View Full Version : Zas³onka obiektywu [nie zamyka siê]
Niestety robi³em parê zdjêæ nim dzisiaj i po wy³±czeniu dalej obiektyw jest "otwarty", próbowa³em go wy³±czaæ i w³±czaæ i lekko pukaæ w niego - nic nie da³o efektu :(
Pabloooo
02-07-2008, 12:34
No to nim lekko potrzep, puknij mocniej (ale bez przesady ;-) a jak nie to chyba trzeba bêdzie rozrkêciæ
tez tak mialem:( wylacz telefon pare razy powchodz i wychodz do apartau moze sie uda:)
Rzeczywi¶cie - parê razy w³±czy³em i wy³±czy³em aparat i siê zamknê³a. Dziêki za pomoc :)
Haha ja mam tak ze mi sie otworzyc to nie chce niekiedy i musze telefon restartowac :D .....jak masz go na gwarancji to oddaj go co sie bedziesz pierd...oliæ z nimi pewnie nie fon jest zepsuty tylko system .....ja np mialem zepsute klawisze dotykowo a to by³a wina systemu :D
michal24s
05-07-2008, 19:56
u mnie w k800 jak mi raz spad³ to os³onka siê zamknê³a i nie chciala otworzyæ, ale pare razy zamkn±lem ta przesuwan± os³onkê i jest dobrze
Pabloooo
05-07-2008, 21:53
michal24s a tak poza tym to wszyscy zdrowi ? Wiesz wogóle o czym ty gadasz ? Chyba nie bo bredzisz od rzeczy, co siê ma mechanicznie przesuwana os³onka szybki od aparatu z K800i do elektrycznie rozsuwanej os³onki obiektywu w K850i to ja nie mam pojêcia !!