View Full Version : użytkowanie telefonu
mam pare pytań odnośnie telefonu w960i. na kilku stronach internetowych znalazłem że ma on pamięci 8 gb (całkiem dużo) ale czy da się ją rozszeżyć kartą pamięci??
czy telefon posiada WiFi i czy udało Wam się znaleś jakąś niezablkowaną sieć(czy mieliście internet za free) ??
czy przez ten fon można oglądać TV( mało telefonów ma taką opcję chyba ma N95 ale nie jestem pewien)??
czy ekran jest duży(w porównaniu do k750) i czy dobrze widać w słońcu(czy można używać jako nawigacji do samochodu, wiem że nie ma on GPS ale są GPS-y na BT)??
jak Wam sie pracuje i bawi tym telefonem i czy jest na niego dużo aplikacji(czy na symbiana można wgrać normalne aplikacje Java.)??
bartoszstce
29-06-2008, 14:51
tel nie ma slotu kart pamięci
tak posiada wifi, a co do zasięgu w warszawie nie mam pojęcia
no oglądania tv trzeba doinstalować jakąś opcję do przeglądarki
ekrany w960i/p1 są dobrze widoczne w słońcu sporo lepiej niż w950/m600
tak można używać do nawigacji w samochodzie z modułem bt
tak można wgrać normalne aplikacje java lecz nie wszystkie działają
w powstającym spisie aplikacji do uiq3 na innym forum jest już około 120 pozycji
niestety nie wiem jak przebiega praca/zabawa z tym telefonem bo nie miałęm z nim styczności
dzięki za odpowiedż ale mam jeszcze jedno pytanko tylko to już do użytkowników w960 czym jest lepiej sie posługiwać tym pisakiem co jest w telefonie czy można palcami?
Mastersw
30-06-2008, 17:30
Mój kumpel ma owy fonik i woli posługiwać się tym "pisakiem". Jak mi go kiedyś pokazywał to też uważam że pisak jest lepszy.
bartoszstce
30-06-2008, 22:36
w w960 dotyk jest ponoć bardziej precyzyjny niż w w950 i dużo ludzi mówi że lubi go obsługiwać palcami ;)
Mastersw
01-07-2008, 13:35
No fakt lecz gdy się idzie przez miasto to bardziej szpanersko wygląda obsługiwanie tym "pisakiem".
bartoszstce
01-07-2008, 21:48
ale jak się idzie czy jedzie samochodem to niewygodnie rysikiem bo za bardzo trzesie
Mastersw
02-07-2008, 09:41
No tak lecz mi chodziło bardziej że kiedy np. siedzi się na ławce albo w centrum handlowy.
a jest na tym forum wogule jakaś osoba która ma i posiada w960? wg mnie szybciej operować się bedzie palcami
Mastersw
02-07-2008, 16:30
Zależy jak się wyćwiczysz. Chyba jest jakaś taka osoba.
bartoszstce
02-07-2008, 18:43
zajrzyj na uiq3.eu
pewnie że można palcami i jest o wiele szybciej.tak jak napisał Mastersw,trzeba trochę poćwiczyć i będzie git.
ja posiadam ten fonik lecz teraz mam go w naprawie co do specyfikacji to jest prosty w obsludze i o wiele lepiej obsluguje sie rysikiem niz palcami
a ktoś z Was używa na tym teleonie mapy np. Tomtom'a jak tak to powiedzcie jak to śmiga dobrze czy lepiej coś innego kupić?
bartoszstce
10-07-2008, 15:26
zobacz mój wcześniejszy post
xmastahx
12-07-2008, 22:57
Mam ten telefon i musze przyznać, że o wiele łatwiej i szybciej obsługuje się go palcami. Po prostu wyciaganie rysika i wykładanie go długo trwa. Pozatym podczas chodzenia, trafienie w odpowiednią pozycje rysikim jest baaardzo trudne :) :) A palcami nie ma problemu :D :D
Ja również mam telefon od dziś :D Ogólnie jestem mega zadowolony z niego :) Ale wiadomo że po pierwszym dniu użytkowania nie mogę za dużo powiedzieć :) Czytałem gdzieś że dogranie polskiego języka strasznie go zamula to prawda? Chciałbym to zrobić bo mam ang wersje ale trochę się boję ..
bartoszstce
13-07-2008, 09:00
nic nie zamula po wgraniu polskiego języka ze strony se
już ściągnąłem pl język ze strony pl tylko nie wiem jak to zainstalować :( Pomoże mi ktoś ?:) będę bardzo wdzięczny !:P
aaa i jeszcze jedno :P Czy można na tym tel ustawić video dzwonki ?
bartoszstce
13-07-2008, 13:30
wrzucasz ten plik na karte pamięci i instalujesz jak dowolną aplikację
a dzwonki video nie działają
Wiecie może czy w tym cudownym telefonie jest takie coś jak PROFILE ?:P bo szukam szukam i znaleźć nie mogę :P
kristore
06-08-2008, 12:05
mam owy telefonik od dwoch dni dobrze sie palcami operuje
bartoszstce
07-08-2008, 18:33
kruku_ nie ma
dzięki za odpowiedź :P Myślałem że coś ze mną nie tak i nie potrafię znaleźć ;p
Hannibal_King
18-08-2008, 22:36
Jestem szczęśliwym posiadaczem SE w960i od dłuższego czasu i co do dylematu palec czy pisak, zdecydowanie pisak (chyba że posiadasz niezwykle małe palce ;) ). Poza wygodą pisak daje dostęp do funkcji praktycznie niedostępnych palcem np: wprowadzanie tekstu odręcznego. A co do reszty pytań: -ekran większy niż w k750; -bezproblemowe kożystanie z HotSpotów (najlepiej najpierw wyszukać w necie gdzie się znajdują w konkretnym mieście, żeby nie biegać z fonem w ręce ;) ) - aplikacji jest masa i to całkiem sensownych jak Mobiola Web Camera, Handy Safe, wbudowana fabrycznie Opera 8.65, Fring ( taki Skype na koma) no i oczywiście Gadu-Gadu UIQ 3 do pobrania. Ogólnie telefon zajefajny. Polecam :)