PDA

View Full Version : Tuning...Od czego zacz±æ[ Nowy User ]

HardStyle
07-07-2008, 23:54
Witam....
Po przeczytaniu paru postów postanowi³em z tuningowaæ swój SE K550i, Ale nie wiem od czego zacz±æ. Jestem Tutaj nowy i nie wiele wiem o wgrywaniu softów patchowaniu itp....
A wiêc mam pytanie czy jest jaki¶ gotowy post, [Którego ja nie znalaz³em] co jest konkretnie krok po kroku napisane co i jak, ¿ebym nie musia³ telefonu do serwisu zanosiæ =].
Nie wiem:
- Jakie patche bêd± najlepsze do mojego telefonu.
- Co by by³o dobrze wgraæ do mojego SE ¿eby Polepszyæ a nie pogorszyæ.
- Czy Flashowaæ siê op³aca czy te¿ nie =]

Chyba to na razie tyle....
Czekam na odpowiedz.
Pozdrawiam :P

Grosik18
08-07-2008, 10:35
na pocz±tku musisz zacz±æ od zainstalowania na komputerze sterowników USB flesh. nastêpnie sprawd¼ w³asny CID przy pomocy programu DaVinci.
dopiero pó¼niej zabierz siê za tuningowanie.

Debowy_Mocny
08-07-2008, 10:53
Na pocz±tek to ja proponuje wgraæ soft z w610i.
Jak masz na ten temat pytania to zapraszam tu http://www.se-center.info/showthread.php?t=76565

Dziêki temu twój telefon czyta format *.swf czyli flash, co za tym idzie, mo¿esz mieæ flash menus.
Walkman 2.0 czyli du¿o lepszy otwarzacz ni¿ ten co ma k550i.

Dalej to mo¿esz dodaæ parê flash menus, skinów do walkmana i takich innych rzeczy.
Patchowac te¿ mo¿esz, ale pamiêtaj o patchu na stabilno¶æ to nie bêdziesz mia³ zbytnich problemów z innymi patchami.
Oraz mo¿esz daæ elfy]
Ja mam takie elfy.
IFMD
LogoChanger
ScreenShooter

A jak chcesz to zobacz jak ja stuningowa³em swojego fona
http://www.se-center.info/showthread.php?p=647681&posted=1#post647681

Alex580
08-07-2008, 10:58
ale pamiêtaj o patchu na stabilno¶æ to nie bêdziesz mia³ zbytnich problemów z innymi patchami.

Nigdy nie wgrywa³em tego patcha i nie mia³em problemów ze stabilno¶ci±...

Najlepiej zacz±æ od tego co napisa³ Grosik, czyli zainstalowanie sterów flash i sprawdzenie CID'u.
Pó¼niej mo¿esz wgraæ soft od W610i. Zyskujesz to co pisa³ Dêbowy, ale tracisz w³±czanie siê aparatu po otworzeniu zas³onki.
Co do patchy to wgrywasz takie jak Ci siê podobaj± tylko musz± byæ One na twój model i wersjê softa.

Debowy_Mocny
08-07-2008, 11:00
W³a¶nie
I ¿eby nie by³y te patche takie "syfiaste" bo jak wgra³em jeden taki patch to mi siê fon zacina³ jak EMO

SE Lady
08-07-2008, 11:00
Dalsza dyskusje i pytania proponuje przeniesc do tematu podanego przez Debowego_Mocnego.
Temat zamykam