PDA

View Full Version : Problem z wyświetlaczem po zmianie softa

ZinkMan
15-07-2008, 11:59
Witam. Zmieniałem oprogramowanie w s500 i telefon po włączeniu nie działa tak jak powinien. Jest jakiś poważniejszy problem z wyświetlaczem. Czcionka jakas większa, napisy podwójne, ikony się nie mieszczą , wygląda jakby wszystko było za duże do tego wyświetlacza. wgrałem najpierw soft r8, później r6 z różnych źródeł, więc wydaje mi się ze to nie wina softu. Oprogramowanie zmieniałem w sumie ok 50 razy, nigdy z żadnym telefonem nie miałem większych problemów. Pierwszy raz cos takiego mi się stało. Czy ktos wie co się mogło stać?

Sychie
16-07-2008, 15:45
dziwne bardzo...tak od siebie to wyswietlacz by nie padl. moze poprostu zanies do serwisu i zapytaj co to moze byc...bo chyba nie rozkrecales tela?

promen
16-07-2008, 15:48
moze soft od telefonu z wiekszym wyswietlaczem wgrales ?

ZinkMan
16-07-2008, 17:51
Soft wgrałem od tego telefonu, nie rozkręcałem go wcześniej. Po pierwszym flashowaniu telefon sfiksował. Flashowałem go później z 5 razy różnymi softami i było cały czas to samo, logo ericssona podwójne przy uruchamianiu, ikony baterii i zasięgu rozciągnięte. Menu się nie mieści na wyświetlaczy, napisy podwójne. Byłem w serwisach i sami nie wiedzą, podejrzewają taśme, ale to według mnie raczej nie taśma. Czy pomogło by pokombinowanie z eromem, albo wgranie czystego gdfs'u?

fkzzpio
16-07-2008, 23:02
wgraj czystego softa najnowszym czyli XS++ v3.2 może coś da a jak nie to service

ZinkMan
27-07-2008, 00:09
A jednak da sie to obejść. Trzeba tylko wgrać najnowsze oprogramowanie. Problem też dotyczy w580. Czy może ktoś wrzucić FS central europe pod soft R8BE001 cid 52, na razie wgrałem jakiś na ameryke. MAINa mam. Dzięki z góry.