PDA

View Full Version : Pomocy, joystick...

matheush
05-07-2008, 14:22
Witam, ostatnio zakładałem nowy panel ( http://allegro.pl/show_item.php?item=384915820 podobno oryginalny - ma wszystkie oznaczenia itd.) i widocznie musiałem zrobić coś nie tak bo przestał działać mi joystick... Tzn. obojętnie w jakim kierunku go przesunę to zawsze działa tak jakbym go wcisnął... Nawet jak rozbebeszę telefon i poruszam "właściwym" joystickiem (a nie tylko nakładką) to jest to samo... Co się mogło stać?

PS. Do panelu dostałem też joystick, ale nie bardzo wiem jak go wymienić, z tego co zauważyłem to trzeba lutować? I ile kosztowała by założenie tego joya, który już mam, w jakimś serwisie?

michal24s
05-07-2008, 15:05
zapłacisz gdzieś 30 zeta

kyloziom
05-07-2008, 21:18
W serwisie zaplacisz tyle samo, nawet jak przyjdziesz ze swoim. A nie proboj robic tego samemu(zwykla lutownica bo przepalisz plyte glowna) do tego potzrba nagrzewnicy i soecjalnej cyny obu tych rzeczy nie dostaniesz w zwyklym sklepie elektrycznym.
pozdro

krzychubeb
07-07-2008, 14:49
Preparat WD-40 ... rozebrać tel tak aby był goły joystick i kropelke nalać na joystick, poruszać w każdą strone ... odczekać chwilke i złożyć i działa jak nowy. Wd-40 nie przewodzi prądu więc spokojna głowa ale należy robić na wyłączonym telefonie.