View Full Version : BŁĄD SEUS CZY TELEFON?
Nie moge zaktualizowac z R1FA030 do R1FA035 ... wlaczam SEUS krok po kroku wszystko ok, potem sciaga oprogramowanie i po sciagnieciu zaczyna aktualizowac - chwile pomieli przy 0% i wyskakuje blad: " Błąd: Aktualizacja nie powiodła sie. Odłącz telefon i spróbuj ponownie!"
Wie ktos jak sobie z tym poradzic ?
Probowalem juz wszystkiego ( oprocz flash software ) :
- przeinstalowalem aplikacje SE
- testowalem na 3 kompach
- reset i master reset telefonu
- framework 2.0 3.5 itp...
i nic... moze blad aplikacji SEUS ?
Arthar_93
30-06-2008, 19:13
Prawdopodobnie masz tzw. puste CDA, które nie jest rozpoznawalne dla SEUS'a. Ściągnij program Kulan Kendi Client, podłącz Telefon i wciśnij Read Info. Zrób zrzut ekranu i wstaw to co Ci wyszło :)
Oto zrzut ekranu z programu KULANKENDI ... CDA jest jak widac... wczesniej przez SEUSA zrobilem update... teraz nie chce... chyba ide go sprzedac... :|
Arthar_93 a ty nie aktualizujesz?? Cały czas widzę u ciebie R1EA030 a tu już jest R1FA035 :)
Arthar_93
30-06-2008, 21:45
Tim ja mam właśnie puste CDA i nie mam jak aktualizować. Nie mam teraz czasu żeby wykupić kredyt w KK i zmienić CDA. Jak wrócę z wakacji to to zrobie. Na laptopie nie chce ryzykować - może bateria paść i tel do śmietnika. :)
U mnie też jest coś nie tak z tym CDA :/ I chyba też będę musiał pomyśleć nad zmianą. Narazie kłócę się o to ze sprzedawcą który wmawia mi że wszystko jest jak najbardziej ok pomimo to że SEUS się nie tyka mojego w910, pisze mi: "Aktualizacja nie jest dostępna" a pod spodem "oprogramowanie jest aktualne" chociaż wersja mojego softu to: R1Ea033 :)
Co jak ? Macie jakis pomysl oprocz KULANKENDI lub DAVINCI ? moge jechac do serwisu bo telefon na gwarancji ale wezma mi go na 2 tyg. i znajac zycie nic z tego nie bedzie!
Albo KulanKendi albo oddaj do serwisu, powinni coś z tym zrobić ;)