam nic nie zrobisz :/ spróbuj wyciągnąć baterie na kilka minut włuż spowrotem i zobacz czy wykryje komp. Jak wykryje to spróbuj wgrać softa ;)
bigdaddy
28-06-2008, 15:37
robilem tak ale nie daje to nic nie wiem co zrobic chyba
wy***ie go przez okno . moze cos w serwisie poradza a nie wiesz ile taka ptzyjemnosc kosztuje
Wyciągnij baterie i włóż i włącz . . . może to coś da ...
bigdaddy
28-06-2008, 16:05
robilem tak nawet chcialem zaktalizowac oprogramowanie jak mi polecili w serwise ale nie da rady :( juz nie wiem co zrobic :evil:
wiesz co ziom .... ja mam teraz to samo w k750i włącza sie i wyłacza ..:( :(
bigdaddy
28-06-2008, 16:45
tyko ciekawe co bylo tego przyczyna bo niewiem wylaczylem go i sie nie chce wlaczcyc. takie szmelce dzis produkuja moglem zostan przy swojej straej nizzniszczalnej nokii
bigdaddy
28-06-2008, 17:05
co to jest EROM
cholera mi sie włącza i wyłącza nie wiem co jest grane ...mam tego se juz 2 lata ...pewnie Oprogramowanie siadło ...
bigdaddy
28-06-2008, 17:28
co to jest EROM moze wiesz i jak to cos naprawic
serwis.... bo samemu lepiej nie grzebać
EROM (Erasable Read-Only Memory) - część pamięci telefonu, kontrolująca interfejs flashowania oraz ładowanie bootowania telefonu (the boot loader) itp, odpowiednik BIOSu w PC.
Skopiowane z Tunning od A do Z >>1. Podstawy, czyli to co każdy musi wiedzieć przed rozpoczęciem tunningu
a) słowniczek podstawowych pojęć By:rawilson
bigdaddy
28-06-2008, 17:43
czytalem na innym forum ze mozna jeszze baterie przelutowac czy cos takiego jak to zrobic
do serwisu nie ma czasu mieszkam za granica wiec lipa ..a jak nawet dam to mi na 2 tyg wezna a ja za 2 tyg jade do PL ...
bigdaddy
28-06-2008, 18:11
a gdzie w polsce jest serwis a moze orientujesz sie ile moze kosztowac naprawa EROM-a
bigdaddy
28-06-2008, 18:48
sprzedam siostre doloze 2 mamroty i bedzie :)
Może Spróbuj w jakis Sposób poczyścic Telefon -,-
jimjam88
28-06-2008, 18:59
ja rowniez w moim k800i mam ten problem gdy wlaczam telefon lub łącze z komputerem.
Po prostu masz duzo aplikacji lup innego syfu. (tak jak ja, bo nie mam memory sticka tylko wszystko upchane w standardowej pamieci)
Nie potrafie doradzic ci inaczej tylko po prostu po uruchomieniu komórki czekaj az biały ekran zniknie.
bigdaddy
28-06-2008, 18:59
co masz na mysli mowiac poczyscic co dokladnie styki bateri. Bo jesli chodzi o baterie to nie widze zadnych zabrudzen
bigdaddy
28-06-2008, 19:02
jimjam88
Debiutant
ja rowniez w moim k800i mam ten problem gdy wlaczam telefon lub łącze z komputerem.
Po prostu masz duzo aplikacji lup innego syfu. (tak jak ja, bo nie mam memory sticka tylko wszystko upchane w standardowej pamieci)
Nie potrafie doradzic ci inaczej tylko po prostu po uruchomieniu komórki czekaj az biały ekran zniknie.
wiem bo mam suzo aplikacji na tel. ale nie mam pojecia jak je usunac bo tel sie nichce wlaczyc a komp go nie widzi wlaczalem go na noc z tym bialym ekranem bo myslalem ze jakos przemieli i ruszy ale nic nie dalo
jimjam88
28-06-2008, 19:10
to juz nie wiem jak ci pomoc :)
ale na pewno kiedys ruszysz pozdrawiam!
"kiedyś" ale kiedy ?? oprogramowanie siadło i tyle idx do serwisu zapytaj ile naprawa kosztuje i napraw . . bo innego wyjścia nie masz... (jesli chcesz go mieć)
bigdaddy
28-06-2008, 19:28
jeden z kolegow mowil ze cos kolo 30 zl jezeli tak to nie ma problemu
i gitara ... jedź i napraw go jedyne wyjscie jakie masz ..na masz jeszcze jedno możesz go wyrzucić hehe xD
bigdaddy
28-06-2008, 19:51
wiesz to nawet dobry pomysl tyle kloptow odpadnie i pogodze sie z moja nokia niezniszczalna jej to nawet ognien nie trawi xD
hehe ja mam jeszcze samsunga dobrze sie nim (..) otwiera ..xD
no masz racje Nokia nie zniszczalana jest ..a jaki model ? masz tej noki ?
bigdaddy
28-06-2008, 21:48
mam 6030 ma nawet radio ale jest nie do zdarcia plywala ju w kiblu i w zarze ogniska byla i nadal dzila a nie co to gowno lezy na biurku i sie psuje
michal24s
28-06-2008, 22:06
Ja mam podobny problem z k610. Aczkolwiek dziś po zmianie layoutu(wtedy miałem wgrany soft od w660) koma sie włączyła pokazał się splash i nagle biały ekran i trub :( jest tak za każdym razem jak chce go włączyć. Flashowanie nie pomogłe, pojawia się splash później pisze czekaj, paseczek dochodzi mniej więcej do 3/4 i znowu biały ekran :(
Seus tez nic nie pomaga :(
erom padł
Czy to jest erom??
Jak tak to skąd go pobrać(red 52)??
pls o pomoc !
jakiś wirus krąży nad naszymy SE . idx z nim do serwisu tu nic nie zdziałasz ...
michal24s
28-06-2008, 22:41
idx z nim do serwisu tu nic nie zdziałasz
ja będe walczył :P tylko napiszcie jak się wgrywa erom i czym tylko dajcie jakiś program bez kredytów?!
pzdr
bigdaddy
28-06-2008, 22:56
hehe szkoda ci 30 zl i masz zrobione profesjonalnie chyba ze sam sie na ty znasz to powiedz jak to tez se wgram sam
michal24s
28-06-2008, 23:00
hehe szkoda ci 30 zl i masz zrobione profesjonalnie chyba ze sam sie na ty znasz to powiedz jak to tez se wgram sam
w sumie to google nie gryzie?! ja zaraz poszukam a jak znajde to dzm Ci link na PW
pozdro
w sumie to google nie gryzie?! ja zaraz poszukam a jak znajde to dzm Ci link na PW
pozdro
jak znajdziesz daj na forum link .... !!
michal24s
28-06-2008, 23:12
dobra EROM wgrywa się XS'em tak samo jakbyś wgrywał maina :)
Masz link:
http://www.se-tuning.pl/viewtopic.php?t=3098&sid=4d1fff98ab9ba64f4f3ba2b4128cba71
tylko ze trzeba sie zarejestrować dlatego to w skrócie opisałem :P
EROM'Y znajdziecie na iprotebe.cz w razie kłopotów z rejestracją napiszcie na jaką kome i jaki cid to wam powrzucam na inny serwer :)
pozdro
dzięxx ziom . . . jestes great !!
michal24s
29-06-2008, 10:42
a jakim programem można wgrać gdfs'a i czy wogóle mozna to zrobić dcu60 jeśli niema się kopii?? a może da się go jakoś zregenerować??
Wiem, że pójde do serwisu i po kłopocie, ale należe do tych co chcą dojśc do tego sami a serwis to ostateczność :P I tak już jest zwalony to może mi sie uda :P
pozdro
bigdaddy
29-06-2008, 13:15
widze ze cos zaczyna tu dziac powiedzcie mi dokladnie jak naprawic tego eroa bo ja do njblizeszego serwisu mam ponad 100km i niechce mi sie czekac resztu zycia az go zrobia. powiedzcie mi jak dokladnie wgrac tego ermoa bo ja jestem calkiem zielony w takich sprawach
a jakim programem można wgrać gdfs'a i czy wogóle mozna to zrobić dcu60 jeśli niema się kopii?? a może da się go jakoś zregenerować??
Wiem, że pójde do serwisu i po kłopocie, ale należe do tych co chcą dojśc do tego sami a serwis to ostateczność :P I tak już jest zwalony to może mi sie uda :P
pozdro
http://se-tuning.pl/viewtopic.php?t=11575
http://www.se-tuning.pl/viewtopic.ph...3ba2b4128cba71
tu masz chyba wszystkie potrzebne materiały.
to do bigdaddy pomylił mi sie uzytkownik .
bigdaddy
29-06-2008, 13:25
dzieki wielkie jak mi sie uda to bede cie na rekach nosil ;p
pierwsze zrób ...ja mam zas taki problem że komp nie wykrywa USB i tele ..hehe... na tej stronce co ci podałem jest wszystko ... co i jak zrobić pierwsze pobierz XS++..
bigdaddy
29-06-2008, 13:32
mi tez komp nie widzie komy jak ja podlaczm pod usb
jak komp nie widzi tela to lipa...
z tym to już mały problem restart kompa i bedzie działać ja mam taki problem że jak robie to co jest na instrukcji ..po 30 sec pisze mi connecting phone field czy coś takiego .... :(
Może nie masz USB zainstalowane ... czy coś w tym stylu ...odinstaluj i zainstaluj jeszcze raz ...
bigdaddy
29-06-2008, 13:52
gdy podlaczam tel pod usb i trzymam wcisniete 2+5 to wyswietla sie nieznane urzadzenie usb gdy chcem zainstalowac je to nie moge bo jakis blad. odinsalowywalem i instalowalem jeszcze raz tel w kompie i nie robilem restart i tez nic :(
szukaj dalej na tej stronce ....
a Próbowałeś Gflash 2.0 ????
bigdaddy
29-06-2008, 15:27
no i nic nie daje nie wiem juz jak to zrobic
poszukaj jeszcze na innych forach napewno cos znajdziesz ....
bigdaddy
29-06-2008, 15:53
oki dzieki za rade
abc-k750
01-07-2008, 16:44
nowe oprogramowanie
joł a jakiego kabla uzywacie firmowego czy jakiegoś innego ...
ja mam taki problem że wogule mi nie chce wykryć tela.. komp wykrywa ale XS++ leci w bambucha ... :(
rafalek17
13-07-2008, 02:55
Moj kolega mial samsunga i mial ten sam problem to chodzil po serwisach i w kazdym mowili ze tego nie da sie zrobic bo nie moze wykryc telefonu. i ze nie da sie tego zrobic.
Tomek_NH
13-07-2008, 11:30
kotikotula musisz zainstalowac USB Flash Driver http://www.4shared.com/file/30184213/28ad3e30/gg-setup.html
kotikotula musisz zainstalowac USB Flash Driver http://www.4shared.com/file/30184213/28ad3e30/gg-setup.html
joł ... przy tym procesie ma być wyłaczony tel i ma być bez karty pamięci i bez karty Sim ... OK tam mam zrobione.
wiec tak robie i XS++ nie czyta USB wogule ... a zainstalowałem UsB Flash-a ...
Co Robić ???? :smile3: