View Full Version : k810i vs n80
damian@komes
29-06-2008, 17:22
Kumpel chce sobie kupić fona,i chciał żebym się Was poradził który jest lepszy,sony ericsson k810i czy nokia n80?
DjDanioxD
02-07-2008, 15:17
Kumpel chce sobie kupić fona,i chciał żebym się Was poradził który jest lepszy,sony ericsson k810i czy nokia n80?
Według mnie to zależy, co oczekujemy od telefonu.
Sam miałem nokie n80 i zamieniłem ją na K810 i jak narazie jestem zadowolony.
Aparat niby o o,20 lepszy ale w rzeczywistości to jest o dużo lepszy niż w n80.
Ja wybrałem k810 i Nie zamienił bym go nawet za n95!!;]
Mastersw
02-07-2008, 15:56
Ale na czym kumplowi zależy? Na baterii i sms? To niech wybierze wtedy Nokie.
Ja chyba bym wybrał Nokie.
damian@komes
02-07-2008, 17:05
Bardziej na aparacie,grach,muzyce i wyświetlaczu
Mastersw
02-07-2008, 18:56
Wyświetlacz-Nokia
Muzyka-SE
Gry-i to i to
Aparat-Nokia
Oczywiście według mnie;)
Wyświetlacz-Nokia
Muzyka-SE
Gry-i to i to
Aparat-Nokia
Oczywiście według mnie;)
a przepraszam, może uzasadnisz czemu SE ma gorszy aparat niż Nokia ? Udowodnij, bo wątpię, że miałeś te ta telefony żeby tak twierdzić...
damian@komes
02-07-2008, 19:39
Mi się wydaje że SE ma lepszy aparat,ale to tylko moje przypuszczenia...
Tomek_NH
02-07-2008, 19:48
Muzyka - SE zawsze mozna wgrac inna akustyke jak coś
Aparat - SE poniewaz w wiekszosci modeli jest lepsza optyka niz w Nokiach i zdjecia sa lepszej jakosci, kiedys ogladalem testy wlasnie SE vs Nokia
Gry - SE i Nokia to bez różnicy
Wyswietlacz - liczba kolorów ta sama, w Nokii jets wiekszy
a przepraszam, może uzasadnisz czemu SE ma gorszy aparat niż Nokia ? Udowodnij, bo wątpię, że miałeś te ta telefony żeby tak twierdzić...
Mastersw pisze posta tylko dlatego, zeby napisać... A tak to nic nie wie ;)
A co do tematu. Nokia ma troszke lepszy wyswietlacz. Na korzysc Se premiawia aparat i mozliwosc Tunningowania ;)
damian@komes
03-07-2008, 14:56
Hmmmm...teraz nie wiem co mam koledze powiedzieć k810i czy n80.Piszczcie co byście wybrali,a nie który co ma lepsze.Ja mu mówiłem że k810i jest według mnie lepszy,ale kolega jeszcze chciał się poradzić innych.
Mastersw
03-07-2008, 16:03
Mastersw pisze posta tylko dlatego, zeby napisać... A tak to nic nie wie
A co do tematu. Nokia ma troszke lepszy wyswietlacz. Na korzysc Se premiawia aparat i mozliwosc Tunningowania Mi się wydaje że SE ma lepszy aparat,ale to tylko moje przypuszczenia...
a przepraszam, może uzasadnisz czemu SE ma gorszy aparat niż Nokia ? Udowodnij, bo wątpię, że miałeś te ta telefony żeby tak twierdzić..
Zawsze jak mój brat robi zdjęcia ze swojego K510i to wychodzą one gorzej niż te z Nokii 3110 którą ma siostra. Według mnie. Nie wiem natomiast jak w tych telefonach ale posłużyłem się tym.
PS. Moja cierpliwość się kończy. Zaczynają mnie już denerwować te docinki Mleq'a, cz4rnego oraz innych modów, vipów itp. Ja wam chyba kiedyś wygarnę to co o was myślę. I nieważne czy mnie zbanują czy co.
PS. Moja cierpliwość się kończy. Zaczynają mnie już denerwować te docinki Mleq'a,
To nie sa docinki tylko moje spostrzeżenia. A w tym temacie chciałem ostrzec tego użytkownika, że Twoja wiedza na ten temat może być znikoma ;)
Ja bym wybrał k810, n80 jest lepsza tyko pod względem wyświetlacza.
A tak to najlepsza nokia n82 :)
michal24s
04-07-2008, 16:19
a czy przypadkiem n80 niema N-gage??
Wtedy w grach byłby plus dla nokii ?!
damian@komes
04-07-2008, 19:50
a czy przypadkiem n80 niema N-gage??
Wtedy w grach byłby plus dla nokii ?!
Przecież N-gage to model noki,a nie platformy,chyba Ci chodziło o symbian(ale mogę się mylić,choć nie słyszałem o platformie n-gage)
Mastersw
04-07-2008, 19:56
Nokia ma jeszcze ten plus że ma lepszą skrzynkę.
Brałbym Nokie.
Nokia ma jeszcze ten plus że ma lepszą skrzynkę.
Brałbym Nokie.
Ma szkrzynke, która przy ilości wiadomości wiekszej niz 50 laduje sie straaasznie dlugo ;). A czy to jest powod zeby sie decydowac na jakis telefon ? Chyba nie ;).
damian@komes
04-07-2008, 22:32
Mastersw Ty czasami piszesz takie głupoty że w głowie się nie mieści.Podajesz argument że wybrałbyś nokie bo ma lepszą skrzynkę,przecież kupując takiego typu tel. to posiadacz nie przywiązuje wagi do rozmów i do sms,tylko bardziej do bajerów.
Mastersw
05-07-2008, 10:03
to posiadacz nie przywiązuje wagi do rozmów i do sms,tylko bardziej do bajerów.
Przecież nie wszystkim potrzebne są super bajery ale chcą mieć fajnego fona.
Nie chodziło mi o to że jest taka skrzynka to biore Nokie. Z innych powodów bym brał.
Ma szynke, która przy ilości wiadomości wiekszej niz 50 laduje sie straaasznie dlugo . A czy to jest powod zeby sie decydowac na jakis telefon ? Chyba nie .
Czy ty kiedyś miałeś Nokie? Bo widze że chyba miałeś z nią mało doświadczeń.
Moja siostra z Nokią 3310 miała 1500 wiadomości i nic złego się nie działo. Mnie wkurza kiedy po 140 wiadomościach pisze że jest już skrzynka zapełniona w 95%.
Czy ty kiedyś miałeś Nokie?
Tak miałem kilka Nokii i obecnie również urzytkuje Nokie i SE.
Moja siostra z Nokią 3310
Jakby Ci to powiedzieć.... Nokia 3310 jest telefon bez Symbiana i skrzynka jest w niej bardzo dobra. Ale widze, że w ogóle nie miałeś styczności z Nokiamii z Symbianem. Prosze nie wypowiadaj sie o nich bo wprowadzas ludzi w błąd.
Mastersw
06-07-2008, 09:46
Pomyłka. Nie Nokia 3310 lecz 3110.
Widziałeś kiedyś taki fon? A raczej czy widziałeś jego skrzynke.
Widzialem. I jest to zupelnie inna szkrynka niz w N80. Wierz mi nie wszytskie Nokie sa takie same. Te z Symbianem bardzo sie roznia od tych bez.
damian@komes
06-07-2008, 13:52
Mi się bardziej podoba k810i,ma lepszy aparat,szybszy procek,więcej RAM,lepszy wyświetlacz(grafika),lepszy głośnik.Ale nadal nie wiem co powiedzieć koledze.
DjDanioxD
06-07-2008, 22:16
Powiedz mu żeby wzioł Sony ericssona k810i!
Uzasadniam to faktem iż przed moim k810 miałem nokie n80 i wiem co sie dzieje jak masz zapelniana karte (nawet 512). Jest on starsznie wolny. Co do Gier na Sony ericssonie, to według mnie są lepsze niz na n80, bo jak wgrałem dużo gier na nokie to do osobitych mi wchodził 2 min:/ a teraz w soniaku niemam takich problemów. Nokia ma jedyny plus Jest to TomTom (program gps pod symbiana) jes bardzo dobry, ale i tak trzeba kupic odbiornik za 130 - 200zl a mnyśle że twojemu koledze niezalezy na gpsie wiec jezeli chpodzi o Bajery To Sony Ericsson !!
damian@komes
07-07-2008, 19:34
Mój kolega już zamówił k810i.
DjDanioxD
07-07-2008, 23:07
Mój kolega już zamówił k810i.
Dobry Wybór!!!!!!
Nie Będzie żałował xD