PDA

View Full Version : podłączanie do komputera

LaNaMa90
07-07-2008, 18:13
Witam,
mam taki problem,
aczkolwiek kupiłam sobie dzisiaj kabel USB do K700i
zainstalowałam sterowniki i wszystko,
ale mimo to mój TELEFON nie wykrywa kabla,
czasami tylko przemiguje (przy odrobinie szczęścia) coś o przenośnym zestawie HF, ale zaraz znika.
co się ma pokazać, gdy telefon jest dobrze podłączony do kabla?
dodam jeszcze że wczoraj były czyszczone styki na ładowaniu... i wgl cały telefon.
jaka może być tego przyczyna?

ps. wczoraj też nie wykrywało wgl ładowarki, no ale dziś jest już wszystko ok :)

pozdrawiam ;]

matiasz2
26-07-2008, 16:00
ODKOP Z 2 TYG. ALE MOZE SIE JEJ LUB KOMUS innemu przydac(sorry za capsa)jak masz dobrze kabel podlaczony to tel. jest tak jakby wylaczony,tylko jak przesylasz to widac przesylanie,hmm... sam mam taki problem,ze sluchawek mi nie wykrywa a styki czyste,to moze byc soft(chodz nie wiem co on tu ma do tego)a jak juz problem rozwiazalas to powiedz jak

Tyran93
25-08-2008, 12:09
Tez mi na początku nie działało ale ściągnąłem MyPhoneExplorer i jest wszystko git :)

gawcio
27-08-2008, 23:42
Witam.
Miałem podobny problem z k300i. Telefon nie wykrywał ładowarki (a co za tym idzie, nie dało się go ładować).
Wina leży po stronie styków. Najprawdopodobniej są zabrudzone. Ta "kostka" z wejściami na kabelki, ładowarki i zestawy słuchawkowe jest taka sama jak w k700i. Brud dostaje sie do środka i kostka traci połączenie z płytką. Samo przeczyszczenie z zewnątrz niestety nie pomoże. Trzeba rozebrać telefon "do naga" i przeczyścić wszystkie styki na płytce i tej kostce. Zalecam tę operacje jedynie tym, którzy mają jakieś umiejętności w dziedzinie elektroniki. Nieostrożna ręka może łatwo uszkodzić telefon. Mam nadzieje że wam ta informacja pomogła