PDA

View Full Version : Zalałem telefon !!!!!

Bobek14
12-07-2008, 21:20
Wie ktos moze co robic w takiej sytułacji ;/

Był deszcz troche duzy telefon w kieszeni funcjonował normalnie kieszen cała zalana A telefon oczywiscie w Niej :evil::evil: Niedziała kilka przycisków i niemoge włączyc aparatu ... gdy wyłączylem telefon jest jescze gorzej niemoge go włączyc cochwile miga Ekran na biało co jakis czas miga rowniez klawiatura na biało ale tylko częsc i przycisk od aparatu :(
Czy mam juz po telefonie ? ;/:|:(:(

Oco mu chodzi
Pomózcie

Kasienkaaa
14-07-2008, 16:56
trzeba bylo odrazu wysuszyc telefon,teraz zostaje ci oddanie go do serwisu

misiek_jurkowski
14-07-2008, 19:39
jak ci zamoknie tel , to trza poczekac az wyschnie (je z stara nokia czekalem 2 dni), i dopiero go właczyc , a ty powno wlaczyles odrazu tela i kicha tera do komisu albo mozes go rozkrecic i posuszyc troche czesci ale tego nie radze ;0

Bobek14
14-07-2008, 22:21
trzeba bylo odrazu wysuszyc telefon,teraz zostaje ci oddanie go do serwisu

suszyłem odrazu Teraz servis i 60 zł w plecy

siwy_456
15-07-2008, 00:02
nie koniecznie serwis mialem podobny przypadek tylko ze mi sie zanurzyl w wodzie :E

rozbierz go na youtube poszukaj instrukcji jak nie wiesz jak wyczysc dokladnie i niech polezy rozebrany ok dnia w nie wilgotnym miejsciu uwarzaj tylko zeby sie nie zasyfil pozdro

sterydziarz132
15-07-2008, 00:28
Gdy telefon zostaje zalany, trzeba postepowac nastepujaca:
-pod zadnym pozorem NIE WlACZAC TELEFONU,
-jak najszybciej rozebrac go na czesi pierwsze (sciagnac obudowe, wysweitlacz, aparaty i wszystkie rzeczy ktore mozna wyciagnac)
-wymoczyc go w jakims plynie ktory nie przewodzi pradu, np spirytusie,
-gdy wymoczymy telefon nalezy go polozyc na jakis czas az wyschnie.

Oczywiscie najlepiej zaniesc go do serwisu, tam maja wanienki ultradzwiekowe, wykapia telefon, wysusza go.